CHP’li Gülsüm Polat Atam söz veriyoruz ;Türkiye cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır

CHP’li Eyüpsultan ve İBB Meclis Üyesi Gülsüm Polat Atam söz veriyoruz ;Türkiye cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır

Haber Etkin / Haber Merkezi

CHP’li Eyüpsultan ve İBB Meclis Üyesi Gülsüm Polat 8’inci seçim 2’nci toplantı dönemi Kasım Ayı 1’inci bileşiminde yapmış olduğu konuşmasında 10 Kasım’da sonsuzluğu uğurladığımız  eşsiz ve büyük lider önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü aramızdan ayrılışına ilişkin Eyüpsultan Belediye Meclisinde yapmış olduğu konuşması

Gülsüm Polat konuşmasın da şu ifadelere yer verdi;

Sayın Başkan, değerli meclis üyesi arkadaşlarım bizleri ekranları başında izleyen sevgili Eyüpsultan halkımız basınımızın değerli temsilcileri gündem dışı söz almış bulunmaktayım.

Sayın Başkan değerli Meclis üyesi arkadaşlarım ;

Uçurumun kenarında yıkık bir ülke, türlü düşmanlarla yıllarca süren savaş, bütün hayatı bağımsız bir vatan uğruna savaş meydanlarında, cepheden cepheye sürüklenerek geçen, yatağından çok arazide yatmış bir lider Gazi Mustafa Kemal Atatürk…

Ve en büyük eseri ve bizlere emaneti sonsuza kadar var olacak Türkiye Cumhuriyeti…

Bizler Mustafa Kemal Atatürk’ün söylediği gibi ‘Büyük ölülere matem gerekmez; fikirlerine bağlılık gerekir’ düşüncesinden hareketle, Kurucumuz ve Kurtarıcımız Mustafa Kemal Atatürk’ün bedenen aramızdan ayrıldığı 10 Kasım tarihini bir matem günü olarak kabul etmek yerine, O’nun düşünce ve devrimlerini daha iyi anlamak ve anlatmak için bir fırsat olarak görüyoruz. Atatürk, aramızdan ayrılışından bu yana geçen 82 yıllık sürede, sadece Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu olmakla kalmayıp, bütün dünyada kabul gören engin düşünceleriyle, çağdaşlaşmayı hedefleyen toplumlar için de uyanışın öncüsü olmuştur. O’nun düşünce sistemi; insan sevgisi, bilim ve akılla beslenen birleştirici ve bütünleştirici yapısıyla milletimiz ve insanlık için kurtuluşun, bağımsızlığın, gelişmenin, ilerlemenin ve uygarca yaşamanın evrensel bir sembolü hâline gelmiştir.

10 Kasım sadece Mustafa Kemal Atatürk’ü anma değil, O’nun eserlerini geliştirerek geleceğe taşıma azmimizi yinelediğimiz gündür. Yolumuzu da kendisinin akıl ve bilimi temel alan düşünce sistemi aydınlatmakta, karşılaştığı güçlükleri yenmesini bilen direnci, bize güç vermektedir. Atatürk’ün mirası olan Türkiye Cumhuriyeti, ona kararlılık ve inançla bağlı olan halkımızla birlikte çağdaş dünyada hak ettiği yere yükselecektir.

Tüm dünya kabul etmiştir ki, İnsanlık tarihinin en büyük liderlerinden birisi Atatürk’tür. İmkansız denen devrimleri yapmış, kazanılamaz denilen zaferleri kazanmış, yıkılamaz denilen tabuları ve dogmaları yerle bir etmiş, kendisinden sonra bile asla sarsılmayacak bir cumhuriyet kurmuştur. Cumhuriyetin temellerini o kadar sağlam atmıştır ki, kendisinden sonra yapılan saldırılar, ihanetlere rağmen cumhuriyet sarsılmamış, aksine daha da güçlenerek dimdik ayakta kalmıştır.

Cumhuriyetle kula kulluk zincirlerini kırmış, bu topraklarda yaşayan herkesi eşit hak ve sorumluluk sahibi yurttaş olarak bu ülkenin asli sahibi haline getirmiştir. Bu ülkede egemenlik bir şahıs, zümre veya grubun değil milletindir. Milletimiz kula kulluk zincirlerini asla boynuna takmayacak, özgürlüğünü ve temel haklarını tek bir kişinin insafına bırakmayacak, bu ülkeyi yönetmeye devam edecektir. Atatürk’ümüzün devrimleri ve eserleri sayesinde bu ülkenin bütün çocukları bu ülkenin bütün makamlarına gelme hakkını kazanmış, halkımız kendi kendini yöneterek kendi kaderini kendi belirleme gücüne sahip olmuştur dedi.

Gülsüm Polat ; Öngörüsü, stratejisi, çalışkanlığı ve çağdaşlığıyla kendisine tüm dünyayı hayran bırakan Atatürk, halkın kalbinde her geçen gün büyüyen sevgisiyle, devrimleri ve eserleriyle ölümsüzdür. Onun ışığı yolumuzu aydınlatmaya devam ederken, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, bu yolda memleket ve Cumhuriyet için canını ortaya koymuş tüm şehitlerimizi minnet, özlem ve rahmetle anıyor ve kendisine bir kez daha söz veriyoruz; Türkiye cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır diyerek sözlerini bitirdi.

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir