CHP’li Mustafa Tüysüz Mecliste yapmış olduğu konuşmasında Deprem ve Afetlere dikkat çekti

Example HTML page

CHP’li Mustafa Tüysüz Mecliste yapmış olduğu konuşmasında Deprem ve Afetlere dikkat çekti

Haber Etkin/ Haber Merkezi

CHP Eyüpsultan Belediye Meclisi Grup Bakan Vekili Mustafa Tüysüz’ün 8’inci seçim 2’nci  toplantı dönemi Kasım Ayı 1’inci bileşiminde yapmış olduğu Meclis konuşması

Mutafa Tüysüz yapmış olduğu konuşmasın da şu ifadelere yer verdi;

İZMİR Depremi ve Tusunami

İzmir Seferihisar da 6 6 büyüklüğünde olup 150 km uzağında ki Özellikle Bayraklıda tesirini gösteren depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah tan rahmet yaralılara acil şifalar diliyorum enkaz altında kalanlara en kısa zamanda ulaşılmasını temenni ediyorum. Ülkemizi, insanlığı Allah bu tür felaketlerden korusun.

Deprem gerçeğini unutmadan ülke insanından toplanan deprem vergilerinin depreme hazırlık çalışmalarında kullanılması gereğinin altını çizmek isterim. Bu güne kadar toplanan deprem vergilerinin de akıbetini tüm ülke insani gibi bizde merak ediyoruz.

Bununla birlikte İzmir’e Deprem sonrası enkaz kaldırma çalışmalarına katılan AFAD, UMKE, AKUT belediyeler ve iştirak kuruluşları ve çalışan yiğit fedakar ve kalbi güzel kendi güzel ülkem insanlarına yürekten teşekkür ediyoruz.

İyi ki varsınız.

Ekranlardan yansıttığınız çalışma ve kurtarma anlarınızda yaşadığınız duygu bizimde duygumuzdur. UMKE ekibinden Alican kardeşim biz burada ailelerimizi enkazdan çıkarıyoruz dediniz. Evet nasıl bir millet olduğunuzu ortaya koyuyorsunuz. Helal olsun sizlere, Manisa belediyesi itfaye ekibinde olan kardeşim bulduğu enkazda ki para ve mücevher dolu çantayı polise teslim ediyor ve bu birikimi sahibini tanımıyorum ama onun ona ihtiyacı olabilir diyor.

 Ne kadar iyi insanlarımız var, biz millet olarak asla yıkılmayız.

İzmir de Dayanışma üst safhada. Biraz farklı ama biz zora ve zorluğa karşı her türlü sağlam duruş sergileyebiliyoruz.

Deprem gerçeğine bir kez daha dikkat çekerek bir an önce tedbirlerin alınmasını bekliyoruz.

‘’MESUT YILMAZIN ANİ ÖLÜMÜ ÜZDÜ BİZİ’’

48, 53 ve 55 Hükümetlerde Başbakanlık yapan Anavatan Partisi eski Genel Başkanı Eski Başbakan, Eski Dışişleri Bakanı Eski kültür ve Turizm Bakanı, ülke siyasetinde önemli katkısı bulunan, ülkemizde yapılan bir çok önemli yatırımın altında imzası bulunan, Sabiha Gökçen havaalanı, Karadeniz otoyolu, Bir çok hastane, ve fabrikada, ulaşım, iletişim alanlarındaki hizmetlerde, Demokrasimizin ileriye taşına bilmesi adına yaptığı mücadelede hep liderlik eden büyük lider ‘’Mesut Yılmaz’ın’’ ölümünden dolayı üzgün bulunmaktayız.

Şahsım üzerinde çok emeği ve hakkı bulunan Mesut Yılmaz a Allahtan rahmet diliyorum, Ailesine ve milletimize baş sağlığı diliyorum.

Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun dedi

Mustafa Tüysüz konuşmasına şu ifadelerle devam etti;

‘’Kızılay Haftasını Kutladı’’

 Sadece ülkemiz de değil dünyanı bir çok bölgesine de yardım götüren, Ülkemizin güzide kuruluşu Kızılay’ımızın Kızılay haftasını canı gönülden kutluyoruz. Çalışmalarında başarılar diliyoruz. CHP Eyüpsultan Belediye Meclis Grubu olarak , Kızılay’ımıza yapabileceğimiz her türlü katkıya hazır olduğumuzu belirtip, tüm yurttaşlarımızı Kızılay’ımızın çalışmalarına katılmaya çağırıyoruz dedi.

Mustafa Tüysüz Konuşmasın da ;

‘’ÜLKEMİZ ÖZELİNDE İSTANBUL ve EYÜPSULTAN DA ARTIŞ GÖSTEREN COVİD-19 DİKKAT ÇEKTİ’’

Dünyada tekrar trendini yükselten COVİD-19 virüsü ülkemizde de ikinci dalga da yükselen grafikle devam ediyor. Her gün binlerce vatandaşımız efekte olup ortalama 75 vatandaşımız da hayatını kayıp ediyor.

Ağır hasta sayısı her gün artıyor, ülkemizde hastanelerde yoğun bakımlarda ve evlerde karantinada hasta olan tüm vatandaşlarımıza Allah tan acil şifalar diliyorum.

Vefat eden vatandaşlarımıza Allahtan rahat diliyorum. İBB Başkanımız Sayın Ekrem İmamoğlu’na. İçişleri bakanı Süleyman Soylu ve ailesine, Cumhurbaşkanı sözcüsü İbrahim Kalına acil şifalar diliyorum.

Bu arada korunavirüs yüzünden bizde yakınlarımızı kayıp ediyoruz.

Ve ne kadar tehlikeli olduğunu bizzat yaşıyoruz.

Rize de 54 gün içinde üç kardeş Hala oğulları ve hala kızlarını dün İstanbul da genç yaşta, komşum Bülent Akgüneş’i kayıp ettik. Hepsine Allah gani gani rahmet eylesin.

Mekanları cennet olsun

Eski Sağlık Bakanımız Osman Durmuş’un vefatından büyük üzüntü duyduk MHP’sinin ve Ailesinin başı sağ olsun Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun diyoruz.

Yine AK PARTİ Kurucularından Anayasa Profesörü Burhan Kuzu’nun vefatını üzülerek öğrendik AK Parti camiasına ve Ailesine Baş sağlığı dileklerimizi iletiyoruz. Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun dedi.

CHP Eyüpsultan Belediye Meclisi Grup Başkan Vekili Mustafa Tüysüz Gerek COVİD-19 virüsten dolayı gerekse yaşadığımız İzmir depreminde ve çeşitli sebeplerle hayatını kaybeden vatandaşlarımıza meclisimizi da etmeye Fatiha okumaya davet ediyorum diyerek sözlerini bitirdi.

Meclis hep birlikte dua edip fatiha okudu.

Allah kabul eylesin.

Amin  

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir