CHP Eyüp kentsel dönüşümü masaya yatırdı

CHP Eyüp İlçe Başkanlığının Eyüp- Alibeyköy Salon Seramoni Düğün Salonunda düzenlenen ‘Kentsel Dönüşüm Paneli’nde yoğun ilgi yaşandı.

CHP Eyüp kentsel dönüşümü masaya yatırdı

Haber Merkezi

ALİBEYKÖY-CHP Eyüp ilçesi kentsel dönüşüm ile ilgili bir panel düzenledi. Alibeyköy Kara dolap mahallesinde bulunan seremoni düğün salonunda yapılan panele çok sayıda partilin yanı sıra CHP İl Başkan Yardımcısı Yüksel Kılınç, CHP Eyüp  İlçe Başkanı Ahmet Kartalkanat, CHP Sultangazi İlçe Başkanı Ali Boztaş, CHP Gaziosmanpaşa İlçe Başkanı Mehmet Polat,  CHP Eyüp Belediye Başkan Aday Adayları katıldı. Panele konuşmacı olarak katılan ve panelde “Kentsel dönüşümü” anlatan CHP Genel başkan yardımcısı Gürsel Tekin,

“ Türkiye’de uzun süredir yaşanan bir kentsel dönüşüm faciası başını almış gitmektedir. Kentsel Dönüşümün Gerçeklerini  sizlere anlatmak istiyorum.diyerek  başladığı konuşmasında şunları söyledi: “işsizlik yoksulluk ve yolsuzluk Türkiye’nin her yerinde. Çevre ve Şehircilik  Bakanlığı’nın projelerine bakıldığında yapılan planda halkın evinin yerine AVM’ler, rezidanslar ve iş merkezleri görülmektedir.

Kentsel dönüşüm yalanıyla yurtlarınıza el koydular

Halkı kandırıp sömürüp ve sürgün edip evini elinden alıyorlar. Bütün bu AVM'lerin, iş merkezlerinin toprak sahibi sizsiniz. Kentsel dönüşüm yalanıyla yurtlarınıza el koydular. 100 milyar dolar rant sağladılar. Karşıma bir babayiğit çıksın ispatlamazsam siyaseti bırakacağım. Üç yıldır bu gerçeği anlatıyorum, kimse karşıma çıkamıyor.Bu Kentsel Dönüşüm adı altında vatandaştan aldıkları 100 milyar rantı kendi yandaşlarının cebine indirdiler. Bu yalanlarla sizlerin evinizi yıkacaklar ve sizden kalkıp 10 bin lira civarında para alacaklar ve sizleri kümes gibi evlere sürgün edecekler. Peki, 100 milyar dolar kazandıkları araziler kimin? Sizin. Yoksul halkın. Beyoğlu’nda sürgüne gönderilen Kürt çocuklarının.  Sulukule’de sürgüne gönderilen Roman çocuklarının. Bunun hesabı sorulmadan defter kapanmaz.

Yılladır söylüyorum bunu bunlar dinle imanla halkı kandırıp duruyorlar ki  AKP iktidarından her seyi beklerdim de camileri bile ranta çevirecekleri aklıma gelmezdi. Ne oldu o camiler? Yıkıldı ve yerine Alışveriş Merkezleri yapıldı. !

.   20 Yıldır bu ülkeyi sorunların sıkıntıların eşiğine sürükleyen bu hükümet bir kentsel dönüşüm olayında halkı bu kadar mağdur edemez. CHP belediyelerinin olduğu yerlerde de   de  kentsel dönüşüm yapıldı ancak kimse mağdur olmadı.

Dünyada siyaset artık topluma ne veririm düşüncesindeyken Biz de siyaset maalesef toplumdan ne alırım düşüncesindedir ve bunu yapan da iktidar partisidir.

Devlet asli sorununa sahip çıkmalı ve mülk sorununu gidermeli. Bu da ancak sosyal demokrat bir devlet  modeliyle mümkün.

Dünyanın her yerinde devletin vatandaşına olan görevlerinin başında  insanların yaşadığı konutu korumak gelir.CHP olarak şundan emin olmalısınız ki sizlerin mülkiyeti bizim namusumuzdur… “ dedi.

zp8497586rq
Example HTML page