CHP’li Gülsüm Polat: Akşemsettin Mahallesi 113 ada’nın 1/1000 ölçekli uygulama imar palanı,1 yıldır neden yapılmadı?

Example HTML page

Eyüpsultan Belediye meclisi 8’inci seçim 5’inci toplantı dönemi Ocak ayı 1’inci bileşimi Meclis Başkan Vekili Metin Çırpan Başkanlığında gerçekleşti.

Gündem maddelerinin görüşülerek ilgili komisyonlara havalesinin yapıldığı toplantıda; Sözlü önergeler bölümünde söz alan CHP Eyüpsultan ve İBB Meclis Üyesi Gülsüm Polat; Eyüpsultan ilçesi Akşemsettin Mahallesi 113 ada 120-131 parsellerin 1/1000 ölçekli uygulama imar palanı 1 yıldır neden yapılmadı dedi.

Polat sözlü önergesinin devamında şu ifadelere yer verdi;

Sayın Başkan değerli Meclis üyeleri,  kıymetli misafirler, bizleri sosyal medya hesaplarından takip eden çok değerli Eyüpsultanlı komşularımız ve basınımızın değerli temsilcileri hepinizi saygı ve sevgilerimle selamlıyorum.

Eyüpsultan İlçesi Akşemsettin Mahallesi sınırlarında bulunan 13 ada 120-131 parsellerin 1/1000 ölçekli uygulama imar planları hakkında  sözlü önergemi vermek üzere söz almış bulunmaktayım.

TC EYÜPSULTAN BELEDİYE MECLİSİ BAŞKANLIĞINA

Eyüpsultan ilçesi Akşemsettin Mahallesi 113 ada 120-131 parselleri 14 blok 336 daireyi ilgilendiren alan geçmişte riskli alan ilan edilmiştir. Karar sonrası hak sahipleri tarafından dava açılarak riskli alan iptali gerçekleşmiştir.

Karardan sonra hak sahipleri dönüşüm için firmalarla görüştüğünde 1/1000 ölçekli uygulama imar planında sıkıntılar olduğu için teklif veremediklerini belirtmişlerdir. Riskli alan iptalinden sonra plan ile ilgili aşağıdaki soruların cevaplanmasını arz ederiz.

  1. 113 ada 120-131 parsellere ilişkin 1/1000 ölçekli mevcutta bir plan varmı?
  2. 113 ada 120-131 parsellere ilişkin 1/1000 ölçekli plan yoksa 1 yıl içinde plan neden yapılmadı?
  3. Plan yoksa plan yapma yetkisini İstanbul Büyükşehir Belediyesine devredecek misiniz?
  4. Plan yapılması için İstanbul Büyükşehir Belediyesine yazı yazdınız mı?
  5. Bölge Halkına planın durumu ile ilgili bilgilendirme yapmayı düşünüyor musunuz?
  6. Depremin kendini her gün hissettirdiği bu dönemde plan yapma ve dönüşüm işleri neden hızlanmıyor?  

Yukarıda yazılı sorularımızın Başkanlıkça ele alınması ve soru önergemize yazılı cevap verilmesi için Başkanlık makamına havalesini saygılarımızla arz ederiz dedi.

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir