CHP’li Zülfü Çakar: Dış politikadaki tavizler, Suudi Arabistan’da ülkemizi bu noktaya getirdi

Example HTML page

Eyüpsultan Belediye Meclisi 8’inci seçim 5’inci toplantı dönemi Ocak ayı 1’inci bileşimi Meclis 2’nci Başkanvekili Metin Çırpan Başkanlığında Eyüpsultan Belediye Başkanlığı yerleşkesinde bulunan meclis salonunda gerçekleşti

Gündem maddelerinin ilgili komisyonlara havalesinin yapıldığı Ocak ayı 1’inci bileşiminde gündem dışı konuşmalar bölümünde söz alan CHP Eyüpsultan Belediye Meclis Üyesi ve Gurup Başkanvekili Zülfü Çakar ülke gündemine dair 2023 yılını değerlendiren bir konuşma gerçekleştirdi.

Çakar yapmış olduğu konuşmasında Dış politikada tavizler Suudi Arabistan’da ülkemizi bu noktaya getirdi dedi.

Çakar konuşmasını devamında şu ifadelere yer verdi:

Sayın Başkan, çok kıymetli misafirlerimiz, basınımızın değerli emekçileri, bizleri sosyal medya hesaplarından izleyen tüm Eyüpsultan halkına sahsım ve partim adına saygı ve sevgilerimi sunuyorum.

2023 yılı acısıyla tatlısıyla, üzücü ve sevinçli olaylarıyla geride kaldı. 2024 yılının ülkemize vatandaşlarımıza tüm dünya inşalarına barış huzur ve kardeşlik getirmesini diliyorum.

2023 yılında gerçekten çok acı ve kötü olaylar yaşadık. 6 Şubat pazartesi sabaha karşı saat 4.17’de 7.7 ile depremle sarsıldık. 11 ilimizi yerle bir eden acı bir olay vuku buldu. Umarım ve dilerim bir daha böyle tabi afetler yaşamayız. Depremde hayatını kaybeden bütün vatandaşlarımıza Allahtan rahmet diliyorum. Orada bulunan kardeşlerimizin de Rabbim yar ve yardımcısı olsun.

‘’DIŞ POLİTİKADAKİ TAVİZLER ÜLKEMİZİ BU NOKTAYA GETİRDİ’’

Geçtiğimiz günlerde Suudi Arabistan da bir süper kupa trajedisi yaşandı. Malumunuz Suudi Arabistan kralı öldüğünde ülkemizde bayraklar yarıya indirilerek üç gün yas ilan edilmişti. Bizler ayrıca yerine gelen oğlu ziyarete geldiğinde Ankara da anıt kabir ziyaret etmeyi ret etmişti askerleri selamlamayı bizim dilimizde değil de Arapça yapmaya özen göstermişti. Ama biz bunlara rağmen bizlere yapılan her şeyi unutarak Suudi Arabistan da bir süper kupa finali tertip ettik.

Niçin? Para için.

Malum bilindiği üzere burada olan olaylar Suudi Arabistan yetkililerinin özellikle rahatsızlığının bulunduğu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün dünyanın yenemediği bir lideri yok saymaya çalışmışlardır. İstiklal Marşımızı okutmamaya çalışmışlardır.

Burada gerçekten dik duran ve bu onurlu duruşu sergileyen kırmızı çizgimiz olan Atatürk’ü yok saydırmayan Başta Fenerbahçe ve Galatasaray Spor Kulüplerinin Başkanlarını ve tüm taraftarlarını, buna sahip çıkan bütün ülkemizi Atatürk’ün arkasında duran bütün ülke vatandaşlarımızı tebrik ediyorum.

Bu bizim için aslında çok kötü bir olaydı.

Dış politikalarımız da çok tavizler vermeye başlıyoruz ve bu tavizler sonucunda da böyle vahim hatalar olan olaylar yaşıyoruz.

Umarım ve dilerim bundan ders alınır.

Bir daha böyle olaylar tekrar etmez.

‘’FİLİSTİNDE İSRAİL KATLİAMI’’

Tabi 2023 yılında Gazze de, Filistin de büyük bir soy kırım ve katliam yapılıyor. Dünyada buna maalesef kör ve sağır duyarsız kalmaya devam ediyor. Biz yapılan tüm katliamları partimiz adına da ülkemiz adına da kınıyoruz, lanetliyoruz.

Tabi bununla ilgili çok konuşulacak şeyler var. 3 Mart teskeresi de bundan birisidir. Yani Nail bey Amerika’nın oradan çıkması lazım dedi doğru söylüyor, ama Amerika oraya girmemesi lazımdı. Oraya giriş te 3 Mart teskeresi ile başlamıştır. Bunun da bilinmesini istiyorum.

‘’TERÖR OLAYI’’

Yine 2023 de kötü günlerimiz oldu. Kuzey Irak’da pençe kilit hareket bölgesinde 12 askerimiz şehit oldu. 12 ocağa ve 81 milyon vatandaşımızın yüreğine kor ateş düştü. Şehitlerimiz, Mehmetçiklerimiz Allahtan rahmet diliyorum yaralı gazilerimize acil şifalar diliyorum. Ailelerine ve ülkemize Baş sağlığı ve sabırlar diliyorum.

Biz bura da terör örgütlerini sadece kınamıyoruz arkadaşlar, Lanetliyoruz da Suudi kralının ölümünün sonrasında üç gün yas ilan edenler bayrağı yarıya indirenler şehitlerimiz için yetkilerini kullanarak yas ilan etmediler.

Bizler milli yas ilan edilsin derken kendi siyasi çıkarlarını düşünenler A4 kağıdına iki paragraf yazı ile savmaya kalktılar. Geçmişte birkaç Mehmet öldü diye meclisi toplamayanlar mecliste bilgi vermeye bile tenezzül etmediler.

Arkadaşlar bildiğiniz gibi bununla alakalı Pençe Kilit hareketi ile ilgili partimizin bir talebi oldu. Milli savunma bakanı gelsin meclise bilgi versin talebi ret edildi. Sadece ortak bir metin hazırlandı imzalanması istendi.

‘’Bizler Milli Yas ilan edilsin derken, kendi siyasi çıkarlarını düşünenler A4 kağıdına iki paragraf yazı ile görev savmaya kalktılar. Geçmişte iki Mehmet öldü diye meclisi toplamayanlar meclise konu ile ilgili bilgi vermeyi bile tenezzül etmediler’’.

CHP olarak biz Genel Başkanımız Özgür Özel’in de ifade ettiği gibi hain terör örgütlerinin saldırılarına gencecik vatan evlatlarını toprağa artık yeter diyoruz. Bizler ortak bildiriye imza atmadık ama 81 ilde ve tüm ilçelerde eş zamanlı terörü ve teröristleri lanetleyen bildiriler okuduk.  

Bununda böyle bilinmesini istiyorum oradan şehitler üzerinden ayrıştırıcı politika yapmaya çalışmayın buna da biz müsaade etmeyiz.

‘’CUMHUR İTTİFAKI’NIN KÜÇÜK ORTAĞI HÜDA-PAR’IN EYALET AÇIKLAMASI’’

Cumhur ittifakının küçük ortaklarından Hüda-Par genel başkanı Zekeriya yapıcıoğlu’nun özerklik ve eyalet sistemi yani ülkeyi bölmek için konuyu tartışmaya açmıştır. Bu konunun tartışmaya açılmasının ben planlanmış bir şey olduğunu düşünüyorum. Bir müddettir bu konu ısıtılıyor. Geçmişe baktığımız da Dolmabahçe toplantılarında AKP Genel Başkan Yardımcısı Yalçın Akdoğan ve iç işleri Bakanı Efkan Ala 11 maddelik manifestoda anlaşmada da malum bildiğiniz gibi eyalet sistemi konuşulmuştu. Bu yeni bir şey değil geçmişten gelen hayal olduğunu düşünüyorum. Yeniden algı yapılmaya çalışılıyor sadece.

Ama biz CHP’liler olarak bu ülkenin bölünmemesi için kanımızın son damlasına kadar da mücadele vereceğiz. Çünkü bu ülkede tartışılması dahi konu edilemeyecek 4 değişmez madde var.

‘’FABRİKALAR AKP İKTİDARINDA KAPANDI’’

Yine 2023 yılı içerisinde son günlerde AKP Milletvekili Leyla Şahin Usta 2002’den önce bu ülkede traktör yoktu diye bir şey söyledi. Bu tür söylemlere biz alıştık artık fırın yoktu, buzdolabı yoktu, çamaşır makinesi yoktu, Uçak yoktu ve havaalanı yoktu. Yani göz göre göre de bu kadar yalan söylenmez 1936 yılında ben kendisine Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün traktör üzerinde tarım yaparken resmini adres temin ederseniz göndermek istiyorum.

Bu ülkede traktör yoktu diyordu da bu ülkede hemen burnumuzun dibinde Orta doğunun 1 numaralı Avrupa’nın 2 numaralı ‘’traktör fabrikası’’ sizin döneminizde kapatıldı.

‘’BU ÜLKEYİ KİM YÖNETİYOR’’

Geçen gün Türkiye’nin akademi ödüllerinde Sayın Cumhur Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan bir açıklaması var bunu sizlere okuyacağım isterseniz videolarını da size atabilirim dilerseniz de Google’den bakıp bulabilirsiniz. Diyor ki  biz iktidara geldikten sonra hazinedeki döviz rezervini 135 milyar dolara çıkardık diyor. Biz yaptık diyor. Ama sonra ne oldu diyor büyük bir düşüş yaşandı ben yoktum diyor. Şimdi bu ülke kim tarafından yönetiliyor. Bu dolar rezervindeki düşüşü muhalefet mi yaptı. Ben merak ediyorum bununla da ilgili bilgilenmek istiyorum.

Bu arada şampiyon olan Karadolap ve Yeşilpınar Spor Kulüplerimizi ve oyuncuları kutluyor başarılarının devamını diliyorum. Beni sabırla dinlediğiniz içinde hepinize teşekkür ediyorum dedi

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir