CHP Kentsel Sürgün Planına Hayır Dedi..

Haberetkin-CHP Eyüp İlçe Başkanlığının hazırlamış olduğu kentsel sürgün planlarına hayır adı altında gerçekleştirilen panel ilgi ile izlendi.
Sorunun yoğun olarak yaşandığı yerlerden biri olan karadolap mahallesinde gerçekleştirilen,toplantısalon seranomide yapıldı.
İstanbul milletvekili Haluk Eyidoğan,İsatanbul il başkan yardımcıları Gülizar Emecan ve Hüseyin Derin’in yanı sıra CHP Eyüp belediye meclis üyeleri ve İl genel meclis üyesi Kenan Kaplan’da toplantıda hazır bulundu.
Çok sayıda izleyicinin olduğu toplantı konuşmacıların sunumundan sonra soru-cevap olarak devam etti.
Panele konuşmacı olarak,İstanbul Barosundan avukat Şeref Kısacık,yine İstanbul Barosundan avukatEtem Saba Özmen,2009 yerel seçimlerinde CHP adayı olan Mimar Ali Galip Mamal katıldı.İlçe başkanı Ahmet kartalkanat ise panelin moderatörlüğünü yaptı.
Panelin başlangıcın’da bir konuşma yapan Kartalkanat şunları söyledi;İlçemizde Kentsel dönüşümle ilgili her zaman sorunlar yaşanmakta,bu sorunlarla ilgili her zaman vatandaşa bilgilendirme yapıyoruz.Bu sorunlar çözüm beklemektedir.Belediye Başkanı İsmail Kavuncuya buradan bir çağrım olacak;Eyüp halkının imar sorunları var,halk ile anlaşılsın ve uzlaşılsın eğer bu sorunları çözer halkı imar konusun da refaha kavuşturursa bende Ahmet Kartalkanat olarak AKP’li belediye’ye destek olacağım;dedi.
Daha sonra sıra ile söz alan avukat Şeref Kısacık ve avukat Etem Saba Özmen ise bu durumlarda hangi hukuki yollardan gidilmesi gerektiğini,anlatan konuşmalar yaptılar.
Son olarak konuşan Mimar Ali Galip Mamal ise konuşmasında şunlarısöyledi; Aslında bölgeye getirilen bu yeni rant planı, iki aşamalı bir planında birinci kısmıdır. Öncelikle vatandaşlar yerinden atılıp, plan uygulanacak, ortaya çıkan ekonomik güç, belediye ve yandaş müteahhitlerce paylaşılacaktır. İkinci saklı hedefse, yeşil alan statüsünde olup, plan kapsamda boşaltılan arazilerse, makul bir süre bekletilip, konu unutturulup tepkiler azalınca lüks konut ve işyeri projelerine, sorunsuz olarak teslim edilip çok daha büyük bir vurgun yapılacaktır.
Bölge halkını güvencesiz bırakan, böyle bir sürgün ve yağmalama projesine ortak olmak asla mümkün değildir. Sosyal adalet kavramı içinde, bu bölgelerde, rantsal bölüşüm yerine, vatandaşımızın mülkiyet hakkını gasp etmeyen, parsel bazlı, yerinde dönüşüm projeleri uygulanmalıdır;dedi
Mamal konuşmasının devamında; Mağdurların bilinçli birlikteliği ve direnci bu sorunun aşılmasındaki temel etken olacaktır.
Her fırsatta, yeni rant ve yolsuzluk projelerini hayata geçiren, sosyal devleti yok etmeye çalışan, AKP zihniyetine karşı, yeni bir hak arama mücadelesini omuz omuza başlatmak zorundayız. Bu mücadeledeki başarısızlık yeni sürgün politikaları ve çocuklarımızın geleceğinin ipotek altına alınmasıyla sonuçlanacaktır. Hiçbir plan ve kanun, gökten inen, değişmez ayetlerden oluşmamaktadır. İnsanların yazıp, çizdikleri uygulamalar, başka insanlar tarafından kamu yararına değiştirilebilir.
Bu gerekçeyle, tekrar ayağa kalkma, onurlu bir direnişi ve mücadeleyi, derneklerimiz, sivil toplum örgütlerimiz, halkımız ve partimiz olarak başlatmalıyız.
Dün olduğu gibi, bugünde geri adım atacaklardır. Başarının sırrı, örgütlü mücadelemiz, hak arama bilincimiz ve direnişimizden geçmektedir;diye konuşmasına son noktayı koyan Ali Galip Mamal’dan sonra soru-cevap’ların ardından panel son buldu.

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir