CHP’li Sema Balcı’dan ; Bina Altlarında bulunan Oto Tamirhaneleri sorununu hakkında soru önergesi

Example HTML page

CHP’li Sema Balcı Bina Altlarında bulunan Oto Tamirhaneleri sorununu hakkında soru önergesi verdi

Haber Etkin /Haber Merkezi

CHP Eyüpsultan Belediye Meclis Üyesi Sema Balcı 8’inci Seçim 2’nci Toplantı dönemi Kasım ayı 1inci bileşiminde vermiş olduğu sözlü önergesinde İzmir depreminin ardından binalarda oluşturduğu riske ve çevre kirliliğine dikkat çekti.

Sema Balcı Eyüpsultan Belediye Meclisi’ne vermiş olduğu sözlü önergesinde şu ifadelere yer verdi;

Sayın Başkan, değerli meclis üyesi arkadaşlarım, basınımızın değerli temsilcileri Eyüpsultan İlçe sınırları için de önemli bir sorun olarak karşımızda duran : Ruhsatlı ruhsatsız çalışan oto bakım tamir atölyelerinin bir araya toplanması hakkında söz almış bulunmaktayım .

Hepinizi sevgi ve saygılarımla selamlıyorum .

       EYÜPSULTAN BELEDİYE BAŞKANLIĞINA

Çırçır Mahallesi Dönmez Sokak üzerinde bulunan oto tamircilerinden şikâyet almaktayız. Ruhsatsız çalışmakta olan Örneğin; Dönmez sokak N0:18 ve 12 gibi şikâyet alan ve belediyemize de şikâyeti bildirilmiş esnaflarımızı ruhsat denetim bölümünden sorguladığımda gördüm ki 2019 yılında mühür vurulmuş dükkânlar çalışmalarına devam etmektedirler.

Evine ekmek götürmek için çalışan emekçilerimize maalesef belediyemiz zaten ruhsat vermemektedir. İşletmeler ruhsatsız çalışmaya mecbur bırakılmıştır. Bu sebepten esnafta zor durumda kalmakta sürekli şikâyet almaktadır.

”OTO SANAYİ KURULMALI”

Eyüpsultan genelinde sokak aralarında mesailerini gerçekleştiren, ekmeğini yağ içinde çalışarak çıkartmaya çalışan emekçilerimizin, istek ve taleplerine artık belediyemiz kulak açmalıdır. Bir sanayi bölgesi olmadığı için sokak aralarına itilen esnaflarımız vatandaşlarla karşı karşıya bırakılmamalıdır.

Belediyemiz neden çalışma ruhsatı vermemektedir? Ruhsat vermediği işletmeyi neden açık tutmaktadır, belediyemizin bu konu hakkında bir çözümü olacak mıdır?

Bu alanda dükkân açmak isteyen işletmecilerimiz için yer ve konumlarında belediyenin bir kriterleri yok mudur?

Her binanın altına tamir bakım istasyonları açılabiliyorsa şehirlerin dışına veya İstanbul’un birçok ilçesindeki gibi bazı kısımlara sanayi siteleri neden oluşturulmuştur? Esnaflar, ustalar neden bir araya toplanmıştır?

Kontrol altına alınmayan kontrolsüz bir şekilde Eyüpsultanın geneline yayılmış hemen hemen her mahalleye de sorun oluşturan, bina altlarına, oto bakım ve aksesuar atölyeleri açılmamalı, bunların belirli bir düzenleri olmalıdır.

”TRAFİK VE ÇEVRE KİRLİLİĞİ”

Bu atölyeler Mahalle içlerinde ve konut altlarında çirkin görüntüler oluşturmakta ve bu iş yerleri her zaman tehlike arz etmektedir. Alt katlarında tamir bakım atölyesi olan bina sakinleri doğru, dürüst ne balkona çıkabiliyor ne de bina önünde dolaşabiliyorlar. Gündüz ve gece geç saatlere kadar ilerleyen gürültülü çalışmalardan, boya mazot ve benzeri kokulardan pencerelerini açamaz, balkonlarına çamaşır asamaz hale geldiler, bu durumdan da kronik hastalar, yaşlılar ve en çokta çocuklar etkilenmektedirler.

Sokak aralarında tamirhane olması hem çevre, hem de görüntü kirliliği yaratıyor. Yerleri olmadığı için arabaları sokağa park ediyorlar, araçları sokakta tamir ediliyor bu yüzden sokak daha da daralıyor, bu daralma trafik sorununa yol açıyor. Yollar daraldığından dolayı birkaç kez kaza atlattığını söyleyen mahalle sakinlerimizde mevcut. Vatandaşlarımız yaşam mahallinde bu tarz tamirhanelerin olmasını istemiyor aynı şekilde esnaflarımızda sokak aralarında yaşam mahallilerinde çalışmak istemiyorlar.

Bölgemizdeki en uygun nokta ya da noktalar belirlenip, atölyeleri toparlayıp bir araya getirilmelidir. Diğer birçok ilçede oluşturulan oto sanayisine ayrılmış bir merkeze ihtiyaç duyulmuş olması gerçeği, ilçemizde göz ardı edilmemelidir.

Sema Balcı sözlerini ; Vatandaşlarımızın huzuru için bu çalışmanın bir an önce yapılması elzemdir.

Gerekli çalışmaların hızlıca başlaması ve gerekli birimler ile irtibata geçilerek tarafıma yazılı bilgi verilmesini arz ediyorum diyerek sonlandırdı..

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir