CHP Gurup Başkan Vekili Zülfü Çakar: ‘’Rant uğruna tarım alanlarımızdaki kaçak yapılaşmaya göz yummayın

CHP Gurup Başkan Vekili Zülfü Çakar: ‘’Rant uğruna tarım alanlarımızdaki kaçak yapılaşmaya göz yumulmasın Bu konuda acil önlem almaya davet ediyorum. Aksi halde yine gider  Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi çorlu meslek yüksek okulundan bir rapor ile buraları yeşil alan ve tarla vasfından çıkarıp imara açılmasına göz yummuş olursunuz. Tarihe bir not düşmek istedim.

Eyüpsultan Belediye Meclisi 8’inci seçim 4’üncü toplantı dönemi 3’üncü bileşimi Meclis Başkan Vekili Mehmet er Başkanlığında Eyüpsultan Belediyesi Meclis salonunda yapıldı.

Eyüpsultan Belediyesi Ekim ayı 3’üncü bileşiminde Gündem dışı söz alan CHP Eyüpsultan ve İBB Meclis Üyesi Gülsüm Polat Bartın’ın Amasra ilçesinde yaşanan Maden Kazasına değinen konuşmasını ardından;

Eyüpsultan Belediye Başkanı Deniz Köken gerçekleştirdiği ”2023 performans programı” ve ”2023 Bütçe teklifi” sunumun ardından Siyasi partiler ve kişiler adına gerçekleşen konuşmada Bağımsız Meclis Üyesi Nail Balkan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Cengiz Çup’un lehte, CHP Grup başkanvekili Zülfü Çakar, CHP Eyüpsultan Belediye Meclis Üyesi Filiz Gökçe, CHP Eyüpsultan Belediye Meclis Üyesi Sema Balcı, CHP Grup Sözcüsü Ali Haydar İşkar’ın Aleyhte yapıcı eleştiren konuşması ile aleyhte konuştu.

Plan ve Bütçe Komisyonunun 29 No’lu 2023 yılı Performans Programı ve 30 No’lu 2023 yılı Bütçe teklifinin görüşüldüğü Ekim ayı 3’üncü bileşiminde CHP Grubu adına söz alan CHP Eyüpsultan Meclis Üyesi, Grup Başkan Vekili Zülfü Çakar Performans Programı ve Bütçe teklifi üzerine CHP Grubunun görüş ve düşüncelerini belirten bir konuşma gerçekleştirdi. AKP Grup Başkan Vekili Ahmet Hamdi Gürbüz ise gelen eleştirileri cevapladı.

2023 Performans ve 2023 Bütçe Teklifi üzerine, CHP Eyüpsultan Belediye Meclis Grubunun görüş ve düşüncelerini dile getiren Zülfü Çakar özellikle Kemerburgaz bölgemizde tarımsal nitelik taşıyan Kırsal Mahallelerde hızla devam eden kaçak yapılaşmaya dikkat çekerek; ‘’Rant uğruna tarım alanlarımızdaki kaçak yapılaşmaya göz yumulmasın… Bu konuda acil önlem almaya davet ediyorum. Aksi halde yine gider  Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi çorlu meslek yüksek okulundan bir rapor ile buraları yeşil alan ve tarla vasfından çıkarıp imara açılmasına göz yummuş olursunuz. Tarihe bir not düşmek istedim dedi.

Çakar konuşmasının devamında şu ifadelere yer verdi;

Sayın Başkan değerli meclis üyeleri, saygıdeğer bürokratlarımız, çok kıymetli misafirlerimiz, basınımızın değerli emekçileri bizleri canlı olarak sosyal medya üzerinden izleyen sevgili Eyüpsultan halkı hepinizi şahsım ve CHP grubu adına saygı ve sevgi ile selamlıyorum.

 Eyüpsultan belediyesinin 2023 yılı bütçe ve performans programı üzerinde düşüncelerimizi açıklamak üzerine söz almış bulunuyorum.

         31 Mart 2019 seçimlerinden  bu zamana kadar 3,5 yılı arkamızda bıraktık zaman hiç farkında olmadan su gibi akıp gidiyor bu süreçte Eyüpsultan halkı için hayırlı ve doğru kararlar almak için hep birlikte mücadele verdik bu süredeki çalışmalarımızın değerlendirmesini yapacak olan ve taktir eyüpsultan halkınındır. önümüzdeki süreçte daha iyi ve güzel kararlara imza atarak halkımıza daha yaşanılır bir eyüpsultan bırakırız diye umut ediyor ve diliyorum.

        Sözlerime Bartın Amasra’daki maden faciasına değinerek başlamak istiyorum yine bir maden faciası ve 41 canımızı maden ocağındaki patlamadan ve çıkan yangında feci şekilde kaybettik hayatını kaybeden madencilerimize Allah’tan rahmet geride kalan ailelerine sabır ve metanet diliyorum madenden yaralı olarak çıkarılan hastanelerde tedavisi süren vatandaşlarımıza Rabbimden acil şifalar diliyorum umarım en kısa zamanda sağlığına kavuşurlar. Yaşanan bu facia kadar maalesef ülkemizi idare edenlerin klişeleşmiş açıklamaları üzüntümüzü ve acımızı ikiye katlamıştır.

Görünen o ki yine ihmal söz konusu alınmayan tedbirler, masraftan ve maliyet hesabı gözetilerek zamanında yapılmayan ve giderilmeyen arızalar ve gaz kaçakları sonucunda insan canına kast ediliyor patlamada ölen bir madencimizin eşine söylediği söz aslında olayın özetidir ; “ madende gaz kaçağı var defalarca söylememize rağmen yapmıyorlar bunlar bizi patlatıcaklar “ ve söylediği gibide oldu İhmalin alınmayan önlemlerin adını Fıtrat ve Kader planına bağlamak açıkçası umursamazlıktır. İnsan hayatını hiçe saymaktır. Dinimizinde ön gördüğü gibi “ önce tedbirini alacaksın Sonra Allah’a tevekkül edeceksin. 3 kuruş daha fazla kazanılacak diye Sayıştay raporlarını hiçe sayanlar boynu bükük bıraktıkları kadınların ve masum çocukların vebalini hiçbir zaman ödeyemezler

İstanbul’un ve Eyüpsultanın en büyük sorunlarından biri olan kentsel dönüşüm ve tapu mülkiyet sorunları ile sözlerime devam etmek istiyorum daha önceki konuşmalarımda da belirttiğim 25 yıl İBB ve İlçe belediyesi yönetimi Ak partide olmasına rağmen bir türlü çözülmeyen bu sorun günümüze kadar getirilmiş oldu seçim dönemlerinde tapularınızı vereceğiz vaatleri sözde tapu dağıtım törenleri ile oyaladıkları vatandaşlarımız deprem korkusu ile yaşayarak konunun bir an önce çözümünü beklemektedirler.

İBB Başkanımız Ekrem İmamoğlu ve Eyüpsultan Belediye Başkanımız Deniz Köken’in de bu konudaki hassasiyetlerini biliyoruz konunun çözümü noktasında her iki belediye başkanımızın özverilerine teşekkür ediyoruz. Yeşilpınar mahallesinde KİPTAŞ’ın başlatmış olduğu kentsel dönüşümün diğer mahallelerimiz Alibeyköy , Akşemsettin, Karadolap, Düğmeciler, Nişanca, Silahtarağa, Sakarya, Çırçır ve İslambey Mahallelerinde de başlatılması en büyük dileğimizdir.

İslambey ve Çırçır demişken iki mahallemize değinmeden geçmek istemiyorum geçtiğimiz ay İslambey mahalle sakinlerinden gelen talep üzerine kendileri ile CHP meclis üyeleri olarak bir görüşme gerçekleştirdik yine bir grup vatandaşımız Ekim ayı ilk oturumundan önce hem bizi hem de daha sonra AK parti meclis grubunu ziyaret ederek kentsel dönüşüm sürecinde yaşamış oldukları aksaklıkları eksik bilgilendirmeleri hatta bazı konularda bilgilendirilmediklerini dile getirdiler kendilerine sözlü olarak söylemler ile yazılı anlaşma metinleri arasında büyük farklar olduğunu bildirdiler ve sonrasında belediyemiz yetkilileriyle bir görüşme gerçekleştirdiklerini biliyoruz.

Kendilerine yıkım tebligatları gelen kentsel dönüşüm mağdurlarımızın sorunlarının ivedilikle çözülmesi ve vatandaş mağduriyetlerinin ortadan kaldırılması gerekmektedir.

Yine çırçır mahallemizde vakıfların 2013 – 2014 yıllarında verdiği tapulardan faydalanamayan ve vakıfların hazineye devrettiği 92 parsel üzerinde bulunan 900 civarında dairenin faydalanacağı belirtilen 2001– 2002 – 2003 yıllarında yapılan kaçak yapıların tapu alımları ile ilgili vatandaşlarımız bir belirsizlik içerisindeler kendilerinin daha önce yapmış oldukları ödemelerin dikkate alınmadığı ve istenilen rayiç bedelinin yüksekliğinden şikayet edilmektedirler. Çırçır mahallemizde konunun ilgilendirdiği vatandaşlarımızla bir görüşme gerçekleştirilerek belirsizliği ortadan kaldıracak bilgi paylaşımı bir an önce yapılmalıdır.

”SÜRDÜRÜLEBİLİR ŞEHİR VE KAPSAYICI YAŞAM ALANLARI YARATMAK BELEDİYEMİZİN ASIL GÖREVİDİR.”

        ÖĞRENCİ YURTLARI

Üniversitelerimizin açıldığı bu günlerde ekonomik koşulların her geçen gün ağırlaşması sebebi ile şehir dışından gelen öğrencilerimizin barınma ve yerleşim sorunu yine gündeme gelmiştir. Geçtiğimiz yıl performans raporu konuşmamda da dile getirdiğim ve getirmeye devam edeceğim Eyüpsultan belediyesi olarak bir çalışma yapılmamış olan öğrenci yurdu konusuna değinmek istiyorum. Geçtiğimiz günlerde bir İl Başkanımızın üniversiteye gidecek kızı için Eyüpsultan ilçesinde özel yurtlar ile ilgili yaptığım araştırma açıkçası beni dehşete düşürmüştür.

Ekonominin gidişatı hayat pahallılığı her geçen gün artan fiyatlar döviz kurlarının önlenemeyen yükselişi. Elektrik ve doğalgaz fiyatlarının yüksekliği gıda ürünlerinin gün ve gün değişen fiyatları ve halkımızın alım gücünün yetersizliği hepimizin malumu bunların savunulacak bir tarafının da olmadığını biliyoruz.

 2 ye hatta 3 katına çıkan kiralarda hepimizce malum artık bir kaç arkadaşın birleşerek ev kiralaması da mümkün görünmüyor o yüzden Öğrenci yurtları artık temel bir ihtiyaç haline gelmiştir. Özel yurt ücretlerini çocuklarını okutmak isteyen dar gelirli vatandaşlarımızın ödemesi mümkün değildir. 120.000 – 140.000 TL. civarında yıllık ücreti düşündüğümüzde sizlerde bana hak vereceksiniz. “ Ceketimi satarım yine de çocuğumu okuturum sözü de artık kaf dağının ardındaki masallarda kalmıştır.

Ülkemizin geldiği nokta maalesef parası olanın çocuğunun okuyacağı olmayanın ise üniversiteyi kazandığı halde hakkını dondurup çalışma hayatına atılacağı bir duruma gelmiştir tabi ki bu artan işsizlikte iş bulabilirse. 

Yüzüne bakarken bile içimizin titrediği evlatlarımız Öğrenci yurtlarının yetersizliğinden dolayı tarikat ve cemaat yurtlarında kalmaya mecbur hale gelmektedirler. Geçtiğimiz dönemde bunun acısını toplum olarak yaşadık eğitim alarak ülke gelişimine katkı sağlamaya çalışan evlatlarımız FETO gibi art niyetli kötü maksatlı terör yuvalarına mecbur edilmiş akılları çelinerek ülkemiz demokrasisine darbe vurulmaya çalışılmıştır.

Genç neslimizi koruyarak bunun gibi tuzaklara ve şer odaklarına teslim edilmemesi için devletimizin ve belediyelerimizin de bu konuya el atması gerekmektedir özellikle ve öncelikle kız öğrencilerimiz başta olmak üzere tüm öğrencilerimizin barınmasını sağlayacak yurtların yapılması gerekmektedir.

İBB Belediye başkanımız Sayın Ekrem İmamoğlu geçtiğimiz gün bir tanesi Eyüpsultan da olmak üzere Maltepe ve Bayrampaşa’ da 3 kız öğrenci yurdu açılışı ile İBB de sıfır olan öğrenci yurdu sayısını 10’a yükseltmiştir. Eyüpsultan belediyemizin bunun öncülüğünü yapan belediyelerden biri olmasını çok istiyorum Belediye Başkanımız Sayın Deniz Köken’den özellikle rica ediyorum bu konuya el atarak belediyemiz bünyesinde kız ve erkek öğrenci yurdu projesini hayata geçirmesini talep ediyorum, gençlere verdiği önemi de bilerek İnşallah önümüzdeki dönemde öğrenci yurtları konusu sayın başkanımız tarafından programlanarak gündeme alınır. 

KREŞ SORUNU

İlçemizde eksikliği hissedilen konulardan biriside kreş eksikliğidir çalışan kadınlarımız ve ev hanımlarımızın yaşamlarını kolaylaştıracak kendilerine daha fazla zaman ayırarak sosyalleşeceği  alanların eksikliği hissedilmektedir. Bu kreşlerden çalışan hanımların faydalanacağı gibi ev hanımlarının da haftanın belli günlerinde çocuğunu bırakarak kendilerine zaman ayıracak fırsatlar yaratmalıyız. Yakın zamanda inşaatı bitecek olanlar ile birlikte İBB tarafından yapılarak Eyüpsultan ilçemize kazandırılan 7 adet kreş hizmete girmiş olacaktır. Her mahalleye 1 kreş hedefi için önümüzdeki süre içerisinde belediyemizden de bir atılım bekliyoruz.

BAĞIMLILIKLA MÜCADELE

Çok ciddi endişe duymamız gereken ve Ülkemiz, çocuklarımız ve gelecekleri için en büyük tehlike halini alan her geçen gün kullanma yaşları neredeyse ilk okul seviyelerine düşen alkol uyuşturucu ve madde bağımlılığıdır. Kemerburgaz da Belediyemizin yapmış olduğu bağımlılıkla mücadele merkezi “ bağımsızlık Köyü “ belediyemizin başarılı çalışmalarından biridir belediyemiz bünyesinde oluşturulan genişletilmiş komisyon ile yaptığımız incelemelerde bunun önemini bir kez daha fark etmiş olduk bu çalışma grubunun izlenimleri daha sonra rapor halinde meclisimize sunulacağı için daha fazla detaya girmek istemiyorum. Gençlerimizi çocuklarımızı alkol, uyuşturucu ve madde bağımlılığına teslim etmemek için bu salonda bulunan herkesin elinden geleni yapacağından en ufak bir şüphem yok. Bu konuda emeği geçen her kese teşekkür etmeyi bir borç biliyorum.

TARIM HAYVANCILIK VE KÖYLERLE İLGİLİ ÇALIŞMALAR

. Eyüpsultan ilçesi tarım ve hayvancılığa müsait alanlara sahip bir ilçemizdir. Fakat maalesef bu alanlarımızı da imar rantımıza kurban etmek üzereyiz. Kaçak yapılaşma imar ve imar rantı köylerimizi de şehirleşmiş alanlara çevirmek üzere bu konuda belediyemiz katı bir tutum sergilemeli kaçak ve ruhsatsız yapılaşmalara kesinlikle ve kesinlikle müdahale etmeli yeşil ve tarım alanlarının katledilmesine göz yummamalıdır. Yoksa her şey için geç olacaktır. Geçtiğimiz dönemlerde Kemerburgaz – Göktürk arasında iki kemer arası diye tabir ettiğimiz yerde olduğu gibi gayri yasal yapılaşmalar, kaçak binalar depolar barakalar iş yerleri atölyeler konteyner gibi yapılaşmalara izin verirsek yine Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi çorlu meslek yüksek okulundan 

bir rapor ile buraları yeşil alan ve tarla vasfından çıkarıp imara açılmasına göz yummuş oluruz.       

Köylerimiz ilçemiz için bir avantaj teşkil etmesine rağmen geçtiğimiz dönemlerde doğru kullanılmamış tarım ve hayvancılık bu bölgelerimizde gözle görülür biçimde gerilemiştir. Ormanlık ve tarıma elverişli alanlarımızın imar rantına kurban edilmiştir. Köylerimizin yoğun bulunduğu bu alanların imara açılması engellenmeli köylülerimiz teşvik edilerek tarım ve hayvancılık geliştirilmeli organik tarım desteklenmeli seracılık geliştirilmeli süt ve süt ürünleri imalatını arttırıcı çalışmalar yapılmalı ve bu ürünlerin pazarlanmasında belediyemiz öncülük yapmalıdır.

Geçtiğimiz aylarda İBB ve Eyüpsultan belediyesinin tarım ve hayvancılık yapan vatandaşlarımıza yapmış olduğu yem ve fide destekleri artarak devam etmeli bu bölgelerimizi kaybetmemeliyiz. Geçtiğimiz günlerde ziyaret ettiğimiz çift alan gençlik kampı gibi çalışmalar hem bu bölgeye artı değer katacak hem de bölge korunmuş olacaktır. Yoksa böyle giderse bu bölgelerin sonu da Eyüpsultan belediye başkanlığı binamızdan çıkıp kafamızı yukarıya kaldırdığımızda görmüş olacağımız o çirkin bina görünüşüne sahip olacağınızdan hiç kuşkunuz olmasın.

BELEDİYEMİZİN ARSA VE MÜLK SATIŞLARI    

        Geçtiğimiz dönemde meclis üyesi arkadaşlarımız ile vermiş oluğumuz önergeler ve yapmış olduğumuz konuşmalar ile de dikkat çektiğimiz Sultan Center ve Alibeyköy haliç hospital projelerine başlanmış olması sevindirici bir gelişme tamamlandığında Eyüpsultan’a farklı bir çehre ve artı değer katacaktır. Spor sahalarının yenilenmesi yeni yapılan spor alanları ve park açılışları  çocukların faydalanacağı bu alanların çoğalması biz CHP meclis grubunu memnun etmektedir sokak aralarında bulunan boş alanlara küçükte olsa park yapılması doğru bir uygulamadır bunları gözlemlerken Eyüpsultanda yapılan gayri yasal , kaçak ve çarpık yapılaşmaya göz yumulması donatı alanlarının park bahçe ortak paylaşım alanlarının gözetilmeden yapılaşmaya müsaade edilmiş olmasının sorumlusunun da AK partili Belediyemizin olduğunu da gözden kaçırmayalım Sayın Belediye başkanımız ve başkan yardımcılarımızın da makam odalarından karşılarındaki yapılaşmadan hiçte hoşnut olmadıklarının bilincindeyim. Bütçe konusuna gelince Grup sözcümüz Ali haydar İşkar mali verileri ortaya koyan bir konuşma yaptığı için o konulara fazla temas etmeden öngörülen bütçe rakamının önemli bir tutar olduğu ortadadır bu bütçe seçim ve satış bütçesidir.

Bilindiği üzere bu bütçe elde edilirken Eyüpsultan belediyesi çok kıymetli taşınmazlarını elden çıkarmıştır. Bunların içerisinde 3106 parsel olarak bilinen Kemerburgaz bölgesindeki arazilerimiz  25 yıl bila bedel ilim yayma cemiyetine kiralanan daha sonra defalarca dile getirdiğimiz içinde bakanlığa mahsuplaşarak devredilen Eski belediye binamız (ve ne yazık ki bu yanlış kiralama bakanlık eliyle devam etmektedir.) başta Göktürk , Kemerburgaz ve ve diğer mahallerde kıymetli arsalarımızın satışı ile oluşmuştur bu bütçenin doğru yerlerde kullanılmasının takipçisi olacağımızın bilinmesini istiyoruz. Vatandaşlarımızın diğer bir talepleride tadilata alınan ve yeniden yapılması öngörülen okullarımız bu süreç maalesef çok ağır gitmekte ve çocuklarımız mağdur olmaktadır. Bu konunun da ivedilikle halledilmesi için belediyemizin üstüne düşen görevi yerine getirmesi beklenmektedir.

Son olarak şunu söylemek istiyorum Eyüp sultan halkının yararına olan ve ilçemizin çehresini değiştirecek bütün projeler bizim açımızdan önemlidir ve bu çalışmaları CHP meclis gurubu olarak destekleyeceğimizi söyledik destek olmaya da devam edeceğiz. Çünkü Eyüpsultan bizim yaşadığımız yer ve Eyüpsultan bizim sevdamız ilçemizi ve halkımızı seviyoruz halka hizmet Hakka hizmet şiarımızla doğru ve faydalı çalışmalarda yanınızda olacağımızdan emin olabilirsiniz yanlış veya hatalı bulduğumuz konularda ise Eyüpsultan halkının menfaatini göz önünde bulundurarak uyarı görevimizi yapacağız.

Çakar; 2023 yılı bütçe ve performans raporu hakkında konuşmamı sabırla dinlediğiniz için ve 2023 yılı bütçe ve performans raporunu hazırlayan bürokratlarımıza belediye personelimize ve emeği geçen herkese teşekkür eder, Eyüpsultan halkına hayırlı olmasını dilerim. Hepinizi tekrar saygı ve sevgiyle selamlıyorum ifadesinde bulundu.

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir