CHP’yi iktidar yapmak temel görevimiz olmalıdır

CHP Eyüp belediye başkana adayı Ali Galip Mamal:

 

 CHP’yi iktidar yapmak temel görevimiz olmalıdır

 ali galip mamal (2) ali galip mamal ali galip mamal (1)

 

Haber merkezi 

EYÜP-Geçtiğimiz 2009 yerel seçimlerde CHP Eyüp belediye başkan adayı olan Ali Galip Mamal 2014 Mart ayında yapılacak yerel seçimlerde CHP Eyüp’ten tekrar belediye başkanlığı için aday adayı olduğunu açıkladı. CHP Eyüp ilçesine aday adaylılığı müracaatın da bulunan Mamal hedeflerini ve yapacaklarını Medya grubumuza değerlenirdi.  Deneyimli siyasetçi CHP’den Eyüp belediye başkan aday adayı olması ile ilgili “Gelin ata binmiş ya nasip demiş” diyerek çıktı bu yolda CHP’yi Eyüp’te iktidara taşımak gibi bir hedefleri olduğunu kaydetti. Mamal, sözlerini şöyle sürdürdü.” Partimiz bir takvim açıkladı ve bu takvime göre şubat ayının 14-15 ne kadar bu süre devam edecek.

Geldiğimiz bu noktada Eyüp’te bu kadar çok aday adayının çıkması geçmişte partinin değişik kademelerinde hizmet vermiş, değişik seçimler yaşamış, ilçe başkanı olarak görev yapmış biri olarak hem 2009 yerel seçimlerinde hem de 2010 referandum çalışmalarında partimiz ciddi bir standart yakaladı. Bu standart artık Eyüp’te her an CHP’nin iktidarı ile Eyüp halkını kucaklayabileceği için doğal olarak örgütümüzün, kamuoyunun ve aday adayı olan arkadaşlarımızın da bu yönde ki inançlarını arttırdı zannediyorum.

 

Gelin ata binmiş ya nasip demiş

 

Onun için bu kadar çok seçim alınılabilir olmasından dolayı ilçemizde, İstanbul da aday adayı olması bize gurur veriyor. Bu şartlar altında bundan sonraki süreç çok önemli sonuçta atasözleri ile süslersek “gelin ata binmiş ya nasip demiş”,veya “Bir kızı on kişi ister bir kişi alır”,bundan sonraki süreçte İl başkanlığımızın, genel merkezimizin, ilçe başkanlığımızın koordinasyonluğunda yapılacak. Parti içerisindeki sevgi, saygı hoşgörü, barış ve kardeşliği projelerle aday adayı olan arkadaşlarımızdan hangisi adaylaşırsa bu arkadaşımızın arkasında onurla ve şerefle durup sevgi ve saygı ortamında birbirimize yardımcı olarak eksiklerini kapatarak başarıya götürmemiz gerekmektedir. Eyüp’te CHP’yi iktidar yapmak temel görevimiz olmalıdır. Diğer arkadaşlarımızda tahmin ediyorum bu düşüncededirler, bundan sonra bizim görevimiz adaylaş sakta, adaylaşma sakta hangi mevki makam’da görev verilirse verilsin onu en iyi şekilde yapmaktır.

Bundan sonra bizim yüklendiğimiz misyon parti içindeki sevgi, saygı ve kardeşliği arttırmaya yöneliktir. Parti adına verilen her türlü görevden şeref duyacağım, dediğim gibi aslolan CHP’dir Eyüp’te CHP’nin iktidarıdır.

 

 

Eyüp’te seçim alınmadan İstanbul’da seçim alınmaz

 

2009 belediye başkanlığı, seçimlerinde aday olduğum dönemde Eyüp’te yaklaşık olarak 60 bin civarında oy aldık, buda %32 civarında bir sonuçtur.(AKP %37 almıştır.) Peşinden yapılan referandum çalışmalarında %48 gibi bir oy İstanbul geneli için çok iddialı sayılan bir çalışma yaptık kadın ve gençlik kolumuzla beraber ciddi bir çalışma sonucunda bu oy oranlarına ulaştık.

Sonuçta zamanın şartları ve konjöktörde alınan bu sonuçları değerlendirdiğimizde, artık değerlendirmeyi biz değil Eyüp kamuoyu yapması lazım. Lehte ve aleyhte görüş beyan eden arkadaşlarımız var sonuçta bunun takdiri il başkanlığımızdır, genel merkezimizdir, en önemlisi Eyüp ilçe örgütümüzdür. Bu sonuçlardan elbet bir değerlendirme yapılacaktır, bu sonuçlardan yola çıkarak diğer aday adayı arkadaşlarımızla bizim aramızda haklı veya haksız bir rekabete veya farklılaşmaya yol açmak istemiyoruz.

Zaten Eyüp’te aktif örgüt sayımız veya Eyüp Kamuoyu’nun birçoğu son 5-6 yıla yansıyan bu sonuçların farkında, herkez gerekli değerlendirmeyi yapacaktır.

Biz işin oralarında değiliz “Artık yeni bir sayfa açmalıyız cancağızım yarına bakmak lazım” şairin dediği gibi.

Artık Eyüp’te başarılıdır yâda başarısızdır demeden geçmişin acıları var biz kendi adımıza özeleştiriyi ve hoşgörüyü kendi adımıza yaptık eğrileri ve doğruları ile yaptık. Bundan sonra Eyüp’te partimiz için ne yapabilir izi konuşmalıyız.

Sonuç olarak yürekten bu işi bitireceğimize inanıyoruz, Eyüp, İstanbul ortalamasının demografik olarak yansıtan bir ilçemiz özetle Eyüp’te seçim almadan İstanbul’da seçim alınmaz. Bu dönemde Eyüp’te seçimi almaya azimli ve niyetliyiz, dediğim gibi mevki, makam hırsımız yoktur partimizin tebliğ ettiği her görev bizim için kutsaldır. Tüm aday adayı olan arkadaşlarımızla bu sefer bu işi bitirmeye kararlıyız.

 

 

 

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir