CHP’li Nilgün Çelik Esentepe; Eyüpsultan Belediyesinde ihaleler adrese teslimi?

CHP’li Nilgün Çelik Esentep ; Eyüpsultan Belediyesinde ihaleler adrese teslimi?

CHP Eyüpsultan Belediye Meclis Üyesi Nilgün Çelik Esentepe,Eyüpsultan Belediyesi Meclisi 8 seçim 2’nci toplantı dönemi temmuz ayı bileşimin de  ‘’Zaman Yolculuğu Projesi’’ adı altında 2 milyon 115 bin liralık son derece tartışmaya açık bir ihaleye dikkat çekerek sözlü soru önergesi verdi.

Nilgün Çelik Esentepe Vermiş olduğu sözlü soru önergesinde şu ifadelere yer verdi;

Biliyorsunuz ki CHP Grubu olarak özellikle pandemi sürecini çok daha iyi atlatabilmek, halkımıza dokunabilmek, ihtiyaçlarını en aza indirebilmek için Belediye Başkanımız Sayın Deniz Köken Bey’e borçlanma ihtiyacı kaynaklı yetkiyi verdiğimiz gerçeğini tekrar gündeme taşımak zorunda kalıyoruz.

Peki Niye?

Çünkü tam da paraya ve iktisadi harcamalara özellikle dikkat edilmesi gereken oldukça mühim zamanlardan geçilirken;
‘’Zaman Yolculuğu Projesi’’ adı altında 2 milyon 115 bin liralık son derece tartışmaya açık bir ihaleye gidilmiş olmasıdır.

Ve ayrıca 10 Temmuz 2020 tarihinde  düzenlenen bu ihaleye tek başına MTE Yapı Ticaret Anonim Şirketi katılırken, şirketin 2 milyon 115 bin TL teklif vererek ihaleyi alması da kafaları karıştıran diğer bir boyut oluşudur…

Ayrıca Türkiye Ticari Sicil Gazetesi’nde yer alan bilgilere göre de şirketin sahibi;

* Eski AKP Beykoz İlçe Başkan Yardımcısı Muhammed Talha Enis.

* Enis’in babası Şerif Enis de Biat İnşaat isimli bir şirketin sahibi.

* Biat İnşaat Şirketi de Zaman Gazetesi’nin 15 bin metrekarelik genişliğindeki matbaa tesislerini inşa eden, AKP’nin uzun yıllar boyunca Kızılcahamam’da kamp yaptığı Asya Termal Otel’in de inşasını yapan şirket olması,

Bilinmesi gereken ek bilgilerdir.

Özellikle bir Hukuk Komisyonu üyesi olarak yapılan bu ihalenin yasal boyutlarının araştırılması ve incelenmesi gerektiğine inanmaktayım.

 Üstelik geçtiğimiz temmuz meclisinde belirttiğim ve soru önergesi olarak da verdiğim bu sürece ait ihalelerin şeffaflık doğrultusunda incelenmesi ve halkımızın da bunları bilmesi gerektiği belirtilmişken, ardından  böyle bir ihalenin gerçekleşmesi hayli düşündürücüdür.              

Yapılmış olan bu ihalenin kadar enteresan, ne kadar gerekli, ne kadar ihtiyaca cevap verecek ve ne kadar acil bir ihale olduğunun şeffaflık ölçüleriyle beraber kamuoyuyla ivedilikle paylaşılması gerekmekte olup

1-İhaleye kaç firma başvurmuştur.?

2-İhaleye itiraz eden olmuş mudur?

3-ihalenin eski bir AK Parti yöneticine verildiği doğru mudur?

Nilgün Çelik Esentepe Tarafımı yazılı bilgi verilmesini saygılarımla arz ederim diyerek sözlerini tamamladı.

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir