CHP’li Ali Haydar İşkar Tarih bizi haklı çıkardı ; Sizleri ise birileri hep kandırdı

Example HTML page

CHP’li Ali Haydar İşkar Tarih bizi her zaman haklı çıkardı ; Sizleri ise birileri hep kandırdı

CHP Eyüpsultan Belediye Meclisi Grup Başkan Vekili Ali Haydar işkar 8’inci 3’üncü toplantı dönemi Haziran ayı 1’inci  bileşiminde ki konuşmasında Ülke ve Eyüpsultan yerel gündemini değerlendiren bir konuşma yaptı

İşkar konuşmasında şu ifadelere yerverdi; 

Sayın Başkan, değerli meclis üyesi arkadaşlarım saygıdeğer misafirlerimiz, bizleri sosyal medya hesaplarından izleyen komşularımız sevgili Eyüpsultan halkı ve basınımızın değerli temsilcileri hepinizi sevgive saygılarımla selamlıyorum.

Hepimizin kıymetlileri sevgili çocuklarımız ve gençlerimiz bir eğitim yılını geride bıraktılar.  2020 – 2021 Eğitim ve öğretim yılı Haziran ayı sonunda bitiyor.

Her sınav zorlu bir süreç gerektirir. Ama bu sene çocuklarımızı daha bir zorladı. Pandemi şartlarında uzaktan almış oldukları eğitimle sınava girdiler. Hepsine ayrı ayrı başarılar diliyorum.

Bu vesile ile sevgili öğrencilerimiz çalışmalarının karşılığı olan karnelerini alacaklar.

Eğitim kalitesinin her yıl daha geriye gittiğini tüm yetkililer kendileri kamuoyu önünde paylaşıyorlar. Ulusal ve uluslararası sınavlarda alınan sonuçlarda ortadadır. Bu konuyu çok fazla da ayrıntılı konuşmak istemiyorum. Her şey ortada hepsi bilginiz dahilinde. Benim dileğim fikri hür, irfanı hür, vicdanı hür gençlerin yetiştirileceği bir eğitim dileğiyle sevgili öğrencilerimize, öğretmen arkadaşlarıma ve tüm velilerimize gönüllerince eğlenecekleri bir tatil diliyorum. Bu öğretim yılının hayırlı olmasını diliyorum.

‘’ŞEHİTLERİMİZİ YÜREKLERİMİZDE HİSSEDİYORUZ’’

Zeytin Dalı Harekât bölgesinde teröristlerce düzenlenen hain saldırıda şehit düşen kahraman askerlerimize Allah’tan rahmet, acılı ailelerine ve silah arkadaşlarına sabır diliyoruz. Ulusumuzun başı sağ olsun

‘’USTALARIMIZA SAYGILARIMIZLA’’

Orhan kemal Edebiyatımızın büyük ustalarından Orhan Kemal’i, ölümünün 51. yıl dönümünde saygı ve sevgi ile anıyoruz

Edebiyatımızın usta isimlerinden şair Ahmed Arif’i ölümünün 30. yılında saygı ve sevgi ile anıyoruz.

Bizleri her daim aydınlatan, büyük şair ve yazar Nazım Hikmet’i vefatının 58. yılında saygı ve özlem ile anıyoruz.

‘’SAMPİYON ANADOLU EFES’’

 #EuroLeague şampiyonu olan Anadolu Efes’i tebrik ediyorum. Geçen yıl yarım kalan iş tamamlanmış oldular başarılarının devamını diliyorum .

‘’YEŞİL VE MAVİ BİR DÜNYA BIRAKALIM GELECEĞE’’

Doğa katliamlarının son bulduğu; ormanlarımızın ve denizlerimizin kirletilmediği bir dünyayı hep birlikte kuracağız.  İstanbul’u tüm canlıları ile korumalıyız. 

Yaşam vadileri, yeşil kuşaklar ve parklar ile birlikte yaşanabilir bir çevre oluşturmalıyız.

Marmara Denizlerdeki deniz salyası hepimizi endişelendiriyor.

Öncelikle bu deniz salyasının nedenlerini ve deniz üzerindeki kirliliğin tespit edilmesi gerekli

Bir an önce Marmara denizindeki deniz salyasının temizlik çalışması hızlandırılmalı, Marmara çevresindeki bölgelerde kirlilik ile mücadele kapsamında alt ve üst planlamalar yapılmalı.

Marmara denizinde bu tehlike varken iklim değişikliği ile beraber yeni projeler ile daha da kötü sonuçlar doğuracağı kanısındayım.

 Şu anda deniz salyası yüzünden balıkçılık büyük bir zarar görmüştür. Deniz canlıları etkilenmiştir. İlgili kurumların bir an önce birlikte bu soruna el atması gerektiği düşüncesindeyim. 5 Haziran Dünya Çevre Günü kutlu olsun.

‘’ATATÜRK ÜLKENİN ORTAK DEĞERİ HERKES HDDİNİ BİLECEK’’

Bir emekli imamın Atatürk e hakaret açıklaması oldu. Arkadaşlar, Ayasofya cami Atatürk’e hakaret etme yeri değildir. Camiler de siyaset yapma yeri değildir. Gereği yapılmalıdır. Samimi olmalıyız diyaneti kuran Atatürk’tür.

Din adamı birleştirici olmalı orası beddua etme yeri değildir. Kuran kerimin tevsirini yapmış bir lider.   İstanbul’u Fatih Sultan Mehmet Han aldı. Emperyalistlerin işgalinden de, Gazi Mustafa Kemal Atatürk kurtardı. Biz iki atamızla da gurur duyuyoruz. Ayasofya Camisi’nde devlet ricalinin önünde bir defa daha Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e lanet okundu.

Kibir, şımarıklık, hazımsızlık ve yalan, kutsal mekan Ayasofya’yı adeta mesken tuttu. Bir emekli imam, Atatürk’e lanet okumaya cüret etti. O sözleri ettiği Ayasofya’yı, İstanbul’u, Rize’yi ve tüm memleketi emperyalistlerin işgalinden kurtaranın Atatürk olduğunu unutarak cehaletini sergiledi. Bu suçtur, bu büyük bir rezalettir. Türkiye Cumhuriyeti savcılarını göreve çağırıyoruz.

‘’SPOR ALANINA VİLLA KONDURUYORLAR’’

Ne İstanbul’un seçilmiş Büyükşehir Belediye Meclisi’ne ne de İstanbul halkının iradesine saygı kaldı.

Bakanlık İstanbul’un göbeğinde yer planlıyor, İBB Meclisi’nin haberi yok. Görüş bile alınmamış. Spor alanına villa konduruyorlar.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, İstanbul’un en pahalı semtlerinden Göktürk’teki Kemer Country projesinde yeni villalar yapılmasının önünü açtı. Bakanlıkta askıya çıkan plana göre projenin Demirören Holding golf sahası olarak kullanılan 30 hektarlık özel spor alanında 306 yeni villa yapılacak. CHP kararı yargıya taşıdı.

İstanbul’un en pahalı semtler’den bir olan Eyüpsultan’daki Göktürk Mahallesi’nde Demirören Holding’e ait Kemer Country projesinin yaklaşık 30 hektarlık Özel Spor Alanı’nda imar planı değişikliğini yaptılar.

‘’306 ADET VİLLA YEŞİLE VE DOĞAYA TERCİH EDİLDİ‘’

O tarihteki rapora göre 31.5 hektar Özel Spor Alanı ve Ticaret Alanı’nı 2 katlı konut, Sosyal Kültürel Tesis Alanı, Ticaret Alanı, Park ve Yol alanına dönüştürüldü.

Bölgede şu an golf sahası yer alıyor. 31.5 hektar alan 315 bin 286 metrekareye denk geliyor.

Bu alanın 203 bin 664 metrekaresi konut alanı, 2 bin 838 metrekaresi sosyal ve kültürel tesis alanı, 561 metrekaresi ticaret alanı, 84 bin 212 metrekaresi yeşil alan, 24 bin 10 metrekaresi ise yol alanı olarak ayrıldı.

Konut alanı yapılacak bölüm yaklaşık 26 futbol sahası ediyor. Alana ortalama 200 metrekare büyüklüğünde 306 tane villa yapılması planlanıyor. 61 bin 99 metrekare de inşaat yapılmış olacak. Alanda 1040 kişinin yaşaması öngörülüyor

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın 04.09.2018 tarihli ve E.152539 sayılı yazısı ile; İstanbul ili, Eyüpsultan ilçesi, Göktürk Mahallesi, Kemer Country yerleşkesi içinde yer alan Kemer Yapı ve Turizm A.Ş. adına kayıtlı 380-393-410-411-412-418-439-457-1513-1514-116-1652-1664-1665-1666-1667 numaralı parsellere ilişkin meri nazım imar planında “Konut Alanı (240 kişi/ha.)”, “Özel Spor Alanı”, “Park” ve “Yol”, meri uygulama imar planında ise  “Özel Spor Alanı” ve “Ticaret Alanı” kullanımlarının, “Gelişme Konut Alanı (E:0,30, Yençok:2 kat)”, “Sosyal Kültürel Tesis Alanı (E:0,50 Yençok:2 kat)”, “Ticaret Alanı (E:0,50 Yençok:1 kat)”, “Park” ve “Yol” kullanımlarına dönüştürülmesini içeren 1/5.000 ölçekli Nazım ve 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği teklifinin 3194 sayılı İmar Kanunu’nun 8(d) ve 8(g) madde hükümleri uyarınca NİP-34525 ve UİP-34527 plan işlem numaraları ile 4 Eylül 2018 tarihinde onaylandığı bildirilmiştir.

Zamanında CHP İBB Meclis Grubu olarak da tepkimizi koyarak konuya duyarlılığımızı gösterdik.

CHP İstanbul İl Başkanlığı ‘’Kent Hakları İzleme Kurulu’’ tarafından dava açıldı.

O dönem bizler Eyüpsultan Belediyesine de dava açmasını söyledik. Ne yazık ki sözümüz dikkate alınmadı.

Ama tarih bizi her zaman haklı çıkarırken birileri sizleri ne hikmetse hep kandırdı.

İşkar sözlerini: Eyüpsultan Belediyemizin değerli meclisinin 8 seçim 3’üncü toplantı dönemi Haziran ayı 1’inci bileşimimiz Eyüpsultan halkına hayırlar getirmesini temenni ediyorum diyerek bitirdi.

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir