CHP Muhalefeti Topladi

Eyüp Belediye meclisinde grubu bulunan CHP, mecliste bulunmayan partilere faaliyet ve denetim raporları ile ilgili bilgiler vermek amacıyla bir toplantı düzenledi.

Siyasi partilerin Eyüp’teki  tüm ilçe başkanlıklarının davetli olduğu toplantı Haliç’te bulunan Mövenpick Otel’de yapıldı. Hemen hemen Eyüp’te teşkilatı bulunan tüm partilerin katılım sağladığı toplantının amacına ulaştığı gözlemlendi.

Kahvaltı sonrasında CHP Eyüp İlçe Başkanı Sinan Akçiçek’in hoşgeldiniz konuşmasının ardından katılımcılar tek tek kendilerini tanıttılar.

 

Başkan Akçiçek konuşmasında, ” Refah Partisi döneminde Belediye’nin kapısına “Rüşvet alan da, veren de melundur” tabelası asılmıştı. AKP gelince ilk işi bu tabelayı kaldırmak oldu” dedi ve, toplantıya mazereti dolayısıyla katılamayan BBP Eyüp İlçe Başkanı Kemal Aydın’ın gönderdiği mesajı okudu.

 

CHP İlçe Başkanı Akçiçek’in kısa konuşmasının ardından mikrofona CHP Meclis Üyesi Mustafa Gül geldi. Mustafa Gül konuşmasında imar sorunlarına değindi ve Eyüp Belediyesi için “İBB’nin hizmetlerini kendilerine malediyorlar” dedi.

Mustafa Gül’den sonra mikrafona gelen CHP Meclis Üyesi Sedat Özkan’da katılımcılara belediye çalışmalarıyla ilgili bir sunum yaptı. Konuşmasında Eyüp’te, kurulması yasal olarak zorunlu olan, “Kent Konseyi’nin” neden kurulmadığını sorguladı.  Özkan konuşmasında, ” Yasal olarak belediyenin kent konseyine bilgi vermesi ve alması gereklidir. Yasal olarak Belediye’nin Kent Konseyi’ni kurması zorunludur. Yasa gereği kent konseyinde sizler varsınız. Ne bu dönemde ne de geçmiş dönemlerde kent konseyini kurmamışlardır” dedi.

 

Özkan konuşmasında Eyüp Meydanı’ndan, havaalanının yapılışına kadar bir çok konuda sorgulamalar ve açıklamalar yaparken, bazı önemli konulara da değindi. Özkan, “Eyüp Belediyesi meclis üyeleri olarak belediye şirketleri ile ilgili bir bilgimiz yok. Mesela Esbaş’la veya diğer şirketlerle ilgili bizim ve AKP’li meclis üyeleri dahil hiç birimizin bir bilgisi yok. Buralarda neler oluyor, meclis bilgilendirilmiyor” diye konuştu.

 

Sedat Özkan’ın konuşmasının ardından söz alan Demokrat Parti Yüksek Haysiyet Divanı Üyesi Muzaffer Polat, ” Ahmet Genç zamanında kent konseyi kurulmuştu. Ancak bu zamana kadar herhangi bir faaliyet göstermedi. Bunun yanısıra yaptıkları kültür Merkezi türündeki yerler sadece Ak gençler ve Ak kadınlara veriliyor. Diğer partilere verilmiyor. Eyüp’te İBB Sosyal Tesisleri yok. Bunun yapılmasını Eyüp Belediyesi engelliyor. Esbaş var diyorlar. Esbaş hem temiz değil, hem de pahalı. İBB’nin Eyüp’e sosyal tesis yapmasını istiyoruz” diye konuştu.

 

Polat’tan sonra söz alan Saadet Partisi Eyüp İlçe Başkanı İlker Çiftçi’de davet ve yapılan sunum için teşekkürlerini sundu ve sunum dosyasının bir kopyasının Eyüp’te bulunan siyasi partilere verilmesini talep etti.

 

Son olarak söz alan, toplantının ev sahibi, CHP Eyüp İlçe Başkanı Sinan Akçiçek’te SP İlçe Başkanı İlker Çiftçi’nin talebini olumlu karşılayarak, hem sunum dosyasının, hem de bundan sonra yapılacak meclis toplantı sonuçlarının kendilerine ulaştıracaklarını belirtti. Başkan Akçiçek, Önemli bir konuyu vurgulamak istediğini söyleyerek, lise öğrencilerine dağıtılan paraların yerinde bir hizmet olduğunu vurguladı ve yaklaşık 3 milyon lira civarıda olan bu paranın elden dağıtılmasının şaibelere yol açtığını, bu paraların öğrencilerin adına açılacak hesaplara yatırılması gerektiğini ve böylelikle kayıt altına alınabileceğini vurguladı. Başkan Akçiçek toplantıyı ve konuşmasını şu sözlerle bitirdi. ” Ülkemizin dış politikası başta olmak üzere, Cumhuriyetimizin kuruluş felsefesine, “Yurttu sulh, cihanda sulh” felsefesine dönülmesi gerekiyor.” ded
Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir