CHP’li Ali Haydar İşkar ;İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na Eyüpsultan’a hizmetleri için teşekkür etti

Example HTML page

CHP’li Ali Haydar İşkar ;İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na Eyüpsultan’a hizmetleri için teşekkür etti

CHP Eyüpsultan Belediye Meclisi Grup sözcüsü, Eyüpsultan ve İBB meclis üyesi Ali Haydar İşkar, 8’inci seçim 2’nci toplantı dönemi Kasım ayı 1’inci bileşiminde CHP Eyüpsultan Belediye Meclisi grubu adına bir konuşma yaptı.

Haber Etkin / Haber Merkezi

Ali Haydar İşkar yapmış olduğu konuşmasın da şu ifadelere yer verdi;

Sayın Başkan, saygıdeğer Meclis üyeleri, değerli Basın mensupları ve sevgili Evüpsultanlı hemşerilerimiz hepinize saygıyla sevgiyle selamlıyorum Kasım ayı Meclis oturumunu hayırlı olmasını diliyorum.

15 Kasım 1983: Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin kuruluş yıl dönümü

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin 37. kuruluş yıl dönümünde; 15 Kasım Cumhuriyet Bayramı’nı kutluyor, #KKTC’nin kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş’ı saygı ve rahmetle anıyorum.

5 Kasım 2006’da Eski Başbakan ve CHP Genel Başkanı Bülent Ecevit (81) hayatını kaybetti, saygı ve özlemle anıyoruz.

Başöğretmenimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün aydınlanmacı eğitim anlayışını benimseyen, ülkemizin çağdaş geleceği için çocuklarımızı ve gençlerimizi büyük bir emek ve gayretle yetiştiren öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutluyoruz.

’Türk Harf İnkılabı Haftası’’

7 Kasım Türk Harf Devrimi Haftası cumhuriyetin ilanının ardından devrim hareketleri hız kazanmıştır. Birçok alanda yenilikler yapılmıştır. Bu yeniliklerin başında da eğitim alanında yapılan yenilikler gelmiştir. Eğitim ve kültür alanında yapılan yenilikler içerisinde ise dil alanındaki gelişmeler gelmiştir. Bu gelişmelerin sonucu ise Harf devrimi olmuştur.

Böylece dilde reform yapılmasını ve Türkçe’nin zengin, milli ve bilim dili haline gelmesini sağlamıştır. Yazı dilinde kullanılan Arap harflerinin yerine Türk harflerinin alınmasını ifade eden Harf Devrimi yapılmıştır.

1 Kasım 1928’de Latin alfabesine dayalı yeni Türk Alfabesinin kabulünden sonra, 24 Kasım 1928’de yayımlanan Millet Mektepleri Talimatnamesi gereğince, yurdun her köşesinde Millet Mektepleri açılmış, halka yeni harflerle okuma yazma öğretilmiştir.

Okumanın, bilgilenmenin öneminin çok daha açık şekilde anlaşıldığı günümüzde bizi bu günlere getiren Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk’ü rahmetle anıyoruz, tüm halkımızın Harf Devrimi Haftasının 92.  yıldönümünü kutluyoruz dedi.

Ali Haydar İşkar sözlerine şu ifadelerle devam etti;

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Kabataş Mecidiyeköy Mahmutbey Metrosu’nun ilk etabı olan M7 Mecidiyeköy-Mahmutbey Metrosu’nu bugün 28 Ekim dan itibaren İstanbulluların hizmetine sundu. 

Hattın yapımında emeği geçen eski yönetim yeni yönetim ve Ekrem İmamoğlu Başkana teşekkür ediyoruz, 6 ilçe geçerek saatte 140 bin yolcuyu hızlı ve konforlu bir şekilde taşıyabilecek sürücüsüz Metronun hattın ilk 10 gün ücretsiz hizmet sunacağını Eyüpsultan ve 16 Milyon İstanbul Halkına hayırlı olmasını diliyoruz dedi.

Ali Haydar İşkar sözlerinin devamında şu ifadeleri kullandı;

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından Temmuz ayında yapımına başlanan “Edirnekapı Metrobüs İstasyonu Yeni Yaya Üst Geçidi ve Bağlantı Rampaları” inşaatı tamamlandı. İstasyona bağlı üst geçidin yenilenmesi ve bağlantı rampalarının yapımında, İBB ekipleri gece gündüz yoğun bir mesai harcadı. Üst geçit, söz verildiği gibi Ekim ayında açılışa hazır hale getirildi.

İstasyondaki yoğunluğu karşılayacak kapasitede ve engelli erişimine uygun olarak inşa edilen üst geçit, 29 Ekim 2020 tarihinde hizmete açıldı.

Başta İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu olmak üzere İBB çalışanlarımıza Eyüpsultan Halkına ve 16 Milyon İstanbulluya yapmış oldukları hizmetlerden dolayı teşekkür ediyoruz diyerek sözlerini tamamladı.

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir