CHP’li Özcan’dan Numan Kurtulmuş’a Çağrı…

Example HTML page

Ali Özcan ...

 

CHP’li vekil Ali Özcan, Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş’a ‘Sözlerini canlı yayında düzelt çağrısı yaptı..

CHP İstanbul Milletvekili Ali Özcan, Numan Kurtulmuş’un ‘Yargı Organları Cumhurbaşkanı’na bağlı’ sözü ile ilgili Meclis’e soru önergesi verdi.

Bu açıklamanın Anayasa’nın güçler ayrılığı ilkesini çiğnediğini ifade eden Özcan şöyle sordu: “Bu açıklamayı kamuoyu önünde düzeltmeyi düşünüyor musunuz?”

Konuyla ilgili Kurtulmuş’un yaptığı düzeltmenin yetersiz olduğunu belirten Özcan, Hükümet Sözcüsü olarak, canlı yayında tüm televizyon kanallarında yayınlanan bir açıklamanın düzeltmesinin de aynı şekilde canlı yayında kamuoyunun önünde yapılması gerektiğini söyledi. Özcan şöyle devam etti: ”bu ifade Anayasa’ya aykırı bir ifade olmuştur.”

CHP'li Özcan Numan Kurtulmuş'a seslendi

Numan Kurtulmuş da bunu fark etmiş olacak ki, hemen düzeltme gereği duydu. Ancak, düzeltmeyi de kamuoyunun karşısına çıkarak net ifadelerle yapması gerekir. ‘Sözlerim yanlış anlaşıldı’ şeklinde değil, açık açık ‘Yanlış söyledim; Yargı bağımsızdır’ demelidir.

HANGİSİ KURTULMUŞ?

CHP milletvekili Özcan, Kurtulmuş’un çelişkilerinin yeni bir şey olmadığını söyledi. Kurtulmuş’un Has Parti Genel Başkanı iken AKP ile ilgili sözlerini hatırlattı:

  • ‘Bu ne pişkinliktir, bu ne ikiyüzlülüktür, bu ne çifte standarttır? Türkiye’de şu anda 20 milyon insanımız başkasının yardımı olmasa kendisine ve ailesine bakacak durumda değil.’
  • ‘Harun olmaya geldiler, Karun oldular’
  • ‘AK Parti’nin bugünkü anlayışı, DP’nin son üç yılındaki kibir imparatorluğuna benziyor’
  • ‘AK Parti riyakâr davranan, millete tepeden bakan saltanat heveslisi bir parti oldu ve merkeze halk yerine kendisini koydu…’

CHP Milletvekili Özcan, Kurtulmuş’un bu sözlerini hatırlatarak ‘Hangisi Kurtulmuş?’ diye sordu.

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir