CHP 'de Şok Bilgi Son Dakika

Example HTML page

Eyüp dahil 17 ilçede temayül de birinci çıkanlar atanmayacak.
chp logo
Sarıgül’ün getireceği rüzgarla Eyüp, Beylikdüzü, Beyoğlu, Beykoz, Çekmeköy, Bahçelievler, Başakşehir, Bayrampaşa, Esenyurt, Tuzla ilçelerini de CHP’ye katmanın hesapları yapılıyor.

KILIÇDAROĞLU’NUN GERİSİNDE KALDILAR

CHP’de yapılan çalışmalarda belediye meclisindeki oylar, başkanın aldığı oylar ve Kılıçdaroğlu’nun 2009 yerel seçim oyları da masaya yatırıldı. İstanbul’daki ilçelerin neredeyse tamamında Kılıçdaroğlu’nun oyunun ilçe belediye başkan adayının oyundan fazla olduğu ortaya çıktı. Bu durumda CHP kurmayları, “Demek ki bu potansiyel var, doğru adaylarla bu oyu alabiliriz” yorumunu yapıyor.
Edinilen bilgiye göre CHP ön seçim yaptığı 17 ilçenin birçoğunda sandıktan birinci çıkan adayı koymayacak. CHP’nin şu anda elinde Adalar, Ataşehir, Avcılar, Bakırköy, Beşiktaş, Büyükçekmece, Çatalca, Kadıköy, Kartal, Maltepe, Sarıyer, Silivri ve Şişli ilçeleri bulunuyor. Bu ilçelerin korunması hedeflenirken, Sarıgül’ün getireceği rüzgarla Beylikdüzü, Beyoğlu, Beykoz, Çekmeköy, Bahçelievler, Başakşehir, Bayrampaşa, Esenyurt, Eyüp, Tuzla ilçelerini de CHP’ye katmanın hesapları yapılıyor.
Yerel seçimlerde en yüksek oyu alma hedefinde olan CHP, İstanbul’un ilçelerinde büyük bir değişime hazırlanıyor.

CHP kulislerinde, halen partinin elinde olan İstanbul’un 13 ilçesinden sadece birinin durumunun net olduğu, diğer ilçeler için ise henüz kararın belli olmadığı konuşuluyor. CHP’deki çalışmalara göre, Adalar, Sarıyer, Kartal gibi bazı ilçelerde partinin oyu düşüşe geçti. Buradaki adaylar kesinlikle değişecek…

Vatan Gazetesi’nin haberine göre; Yerel seçimlerde en yüksek oyu alma hedefinde olan CHP, İstanbul’un ilçelerinde büyük bir değişime hazırlanıyor.

İstanbul, Ankara ve İzmir’in de aralarında bulunduğu büyükşehirlerde adayların Pazar günü yapılacak Parti Meclisi toplantısında belirlenmesi bekleniyor. CHP İstanbul’da Mustafa Sarıgül, Ankara’da Mansur Yavaş, İzmir’de Aziz Kocaoğlu ile seçime girmeye hazırlanırken, İstanbul ilçelere yönelik CHP yönetimi özel bir çalışma yürütüyor. 39 ilçeden 13’ünü elinde bulunduran CHP, bu sayısı yerel seçimlerde 20’ye yükseltmenin planlarını yapıyor.

“DEPREM”E HAZIR OLUN”

CHP kulislerinde İstanbul’da mevcut 13 ilçeden sadece Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara’nın durumunun netlik kazandığı konuşulurken, “İstanbul depremine hazır olun” yorumları yapılıyor.

Kadıköy, Bakırköy ve Beşiktaş gibi CHP’nin kaleleri olarak görülen ilçelerde de isimlerin değiştirilmesi gündemde. Zira partide bu ilçeler için, “Yüzde 45-50 ile aldığımız yerlerde oyumuzun yüzde 60 hatta yüzde 70’lere çıkabildiği görülüyor. Bu yerel seçimde en başarılı adayı getirerek, en yüksek oy ile kazanmak istiyoruz” değerlendirmesi yapılıyor. İstanbul’un ilçeleri için adaylar Ocak ayında yapılacak PM toplantısında belirlenecek. CHP’deki çalışmalara göre Adalar, Sarıyer, Kartal gibi bazı ilçelerde partinin oyu düşüşe geçti.

İstanbul değerlendirmelerinde Beylikdüzü örneği de masaya yatırıldı. Beylikdüzü belediye meclisi seçimlerinde CHP’nin birinci parti olmasına karşın başkanlığı AKP kazanmıştı. CHP kulislerinde aday doğruluğuna örnek olarak Beylikdüzü örneği gösteriliyor.

Edinilen bilgiye göre CHP ön seçim yaptığı 17 ilçenin birçoğunda sandıktan birinci çıkan adayı koymayacak. CHP’nin şu anda elinde Adalar, Ataşehir, Avcılar, Bakırköy, Beşiktaş, Büyükçekmece, Çatalca, Kadıköy, Kartal, Maltepe, Sarıyer, Silivri ve Şişli ilçeleri bulunuyor.
İstanbul’da Başbakan Erdoğan’ın da evinin bulunduğu Üsküdar’da CHP özel bir çalışma yapma planlıyor. AKP’nin 2009’da 113 bin, CHP’nin 87 bin oy aldığı ilçede yapılması planlanan özel çalışma ile “kazanılamasa bile” AKP’yi rahatsız edecek bir oy oranına ulaşılması hedefleniyor.

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir