CHP Suç duyurusu dilekçesini paylaştı

Altılı masada bulunan partiler, organize suç örgütü lideri Sedat Peker’in iddialarıyla ilgili yarın Ankara Adliyesi’nde suç duyurusunda bulunacak. CHP Ankara Milletvekili Haluk Koç, suç duyurusu dilekçesini paylaştı. Suç duyurusunda adı geçen kişilerin 12 milyon TL rüşvet aldıkları iddiasının soruşturulması ve kamu davası açılması talep edildi.

Suç duyurusunda baş şüpheliler olarak eski Sermaye Piyasası Kurulu Başkanı Ali Fuat Taşkesenlioğlu, AKP Erzurum Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu, Cumhurbaşkanı Danışmanı Serkan Taranoğlu, TOBB üyesi Salik Orakcı yer alıyor. Adı geçen kişilere “Rüşvet” ve “İrtikap” suçlarından cezalandırılması talep edildi.

Suç duyurusunda şu ifadeler yer alıyor:

12 MİLYON TL İSTEDİKLERİ İDDİASI

“Ortaya çıkan iddialar ve yayınlanan belgelerden de görüleceği BDDK tarafından el konulduktan sonra TMSF’ye devredilen Bank Asya’nın 16 yıl yöneticiliğini yaptıktan sonra SPK başkanlığı görevine getirilen Ali Fuat Taşkesenlioğlu ve kardeşi AKP Erzurum Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu Marka Yatırım Holding’in sahibi Mine Tozlu Sineren’den(ve benzer konumdaki bir çok iş insanından) haklı talepler söz konusu olmasına karşın taleplerini karşılamak üzere 12 Milyon TL’nin üzerinde rüşvet istedikleri iddia olunmuştur.

Mine Tozlu Sineren tarafından bu parayı ödenmeyince Cumhurbaşkanı Danışmanı Serkan Taranoğlu ve TOBB üyesi Salih Orakçı tarafından rüşvet ağının içerisine iyice çekilmiş ve sorunlarını çözme vaadiyle Mine Tozlu Sineren’in milyonlarca lira parasının kendilerine aktarılmasını sağladıkları iddia olunmuştur. Nitekim buna ilişkin belgelerde sunulmuştur.

Mine Tozlu Sineren sermaye artırımı sorunu hallolmayınca Salih Orakçı’ya İstanbul 18. icra Dairesi 2020/25929 sayılı dosya numarası ile icra takibi başlatmıştır. ilgili icra müdürlüğüne yazılacak yazı ile 2020/25929 sayılı takip dosyasının tüm içeriği getirtilmesini ve bir örneğinin dosyaya kazandırılmasını talep ediyoruz.

Görüldüğü üzere çeşitli iş insanlarının işlerinin yapılabilmesinin önüne geçip rüşvet talep eden şüpheliler, taleplerinin kabul görmemesi halinde ise “aracılar ve komisyoncular” ile birlikte iş insanlarını sıkıştırıp kendilerine para aktarılmasını sağlamaktadırlar. Mağdurlara herhangi bir çıkış yolu sağlamadan etrafiannı saran şüphelilerin bu eylemleri ile Rüşvet ve İrtikap suçlarını net bir şekilde işledikleri anlaşılmaktadır.

Üstelik 27.08.2022 tarihinde Halk TV’de yayınlanan Asıl Mesele programına bağlanan Mine Tozlu Sineren tarafından tüm rüşvet iddialarının doğru olduğu ifade edilmiş ve bu olaylan yaşayanın sadece kendisi olmadığını birçok iş insanının aynı rüşvet ağı ile sarıldığını ifade etmiştir.

“NET BİR ŞEKİLDE ORTAYA ÇIKMIŞTIR”

Görüldüğü üzere hem Sedat Peker isimli şahit tarafından paylaşılan bilgi ve belgeler hem de ortaya çıkan iddiaları doğrulayan Mine Tozlu Sineren tarafından yapılan açıklamalar, SPK eski Başkanı Ali Fuat Taşkesenlioğlu, AKP Erzurum Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu, Cumhurbaşkanı Danışmanı Serkan Taranoğlu ve TOBB üyesi Salih Orakcı’nın görevlerinin ifasıyla ilgili bir işi yapmak için, doğrudan veya aracılar vasıtasıyla, kendisine ve üçüncü kişilere menfaat sağladıkları dolayısıyla TCK m.252’de düzenlenen Rüşvet suçunu işlediklerini net bir şekilde ortaya çıkarmıştır.

Öte yandan yine tüm bu bilgi ve belgeler göstermektedir ki şüpheliler kendilerine yarar sağlamak amacıyla görevlerinin sağladığı nüfuzlarını kötüye kullanmış ve TCK m.250’de düzenlenen İrtikap Suçunun tüm unsurlarıyla oluşmasını sağlamışlardır.

Sonuç olarak Rüşvet, İrtikap ve belirlenecek diğer suçları işleyen şüpheliler hakkında ivedi olarak soruşturma başlatılmasını sonrasında ise kamu davası açılmasının sağlanmasını talep ederiz.

“RÜŞVET ÇARKI BÜYÜK”

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba da konuyla ilgili bir paylaşımda bulunarak, “Gülşen için jet hızıyla devreye giren yargı, iki gündür süregelen rezalet silsilesine sessiz kalıyor. Nedenini çok iyi biliyoruz. Tefeci, borsacı, çantacı, pudracı.. Ne ararsan hepsi bunlarda var. Böyle pisliğe bulaşmış bir yapı tarihimizde görülmedi. Örgütlü kötülük resmen! Rüşvet çarkı öyle büyük ki, milyarlarca lira söz konusu. Hakimi uyuşturucu baronu, danışmanı borsa manipülatörü, Bakanı, Vekili, etrafında kim varsa hepsi suç makinesi.. Açık söyleyelim: Bu yapının adı çetedir! ” ifadelerini kullandı.

“SAVCILAR 443 GÜNDÜR NE YAPIYORSUNUZ?”

DEVA Partisi İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu ise, “İçişleri Bakanı, Sedat Peker’den rüşvet alan siyasetçinin adını 17 Haziran 2021 tarihinde güya Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na bildirdi. Cumhuriyetin Savcıları, 443 gündür ne yapıyorsunuz? Zarfı açmak için emir mi bekliyorsunuz?” sorularını sordu.

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir