CHP’Lİ EMİNE ÇELİK: ÇANAKKALE ZAFERİNİN 107. YILINDA TÜM KAHRAMAN ŞEHİT VE GAZİLERİMİZİ MİNNETLE ANIYORUZ

Example HTML page

Eyüpsultan Belediye Meclisi 8’inci seçim 4’üncü toplantı dönemi Mart ayı 1’inci bileşimi gündem maddelerini görüşmek üzere Eyüpsultan Belediye Meclisi Başkan Vekili Mehmet Er Başkanlığında yapıldı.

CHP Eyüpsultan Belediye Meclis üyesi Emine Çelik; Eyüpsultan Belediye Meclisi Mart ayı 1’inci bileşiminde gündem dışı söz alarak Çanakkale Zaferinin 107. yıllı dolayısıyla bir konuşma yaptı.

Çelik yapmış olduğu konuşmasında; Başta ebedi Başkomutan Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ”ÇANAKKALE ZAFERİNİN 107. YILINDA TÜM KAHRAMAN ŞEHİT VE GAZİLERİMİZİ MİNNETLE ANIYORUZ” ifadelerine yer verdi.

Çelik konuşmasını şu ifadelerle sürdürdü;

Sayın Başkan Değerli Meclis Üyesi arkadaşlarım basınımızın güzide temsilcileri değerli misafirlerimiz ekranları basında bizleri izleyen saygıdeğer Eyüpsultan’lı hemşerilerimiz Mart Ayı Meclis Toplantımızın 1’inci birleşiminin hayırlı olmasını Eyüpsultan ilçemiz için doğru karar almayı diliyorum.

 CHP Grubu adına 18 Mart Çanakkale zaferi 107.yılı anma nedeniyle söz almış bulunuyorum.

Çanakkale 107.Yıl

 Çanakkale Zaferi, vatan topraklarını korumak için şahlanan bir milletin bağımsızlığının ve egemenlik aşkının ibret verici kahramanlık destanıdır. Bu destansı zaferin temelinde güçlü bir inanç, büyük bir vatan aşkı ve özgürlük tutkusu vardır.

Genci, yaşlısı, çocuğu ile verilmiş destansı mücadeledir.

Kahraman Türk ordusunun Çanakkale Cephesi’nde verdiği mücadele yalnızca Türk tarihinin değil bütün dünya tarihinin akışını etkileyecek derecedeydi. Bu cephede alınan galibiyet dünya ülkelerinin güç dengelerini değiştirmiş ve yüce Türk milletinin belirleyici ve yönlendirici gücünü bir kere daha gözler önüne sermiştir.

Çanakkale Cephesi’nin Anadolu halkına verdiği azim, umut ve kararlılık Kurtuluş Savaşı’nın meşalesini de ateşlemiştir. Çanakkale, Türk ulusunun bağımsızlık ve hürriyet söz konusu olduğunda ne denli kararlı ve kahraman olduğunu sonsuza dek anımsatacak bir “anıtcephe” dir. Çünkü Türk ordusu üstün muharebe taktiklerini, silah gücü bakımından çok üstün bir güce karşı ustalıkla kullanmıştır. Bununla beraber dünya harp tarihi, Çanakkale’de Türk askerinin insancıllığını savaş alanlarında bile yitirmediğine, düşmanına dahi merhamet gösterebildiğine şahit olmuştur.

Her siperde ayrı bir destan başlatan askerlerimiz, düşmana karşı verdiği mukaddes mücadeleyi zaferle sonuçlandırdığında, dünya tarihinin zirve sayfalarına da “Çanakkale Geçilemez!” ilkesini bir daha silinmemek üzere yazdırmıştır.

Kazanmak istersen sen de zaferi,

Gürleyen sesinle doldur gökleri

Zafer dedikleri kahraman peri,

Susandan kaçar da coşana gider

Bu yolda herkes bir, ey delikanlı,

Diriler şerefli, ölüler şanlı! Yurt için dövüşen başı dumanlı,

Her zaman bu şandan, o şana gider.

Çanakkale Geçilmez!

ÖYLE BİR DİNLE Kİ İÇİN TİTRESİN!

EĞER TİTREMİYORSA İÇİN OZAMAN SEN;

TÜRK DEĞİLSİN VATAN DEĞİLSİN ANA BABA YÂR DEĞİLSİN

EVLAT EŞ DOST DEĞİLSİN ŞEHİD OĞLU ŞEHİD DEĞİLSİN

18 Mart Çanakkale zaferinin 107. Yılında Başta Başkumandan Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Tüm kahraman Şehit Ve Gazilerimizi sevgi, saygı, minnet ve rahmetle anıyoruz. Ruhunuz Şad olsun dedi

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir