Çelik, İmamoğlu ve Emecan Kanat önderleriyle buluştu

Example HTML page

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik ve CHP Bahçelievler Belediye Başkan adayı Emine Gülizar Emecan ile birlikte toplumun farklı katmanlarından kanaat önderleriyle buluştu.

Bahçelievler Öğretmenevi’nde düzenlenen buluşmada, sırasıyla; Emecan, Çelik ve İmamoğlu birer konuşma yaptı.

İmamoğlu konuşmasında: İktidar kanadının inanç ve din sömürüsü siyasetini alışkanlık haline getirdiğini vurgulayan İmamoğlu, “Efendim, hemen sıkıştılar mı geçen seçimde ‘Esenyurt düşerse, Mekke düşüyordu!’ Şimdi, ‘31 Mart’tan sonra Gazze kurtulacakmış!’ Allah’tan korkun yahu. Ağzınızı açamadınız yahu. Lahey’e Uluslararası Adalet Divanı’na, Afrika’nın ta dibindeki Güney Afrika Cumhuriyeti dava açtı. Sen ağzını açamadın. Ondan sonra, ‘Efendim Gazze kurtulacakmış!’ Sıkıştılar mı biz Yaradan’a sığınıyoruz, onlar Yaradan’ın bize emanet ettiği inancımızı, dinimizi her yerde kullanmaya çalışıyorlar. Ayıptır. Ayıptır. Hadi oradan. Hadi oradan” ifadelerini kullandı. 

Çelik konuşmasında “Gururluyum çünkü karşınıza çok değerli iki isimle çıkıyorum” ifadelerini kullanan Çelik, “Birisi Cumhuriyet tarihinin en başarılı Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, diğeri ülkemize çok değerli katkıları olan Başkanımız Emine Gülizar Emecan” dedi.

“EMİNE BAŞKANIM BAHÇELİEVLER’İN SORUNLARINI ÇÖZECEK, BAHÇELİEVLER’İ DEĞİŞTİRECEK”

Partisinden Bahçelievler Belediye Başkan adayı olan Emine Gülizar Emecan hakkında “çok deneyimli bir isim. Milletvekili olarak ülkemize çok önemli hizmetler sundu. Bir inşaat mühendisi” ifadelerini kullanan Çelik, sözlerinin devamında şunları söyledi:  

“Bahçelievler 17 kilometrekarede 700 bin insanın yaşadığı bir ilçe. Bahçelievler’de kişi başına düşen yeşil alan miktarı 0,7 metrekare, Bahçelievler’in binalarının yüzde 80’i 99 depreminden önce yapılmış. Daha deprem yaşanmadan Bahçelievler’de yıkılan binalar var. Bir kilometrakerede 40 bin insanın yaşadığı ilçemizde köklü bir kentsel dönüşüm ihtiyacı var. Bunu da ancak bir mühendis, inşaat mühendisi ve deneyimli bir isim yapabilir. Emine Başkanımız Bahçelievler’i çok iyi biliyor. 2019’dan itibaren Bahçelievler’den sorumlu milletvekiliydi. Kendisiyle Bahçelievler’in riskli binalarında birlikte incelemeler yaptık. Emine Başkanımız, Bahçelievler’in kent yoksulluğundan, yeşil alana, alt yapıdan üst yapıya tüm sorunlarına hakim. Emine Başkanımız Bahçelievler’in sorunlarını çözecek ve Bahçelievler’i değiştirecek.”

“BAHÇELİEVLER 25 YILDIR KÖTÜ YÖNETİLİYOR”

Bahçelievler’in 25 yıldır kötü yönetildiğinin altını çizen Çelik, mevcut belediye yönetimiyle ilgili eleştirilerini şöyle sıraladı:

“Son 5 yılda Bahçelievler Belediyesi 9 milyar bütçe kullandı. Ancak elle tutulur, gözle görülür hizmetler yok denecek kadar az. Bahçelievler halkının bütçesi, üzerinde bir kişinin isminin yazıldığı sabunlara harcandı. Bahçelievler’de sürekli olarak reklam ve promosyon belediyeciliği yapıldı. ‘Ulu Cami – Milli Egemenlik Parkına Millet Bahçesi yapacağız’ dediler yapmadılar. Ayamama Deresine yeşil koridor dediler, Ekrem Başkanımız Yaşam Vadisi yaptı. ‘10 bin araçlık otopark yapacağız dediler’ yapmadılar. ‘Kapalı Pazar alanı yapacağız’ dediler  yapmadılar. ‘11 Mahalleye Kreş yapacağız’ dediler. Öz kaynaklarıyla 1 tane yaptılar.”

“DÖRT YILDA 650 KONUT YAPAMAMŞ, 650 BİN KONUTU NASIL YAPACAK?”

Konuşmasında AK Parti İstanbul adayı Murat Kurum’un vaatlerine de değinen Çelik, Kurum döneminde başlanan ancak bitirilemeyen konutlar nedeniyle mağdur olan yurttaşların eylemlerine şu sözlerle dikkat çekti: 

“Büyük Şehir Belediye Başkan adayları ne diyor? ‘İstanbul’a 650 bin konut yapacağım’ diyor. Bakanlığı döneminde Tuzla’da başlattığı 650 konutu 4 yıldır hala tamamlayamamış. Konut mağdurları her gün haklarını aramak için kendisini protesto ediyorlar. 650 konutu 4 yılda yapamayanlar, 650 bin konutu nasıl yapacaklar çok merak ediyorum. Başladığı işleri bitiremiyor ama sanırım vaat inceleme konusunda başarılı. Proje kopyalama konusunda da başarılı.”

“BAHÇELİEVLER BELEDİYE BAŞKANI VAATLERİNİN YÜZDE 30’UNU BİLE GERÇEKLEŞTİREMEMİŞ”

Elindeki Bahçelievler Belediyesi’ne ait 2019 proje kitapçığını gösteren Çelik “Bu kitapçığı İstanbul adayına gönderelim bir incelesin. O da görecek ki Bahçelievler Belediye Başkanı vaatlerinin % 30’nu bile gerçekleştirememiş. Onların söz verip yapmadıklarını Ekrem Başkanımız Bahçelievler’de yaptı” ifadelerini kullandı.

Ekrem İmamoğlu döneminde Bahçelievler’de yapılan hizmetlerin altını çizen Çelik 3 mahallede 3 çocuk kreşi açıldığını, Bahçelievler’de 7 bin öğrenciye burs verildiğini, Şehit Yarbay Cesur Parkı ve Ayamama Yaşam Vadisi yapıldığını ve Bahçelievler’de 3 otoparkın açıldığını belirtti.

“EKREM BAŞKAN CHP, AK PARTİ AYRIMI YAPMADAN HİZMETLERİ GERÇEKLEŞTİRDİ”

İBB’nin yarım kalan camiyi tamamladığını, çocuklara halk sütü dağıttığını ve annelere ücretsiz ulaşım imkanı sağladığını belirten Çelik, Cumhurbaşkanı’nın “oy vermezsen hizmet yok” sözlerine gönderme yaparak şunları söyledi: 

 “Ekrem Başkanımız İstanbul’un 39 ilçesine eşit hizmet götürdü, götürmeye devam ediyor. Hani geçenlerde dediler ya ‘Oy vermezsen hizmet de yok’. Ekrem Başkanımız tüm bu hizmetleri CHP’li Belediye Ak Partili belediye ayrımı yapmadan gerçekleştirdi.”

İBB’nin projelerinin Meclis çoğunluğu, Cumhurbaşkanlığı ve bakanlık tarafından engellendiğine dikkat çeken Çelik “Bakın bir örnek vereyim; bizi de ilgilendiren bir örnek İncirli-Sefaköy- Beylildüzü metro hattının projesi hazır. Finansmanı hazır! Ancak 1,5 yıldır Ankara’da imza atılmadığı için metro başlayamıyor” ifadelerini kullandı.  

Çelik konuşmasının sonunda İstanbul’un 39 ilçesinde çok güçlü bir iddia ortaya koyduklarını belirterek “31 Mart’ta Emine Gülizar Emecan Başkanımızla Bahçelievler’i kazanacağız. İstanbul’un 39 ilçesinde 25-30 ilçe kazanacağız. Meclis çoğunluğunu sağlayacağız. İstanbul’u kazanacağız. Tüm engellemeleri ortadan kaldıracağız. Bunun için pusulamız belli, tam yol ileri” dedi.

CHP Bahçelievler Belediye Başkan adayı Emine Gülizar Emecan da konuşmasında “Karşınızda Bahçelievler Belediye Başkan adayı olarak bulunmaktayım. Elbette ki benim de bir geçmişim var. Bu döneme gelene kadar. Bugüne kadar edinmiş olduğum gerekli mesleki birikim ve bilgimle ve beş yıl boyunca yürütmüş olduğum sizleri temsilen Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde yapmış olduğum milletvekili olarak yapmış olduğum görevlerden edindiğim bilgilerle ve deneyimlerle karşınızdayım” dedi.

“EKONOMİK SEBEPLERLE BAHÇELİEVLER GÖÇ VERMİŞ BİR İLÇE”   

Geçmişte yerel yönetimlerle ilgili de bir deneyimi olduğunu ve bu deneyimlerle bugün sizlerle birlikte Bahçelievler’i yeni bir Bahçelievler yapmak için birlikte yönetmek için adaylığa, başkanlığa talip olduğuna vurgu yapan Emecan, Bahçelievler’in yaşadığı sorunları şu sözlerle anlattı:

“Bahçelievler aslında göç vermiş bir ilçe. Beş yüz doksan dört bin resmi nüfusu olmasına rağmen bugün beş yüz altmış yedi bine düşmüş. İnsanlar artık İstanbul’da ekonomik koşullarla daha yaşayamaz hale geldikleri için Bahçelievler’den de kendi memleketlerine bir göç almış. Yapı stoğunun çok yoğun olduğu, yapılaşmanın nüfusun yoğun olduğu sokaklarında yürünemeyen, trafiğinin sıkıştığı, yeşil alanlarının olmadığı, yetersiz olduğu, otopark alanlarının yapılmadığı ve en başta da kentsel dönüşümle ilgili hiçbir adımın atılmadığı bir ilçeden bahsediyoruz. Kimliğini kişiliğini kaybetmiş.”

“BÜTÇE DİSİPLİNİNE DİKKAT EDECEĞİZ”

“Bahçelievler’e değer katmak için geliyoruz” diyen Emecan seçildiklerinde yapacaklarını şöyle sıraladı:

“Depremlere karşı daha güvenli, daha dayanıklı bir hale getirmek için göreve talibiz. Bahçelievler’i daha yaşanabilir bir ilçe haline getirmek için göreve talibiz. Trafiğiyle, yollarıyla, otoparklarıyla, ulaşım hatlarıyla, toplanma alanları ve kentsel dönüşüm projeleriyle elbette ki sosyal belediyecilik anlayışımızla da Bahçelievler’de insana dokunacağız. Kadınlara, gençlere, çocuklara, dezavantajlı gruplara, engellilere, emeklilerimize. Tüm bu projelerimizi hayata geçirirken de öncelikle şeffaf ve katılımcı bir belediyecilik anlayışıyla bu yönetimi gerçekleştireceğiz. Bütçe disiplinine dikkat edeceğiz. Bütçemizi halkımızdan Bahçelievler’in projelerinden yana kullanacağız.”

“BAHÇELİEVLER KÜTÜPHANELERLE DOLACAK”

Bahçelievler’deki projelerini sıralayan Emecan “Özellikle gençlerin geleceğe hazırlanmasıyla ilgili tesislerimizi daha fazla arttıracağız. Bahçelievler kütüphanelerle dolanacak. Çocuklarımızın, gençlerimizin çalışabileceği alanlarla dolanacak. Kadın istihdamını mutlaka arttırmayı hedefliyoruz. Bu noktada her mahalleye bir kreş sözümüzü yeniden tekrarlamak istiyorum. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin yuvamız İstanbul projesi şu anda üç tane iki tanesi çalışır vaziyette. Biz o sayıları Bahçelievler Belediyesi olarak arttıracağız. Gençlerimizin üniversiteye lise sınavlarına hazırlanmalarına destek olacağız. Sporu destekleyeceğiz. Spor kulüplerine, amatör spor kulüplerine mutlaka destek vereceğiz.“

İBB Başkanı İmamoğlu Konuşmasının devamında şu ifadelere yer verdi:

“EĞER GÜÇLÜ MİLLETSEN, DEVLETSEN SENİN AÇTA AÇIKTA İNSANIN KALMAMASI LAZIM”

“Devletin bütçesini, ekonomisini, teknik işlerini, çevreyi yöneten insanları, sosyal hizmetleri yöneten insanları iyi seçerseniz ve bu milletin iyi yetişmiş evlatlarını oraya oturtursanız… Biz buna gayret ettik” diyen İmamoğlu, özetle şunları söyledi:

“En iyilerini seçtim, demiyorum. Her zaman bu milletin evlatlarında iyiden daha iyi vardır. Bu milletin evlatlarına güvendiğiniz zaman, başarısız olmanız gerçekten mümkün değil. Siyaseti de başarısız kılan, aslında bir sıkışmışlık. Mesela bugünkü siyaset, bugün ülkeyi yöneten akıl, iddiayla söylüyorum; bir parti devleti kurma arzusunda. Yani her şey partiye ait. Sanki mesela yardımı AK Parti veriyor. Lütufmuş gibi. Ben de diyorum ki, ‘Ey milletim; açta açıkta yoksulluğunuz var ise, bu bizim kusurumuz. Yani bu devletin, bu milletin bir kusuru. Bunu kapatmak da devletin, milletin sorumluluğu. Açta, açıkta bırakmamak. Eğer güçlü milletsen, devletsen senin açta açıkta insanın kalmaması lazım. Peki nasıl bir anlayış var? ‘Biz milleti yardımla ikna edelim, millet bizi oy versin.’ Biz aslında bu ülke olarak, bu millet olarak yoksulluğu değil, zenginliği konuşursak, o hükümet başarılıdır. Biz yoksulluğu konuşuyoruz kardeşim.”

“200 LİRA, 130 DOLAR ALIYORDU. ŞU AN, 6 DOLAR ALIYOR. BU, ÇÖKMÜŞLÜK DEMEKTİR”

“14 yıl önce, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin en büyük parası, banknotu diye 200 lira açıklandı ve aldık cebimize koyduk. Bir tane aldım yanıma. 200 lira. Bakın bu 200 lira, 130 dolar alıyordu açıklandığı zaman. 14 sene… Milattan önce anlatmıyorum size. 200 lira, 130 dolar alıyordu. Şu an, 6 dolar alıyor. Bu, çökmüşlük demektir. Bakın sevgili dostlar siyaset yapmıyorum. Gerçekleri anlatıyorum. Ve şu para düşüşü, parasının değeri, yüksek enflasyon, 3 haneli enflasyon ya 2 haneli enflasyon sayısı bile, dünyada iki elin parmaklarını geçmez iken; enflasyonu aşağı çekmiş bir dünya ülkeleri seviyesi varken, biz, üç haneli enflasyon yaşıyoruz. Savaşın içinde olan ülkeler bile, tek haneli enflasyonla ülke yönetiyor. Bizim kadar yoksulluk konuşmuyorlar. Allah savaşı kapımıza yanaştırmasın. Allah korusun bu ülkeyi, bu milleti. Barışı, hep daim kılsın. Ama biz, savaştaki ülkeler kadar ekonomisini iyi yönetemeyen bir devletiz, bir hükümetiz. O bakımdan başarısız bir hükümetle karşı karşıyayız.”

“BİR KİŞİ HER ŞEYİ BİLİYOR”

“Bu hükümet; ekonomide başarısız, kucaklamada başarısız, parti devleti üretme çabası var. Bir kişi her şeyi biliyor. Bir kişinin gözünün içine bakıyoruz. ‘Otur’ diyecek, oturacaklar. ‘Kalk’ diyecek, kalkacaklar. ‘Tensipleriyle’ göreve gidecek, girecekler ya da ‘emirleriyle’ iş yapacaklar. ‘Buyruklarıyla’ koşacaklar. Ya da ya da ‘aflarıyla’ görevden ayrılacaklar, aflarıyla. Böyle bir şey olur mu ya? Bu millet, 100 sene önce Cumhuriyet kurdu. Bu millet, herkesin özgür iradeye sahip olduğu bir devlet, bir millet olduğunu Mustafa Kemal Atatürk’ün Cumhuriyeti’yle yaşadı. Bu çok net. Bizim bu duyguyu hakim kılmamız lazım. Yani seçimle geliyoruz, seçimle gidiyoruz. Ve bu milletin bir kişiye değil; kurallara, hukuka, başarıya, beceriye ihtiyacı var.”

“FİLİSTİNLİ YUSUF, FİLOZOF GİBİ LAF ETTİ”

“Bugün ben çok duygulandım. Çünkü Gazze’ye yardımlarımızı organize etmiştik. Bugün yola çıktı. İnanın hiç haberim yok. Hatta törene 100 metre kala koruma müdürüm camı açtı, dedi ki, ‘Başkanım, Filistinli bir öğrenci buraya gelmiş. Size bir hediye verecek ve birkaç cümle etmek istiyor.’ Tanımıyorum. Yusuf diye bir delikanlı. O kadar güzel şeyler söyledi ki; çok şaşırdım. Hatta konuşmamı bitirdim, ona mikrofonu uzattım. Çocuğun bilgilerini orada ayaküstü almışlar. Bu açılışı duymuş, kalkmış gelmiş. Çocuk dedi ki, ‘Topla, tüfekle, silahla savaş çıkarıyorlar ama biz barışı, topla tüfekle, savaşla kazanmayacağız; bilimle, akılla kazanacağız’ dedi. Filozof gibi laf etti. Gencecik delikanlı. Türkiye’de öğrenci, üniversite öğrencisi. Gözlerim doldu. Hala içimi dağlıyor.”

“ÜLKENİN BİR PARADİGMA DEĞİŞİMİNE İHTİYACI OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUM. BİZ, O DEĞİŞİME TALİBİZ”

“O bakımdan ben, ülkenin bir paradigma değişimine ihtiyacı olduğunu düşünüyorum. Biz, o değişime talibiz. Ben, Cumhuriyet Halk Partisi’nin has evladıyım. Burada siyaset yapıyorum ve burada çok başarılı olmak istiyorum. Ama biz, İstanbul’a ve Türkiye’deki siyaset anlayışının değişimine dönük, o paradigma değişimine dönük, oluşumuna dönük bir yolculuk tariflemeye çalışıyoruz. Bunun adına, ‘Halk Meydanı’ diyelim, ‘Halk İttifakı’ diyelim, ‘İstanbul İttifakı’ diyelim, birlikte düşünmek, birlikte yönetmek diyelim. Bütün bu işleri başarmak diyelim… Bunu yapmak zorundayız. Siyaset ötesi, partiler ötesi bir durumdan bahsediyorum. Bir kişi, bizi partinin cenderesine, partinin çatısının altına sıkıştırmaya çalışıyor. Ben de diyorum ki, bizim bu yerel seçimde şehirlerimizi özgürleştirmemiz, şehrimizi korumamız, halkçı politikalarla, insanını düşünen, malın sahibinin insanlarımız, şehrimizin insanları olduğunu hissettiren bir dönemi var etme çabası içerisindeyiz. Ben, onu temsil ediyorum.”

“ONLARIN 25 YILDA YAPTIĞINI, BEN 5 YILDA YAPTIM”

“Şunu söyleyeyim. Proje mi? Vallahi onların 25 yılda yaptığını, ben iddia ediyorum, 5 yılda yaptım. Bunu paradigmalarını, değişimlerini, parametrelerini tek tek anlatacak seviyedeyim. Bu kadar iddialıyım. 10 yılda, göreceksiniz bu kardeşiniz, onların 50 yılda yapamayacağını yapacak. Şöyle düşünün: Biz bir yandan başarıyoruz, onlar hiçbir şey mi yapmadı? Hayır, yaptı. Şöyle ama; bir şeyler yapıyorlar ama yani yaptıkları şu seviyede artarken, öyle kötüleştirdikleri şey var ki; geri gelmiyor. Ataköy’ün sahilleri bir daha geri gelmeyecek mesela. Yok oluyor. Allah muhafaza, karşı çıkmasak, direnmesek, Kanal İstanbul denen baş belasını yapsalar, şehir bitti. Şehrin geleceği bitti. O kadar riyakar bir tavır ki; ‘Şehrin gündeminde olmayan, bizim de gündemimizde olmaz.’ Yani dolambaçlı lafları utanç verici biliyor musunuz? Mertçe yapın işinizi. Niye 2 sene önce ‘ya-pa-ca-ğız’ diye heceliyorsun? Bugün ağzına alamıyorsun Niye? Milleti kandırıp, oy alacaksın. Bu millet, aldatanı sevmez. Aldananı, hiç sevmez. Dolayısıyla biz, bunlar değişsin istiyoruz. Bunlar bitsin, tarihe gömülsün. İnşallah bir daha bu tavırlar olmaz.”

“EFENDİM GAZZE KURTULACAKMIŞ!”

“Efendim, hemen sıkıştılar mı geçen seçimde ‘Esenyurt düşerse, Mekke düşüyordu!’ Şimdi, ‘31 Mart’tan sonra Gazze kurtulacakmış!’ Allah’tan korkun yahu. Ağzınızı açamadınız yahu. Lahey’e Uluslararası Adalet Divan’na, Afrika’nın ta dibindeki Güney Afrika Cumhuriyeti dava açtı. Sen ağzını açamadın. Ondan sonra, ‘Efendim Gazze kurtulacakmış!’ Sıkıştılar mı biz Yaradan’a sığınıyoruz, onlar Yaradan’ın bize emanet ettiği inancımızı, dinimizi her yerde kullanmaya çalışıyorlar. Ayıptır. Ayıptır. Hadi oradan. Hadi oradan. Ben sizin nelerinizi gördüm? Ben bu anlatıyorum, şaka yapıyorum zannediyorlar. Yaptığım camilere imam vermediniz siz yahu. Ne zaman ki kaymakamı arayıp, ‘Sayın Kaymakam, siz ne yapıyorsunuz’ dedim ya. ‘Bir bakayım, sorayım’ dedi. ‘Bak’ dedim, ‘Seni müezzinliğe davet ediyorum, oraya imam gelmezse. Ben imamlık yapacağım. Bu akşam geleceksin oraya’ dedim. O gün oraya, iman yolladı. İnancımıza hakaret yahu. Burada din görevlileri var. Allah’la kul arasına biri girebilir mi? Böyle bir şey var mı? Bana biri desin ki, ‘Girebilir.’ Ben, duymadım. Ben öyle bir şey öğrenmedim yani. Ben inancımı onun için seviyorum.”

“BU ANLAYIŞ, BU MİLLETİN SAĞDUYUSUNUN KARŞISINDA BOYUN BÜKECEK”

“Bizim inancımız, mazlumların inancıdır. Mazlumların şahıdır. Mazlumların yanındadır. Böyle bir anlayışı temsil eder. Bunlar, bu anlayış baş edemeyecek, bu milletin sağduyusunun karşısında boyun bükecek. Zaten bir avuçlar, bir avuç. Bu 31 Mart var ya… İddia ediyorum 1 Nisan’da bizim milletimizin alacağı o derin nefes var ya, son 50 yıldır aldığı en derin nefes olacak, göreceksiniz. Ve Allah’ın izniyle biz, o derin nefesi bu ülkede demokrasiye, hakka, hukuka, özgürlüğe, berekete dönüştüreceğiz. Berekete dönüştüreceğiz. Onlar, yoksulluktan oy almaya gayret ettiler, biz zenginlikle oy alacağız. Bu milleti biz zengin etmek zorundayız. Yazık. Ülkemiz hak etmediği yerlerde. O bakımdan benim baktığım pencere bu. Milletin yüzüne, sosyal yardım desteğinin lütuf olmadığını anlatıyorum. Bu, size lütuf değil. Ben sorumluluğu az yaparsam, bana kızın. Çok yaparsam, bana minnet duymayın. ‘Ne iyi görevini yapıyor’ deyin. Ticarette var, ‘Çekini ödüyor. Ne iyi adam.’ Çekini ödemek zorunda zaten.”

“ALLAH, HERKESE ANA DUASI NASİP ETSİN”

“Ben, vadettiğim borcumu ödeyen bir belediye başkanıyım. Vadettiği görevini yapan bir belediye başkanıyım. O bakımdan, bu millete yapılan ayrımcılığa karşıyız. Buna da mücadele edeceğiz. Bu milletin inancıyla kimse uğraşamayacak kardeşim. Bu milletin inancıyla kimse uğraşamayacak, göreceksiniz. Milletin etnik kökeni üzerinden kimse bu milleti bölemeyecek. Annemin güzel bir duası var. ‘Allah seni iyi insanlarla buluştursun’ der hep. Genelde de öyle oluyor. Bazen arıza çıkabilir yani. Denk düşmeyebilir. Olabilir. Ama çoğu zaman öyle oluyor. Yolda gelirken bazen düşünüyorum… Ya Yusuf, Filistinli… Soyadı da Bereket. Yusuf, kalkıyor Muğla’daki üniversitesinden, kendi bilet parasını alıyor, geliyor Sultangazi’yi buluyor. Filistinlilerin poşusunu da omzuna koymuş. Orada konuşuyor. Omzuma alıyor, tutuyorum. Allah yolladı adamı ya. Bunu ben yapamam yani. Bunu kimse yapamaz. Sen doğruyu yap, Yaradan seni iyi insanla buluşturuyor zaten. Ben bir gün konuşsam, onları ben konuşamazdım. Bir gün konuşsam, iki cümlesi yeter. O bakımdan herkese Allah, ana duası nasip etsin” dedi.

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir