CHP Eyüpsultan Belediye Meclisi Grup Başkanlığı’ndan 10 kasım mesajı

Example HTML page

Eyüpsultan Belediye Meclisi 8’inci seçim 5’inci toplantı dönemi, Kasım ayı 2’nci bileşimi ikinci Eyüpsultan belediyesi yerleşkesinde bulunan meclis salonunda Başkanvekili Metin Çırpan Başkanlığın da gerçekleşti.

Gündem maddelerinin görüşülerek onandığı Kasım ayı 2’nci bileşiminde Gündem dışı konuşmalar bölümünde söz alan CHP Eyüpsultan Belediye Meclis Üyesi ve Grup Başkanvekili Zülfü Çakar 10 Kasım Atatürk’ü anma günü nedeniyle CHP Eyüpsultan Meclis Gurubu adına anma mesaj paylaştı.

Çakar mesajında şu ifadelere yer verdi;

EBEDİ ÖNDERİMİZ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK’Ü SAYGI, SEVGİ, MİNNETLE VE ÖZLEMLE ANIYORUZ…

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu ve çağdaş Türkiye’nin mimarı olan Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün 10 Kasım 1938’de ebediyete intikal edişi şüphesiz ki Türk milletini derin bir üzüntüye boğmuştur. O’nun ani ve apansız ayrılışı bütün Türk halklarını da derinden etkilemiş, dünya üzerinde geniş bir yankı uyandırmıştır.

Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatının hemen ardından dünya liderleri tarafından yapılan bütün açıklamaların ortak noktası, O’nun dünya üzerinde yetişmiş çok nadir bir dahi oluşu, büyük devlet adamlığı ve dünya milletlerine örnek olabilecek çalışmaları olmuştur.

Mustafa Kemal Atatürk, yenilikçi ve ileriyi görebilen özellikleri yanında aynı zamanda büyük bir komutandır. Türk Kurtuluş savaşına yön vermiş, milleti ile birlikte “ya istiklal ya ölüm” parolası ile hareket ederek, zaferin kazanılmasında en büyük pay sahibi olmuştur.

Büyük Önder Atatürk, Kurtuluş Savaşı sonrası elde edilen başarının yeterli olmadığını düşünerek yapılması çok zor olan birçok devrim gerçekleştirmiştir.

O’nun Türk milletine en büyük armağanı Türkiye Cumhuriyeti’ni kurmak olmuştur. Gerçekleştirdiği devrimler ile Türk milletine çağ atlatmış, Türkiye Cumhuriyeti’nin dünya ülkeleri arasında saygın bir hale gelmesini sağlamıştır.

Hayatının en son anına kadar ülkesine hizmet etmiş olan bu büyük insan; “Benden sonra beni benimsemek isteyenler bu temel mihver üzerinde akıl ve ilmin rehberliğini kabul ederlerse, manevi mirasçılarım olurlar” demek suretiyle kurduğu cumhuriyete sahip olunmasını ve çok çalışılarak bilimde ileri bir seviyeye çıkılmasını arzu ve temenni etmiştir.

İşte, 10 Kasım’lar bu yüzden milletçe tuttuğumuz yasa rağmen; Atatürk’ün fikirlerinin daha iyi anlaşılarak tatbik edileceği günler olmalıdır.

Büyük önder, fikir, ideal ve eserleriyle bağımsızlığımızdan tarihimize, dilimizden sanatımıza ve benliğimize kadar en gerçek fikirlerin ve en sıcak duyguların içinde aramızda hep yaşayan bir önderdir.

‘’10 Kasım 1938 de Dünya büyük bir İnsanı kaybetmiştir’’

Hayatının büyük bölümünü vatanı ve milleti için savaşarak cephede geçirip zaferden zafere koşan büyük bir asker ve başkomutan olmasına rağmen “ Yurtta sulh cihanda sulh ”  diyen bir barış sevdalısı bir insanı kaybetmiştir.

İstediği taktirde saltanatı sürdürmek istese hiç kimsenin itiraz edemeyeceği bir konjektür’de ; “ Hakimiyet kayıtsız şartsız milletindir “ diyen bir Cumhuriyet sevdalısını kaybetmiştir.

Dünyada her şey için, Medeniyet için, Hayat için, en hakiki mürşit ilimdir, fendir Eğer bir gün benim sözlerim bilimle ters düşerse bilimi seçin diyen aydın bir bilim adamını kaybetmiştir.

Türkiye Cumhuriyeti 10 Kasım 1938 de Atasını toprağa vermiş ama unutmamış, unutturmamış ve asla unutturmayacaktır. Ülkemizde doğan her çocuğun kalbinde bir Atatürk filizlenmektedir. Her geçen gün Manevi şahsiyetinin büyüklüğü, fikir, düşünce ve ideallerinin önemi daha iyi anlaşılmaktadır.

Bu duygu ve düşüncelerle, Atamızın en büyük emaneti olan Türkiye Cumhuriyeti’ne her yönü ile sahip çıkacağımıza söz vererek aramızdan ayrılışının 85. yılında, Ulusumuzun yüreğinde ölümsüzleşen, Büyük Önder Mustafa Kemal ATATÜRK’ ü bir kez daha sevgi ve minnetle anıyor, yüksek hatırası önünde saygıyla eğiliyor ve şükranlarımızı sunuyoruz. Aziz ruhu şad, mekanı Cennet olsun dedi.

”CHP EYÜPSULTAN BELEDİYE MECLİS GRUBU”

Zülfü ÇAKAR, Ali Haydar İŞKAR, Gülsüm POLAT, Ünsal AYKUTOĞLU, Sema BALCI, Binali ÖZGÜL, Nilgün ESENTEPE, Zafer DÖNER, Filiz GÖKÇE, Veli GÜNGÖR, Emine ÇELİK, Ramazan GÜVEN, Mustafa TÜYSÜZ

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir