CHP Sultangazi’den Moral Gecesi

Geçtiğimiz günlerde SultanGazi Cumhuriyet Halk Parti’si İlçe Başkanlığı tarafından Bayrampaşa’da bulunan Titanıc Otelde gerçekleştirilen ve Oldukça kalabalık bir davetli topluluğu bulunan geceye çok sayıda milletvekilide katıldı.
Geceye; CHP Genel başkan yardımcıları Sezgin TANRIKULU, Umut ORAN, İstanbul milletvekilleri Aykut ERDOĞDU, Haluk EYİDOĞAN, Müslüm SARI, Amasya milletvekili Ramis TOPAL, İl Başkanı Oğuz Kaan SALICI, İl Yöneticileri Olgun ÇELİK, Mehmet ARSLAN, Recep BAKIR,Eyüp İlçe başkanı Ahmet Kartalkanat,Eyüp Belediye meclis üyeleri Bilal Karaca ve Haydar Parlak,İl genel meclis üyeleri, dernek başkanları ve çok sayıda işadamı katıldı.

BOZTAŞ : “2014’te belediyeyi alacağız”
CHP sultangazi ilçe bakanı Ali BOZTAŞ gecede yaptığı konuşmada şunları ifade etti;
“Dayanışma gecemize hepiniz hoş geldiniz. Sultangazi siyaset yapmak için İstanbul’un en zor ilçelerinden bir tanesi. Bizler de 2014 yerel seçimlerinde CHP olarak başarılı olabilmek için tüm gayretimizle çalışıyoruz. 2014 yerel seçimlerinde Sultangazi Belediyesini alacağımıza inanıyorum, bu anlamda çalışmalarımız tüm örgütümüzle birlikte yüksek inanç seviyesinde devam etmektedir. Yerel seçimlerde sadece Sultangazi’yi değil, Sultanbeyli’yi, Bağcılar’ı ve daha pek çok ilçeyi kimlerle alacağız? Tabi ki sizlerle.! Ayrıca, AKP’nin son dönemlerde STK’lar ve toplum üzerinde baskıcı anlayışı yok edeceğimize inanıyorum. Bütün bu sorunların üstesinden birlik ve beraberlik ile geleceğimize inanıyorum” dedi.
Oran; AKP Paramparça Olmuş Durumda
Partisinin Sultangazi İlçe Örgütü’nün düzenlediği Dostluk ve Dayanışma gecesinde konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran, “AKP iktidarı şu anda paramparça olmuş durumda” dedi…
CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran Sultangazi İlçe Örgütü’nün düzenlediği Dostluk ve Dayanışma Gecesinde konuştu. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a yüklenen Oran, Türkiye’de her şeyin ne kadar iyi gittiğini dair bir algının oluştuğunu ve medyanın baskı altında olduğunu söyledi. Oran, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın kendi partisine ve milletvekillerine sözünü geçiremediğini belirterek “Aslında kral çıplak” diye konuştu.
Adalet ve Kalkınma Partisi’ni pili biten radyoya benzeten CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran, Ak Parti içerisinde her türlü entrikanın döndüğünü söyledi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın son 6 aydır söylediklerini yerine getiremediğini söyleyen Oran, “Başbakan Recep Tayyip Erdoğan son 6 aydır söylediklerini yerine getiremediği gibi, ne dediyse tamamen tersini yaptı. Yerel seçimlerin 2013 yılına alınacağını söyledi. Hatta bu konuda MHP ile bir işbirliği yaptı. Ama seçimler erkene alınmadı. Sonra BDP’li Milletvekilleri için dokunulmazlıkların kaldırılacağını söyledi. Yargıya talimat vererek ‘gereğini yapın’ dedi. Ama yine Başbakan Recep Tayyip Erdoğan dediğini yaptıramadı. Akabinde ana dilde savunma ile ilgili ‘bu kanunun geçecek’ dedi. Kendi milletvekillerinin kendisinden izin almadan Ankara’yı terk etmemeleri yönünde talimat verdi. Ama tüm bunlara rağmen oylamada Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı kendi milletvekilleri dinlemedi” şeklinde konuştu.
Anayasa çalışması ile ilgili Ak Parti içerisinde çok ciddi ayrışmaların olduğunu ifade ederek konuşmasını sürdüren CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran çözüm süreci kapsamında Terörist başı Abdullah Öcalan ile Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın işbirliği yaptığını ifade etti. Oran, “Anayasa’da bir tarafta Burhan Kuzu başka bir şey anlatıyor, öbür tarafta Ahmet İyimaya başka bir şey anlatıyor. Aynı şekilde şu anda Abdullah Öcalan ile Recep Tayyip Erdoğan’ın işbirliğinden dolayı AKP içerisinde çok ciddi şekilde rahatsız olanlar var.
Yine Başbakan’ın Başkanlık sistemi yani diktatörlük sevdası ile ilgili bir taraftan yalakaları ‘sen başımızda ilelebet başkan olacaksın’diyorlar, bir taraftan da bazı AKP’liler bu durumdan rahatsız oluyorlar. Yani sözün kısası AKP paramparça olmuş durumda” diye konuştu

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir