Cemil Çiçek; ”Hukuku ıskalayan hiçbir metinle ülkede adalet sağlanamaz”

Example HTML page

AKP içinde farklı sesler gelmeye devam ediyor. Son olarak AKP’nin etkin ismi Cemil Çiçek “İddianameler ideolojik metin olamaz” diyerek Oda Tv davası üzerinden topa girdi

AKP içinde farklı sesler çıkmaya devam ediyor. Merkezden farklı düşünenler –başta eskiler- olmak üzere daha cesur çıkışlar yapıyor. Son olarak AKP kurucusu ve eski Adalet Bakanı Cemil Çiçek, Oda Tv davası üzerinden AKP yargısını hedef aldı.

Cemil Çiçek’in, Oda Tv’ye yaptığı açıklamada sık sık AKP’nin kuruluş yıllarına referans vermesi gözden kaçmadı. Çiçek, açıklamasında AB süreci ile birlikte Türkiye’nin birçok meseleyi aştığını iddia ederken “İddianameler hukuki metinlerdir, ideolojik siyasi metin olamaz. Aksi halde hukuki vasfını kaybeder. Hukuku ıskalayan hiçbir metinle ülkede adalet sağlanamaz” sözleri yüksek sesle eleştiri kabilindeydi.

DURDUK YERDE KONUŞMAZ

Cemil Çiçek hâlihazırda Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu üyesi. Yani AKP ve Saray’la bağı kopmuş biri değil. Çiçek’in bugüne kadar muhafaza ettiği diğer bir özelliği de kamuoyu önünde partisini çok fazla eleştirmemesiydi. Yargı üzerinden yaptığı bu hamle sıradan bir sohbet olarak görülmemeli. Mutlaka önünü ve arkasını hesaplamıştır.

Açık ki parti içerisinde yaşanan itiş kakış içinde kendisine ya da birlikte olduklarına yer açmaya çalışıyor. Çiçek’in açıklamasıyla birlikte aslında partide sadece Berat Albayrak ve Süleyman Soylu çekişmesi yok. Aynı zamanda gidişattan rahatsız olan eskiler ve onlarla hareket eden azımsanmayacak bir ekip var.

BÜLENT ARINÇ DURMUYOR

Tıpkı Cemil Çiçek gibi Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu üyesi olan diğer bir isim de Bülent Arınç. Çiçek’in aksine Arınç her meselede fikrini söylemeyi çok sever.

Arınç’ın, son olarak koronavirüs nedeniyle hayatını kaybedenlerle ilgili ezanlardan sonra dua okunmasına tepki göstermesiyle gündem oldu. Arınç, “İnsanları nefret mi ettiriyoruz yoksa insanların dini duygularını daha mı canlı tutuyoruz” diyerek Ülke TV çıkışından sonra iki gün içinde ikinci eleştirisini sunmuş oldu.

Kaynak BirGün Gazetesi Politika servisi

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir