Canan Kaftancıoğlu Eyüpsultan da konuştu; ”Siyasetçi, siyaset kurumu halka yalan söylememeli”

Example HTML page

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu Eyüpsultan da konuştu; ‘’Siyasetçi, siyaset kurumu, halka yalan söylememeli’’

Haber Etkin/ Haber Servisi : Ramazan Yiğit

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, Partisinin Eyüpsultan İlçe Başkanlığınca düzenlenen Asgari ücret en az 3.100 TL olmalı kapsamında Rami meydanında çalışmalarına sosyal mesafe kurallarına uyarak katıldı.

Kaftancıoğlunu alana gelişinde CHP Eyüpsultan İlçe Başkanı Doğan Sarıtaş,CHP İstanbul İl Başkan Yardımcısı Güler Işıkcevahir, İnan Çeliker, CHP Eyüpsultan ve İBB Meclis Üyeleri Gülsüm Polat, Ali Haydar İşkar, Zülfü Çakar, Nilgül Çelik Esentepe, Ramazan Güven ve CHP Eski İlçe Başkanı Memet Sevim, CHP 2014 Eyüpsultan Belediye Başkan Adayı Ferzan Özer, CHP Kadın Kolları Başkanı Arzu Altunay, CHP Gençlik Kolları Başkanı Taylan Parlak CHP Eyüpsultan İlçe Başkan Yardımcıları Eyüpsultan ilçe Gençlik ve Kadın Kolları Başkan yardımcıları çok sayıda partili ve vatandaş karşıladı.

CHP Eyüpsultan İlçe Başkanı Doğan Sarıtaş yapmış olduğu konuşmasın da şu ifadelere yer verdi;

”Sorunlarımızı 83 Milyonla Birlikte Çözeceğiz”

Değerli komşularımız öncelikle şunu söylemek istiyorum ülke olarak çok zor bir süreçten geçiyoruz.

Aslın da pandemi dünyada insanlığı çok zor bir süreci yaşattı. Fakat ülke olarak en fazla etkisini gören ülkelerden birisi Türkiye oldu.

Sebebi ise mevcut İktidarın yanlış sağlık, eğitim, ekonomik politikalarının yanlış olduğudur.

Bu gün bir anne, baba çocuğunu aç susuz yatırıyorsa işçi cebinde parası olmadığından çocuklarına ekmek götüremediği için intihar ediyor ise işte tam da burada siyasetin de sorgulanması gerekmektedir, düzenin de sorgulanması gerekir.

Bunları sorgulayabilecek, bunlara müdahale edecek, kararlılıkla olmamız için hep beraber, omuz omuza mücadele etmemiz gerektiğine inanıyorum.

Bunu hep birlikte başarabiliriz.

Doğan Sarıtaş sözlerini ; Bu pandemi sürecinde sözümü fazla uzatmadan sözü sevgili İl Başkanımız Canan Kaftancıoğlu’nun  düşüncelerini aktarması için kendilerini mikrofona davet ediyorum, diyerek sözlerini bitirdi.

Kaftancıoğlu; Rami Halkı ve esnafına hitaben yapmış olduğu konuşmasın da; siyasetçi vatandaşına yalan söylememeli söylediğinde ise ”halk kim olursa olsun sandık önüne geldiğin de geldiği gibi evine geri göndermeli” dedi. Siyaset kurumu saygınlık kazanması için bunu mutlaka yapmalı ve denetlemelidir. 18 yıl bir ülkeyi karanlığa ve umutsuzluğa teslim etmemeli dedi.

”Kaftancıoğlun’a Minik Hayranlarından Büyük İlgi”

Canan Kaftancıoğlu’nun alan çalışmaları sık sık minik hayranları tarafından kesildi. Kaftancıoğlu minik hayranlarıyla kısa bir sohbet ederek resim çektirdi.

”İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu Taksici Esnafının Yanında”

Kaftancıoğlu Taksici esnafıyla da konuştu, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu sizlerin sorununu çözecek dedi.

Kaftancıoğlu sözlerine şu ifadelerle devam etti;
Çok değerli Eyüpsultan’lı kardeşlerim, sevgili kadınlar, pencerelerinden bizleri izleyen vatandaşlarım,sevgili esnaf kardeşlerim.

Hepimiz biliyoruz ki; dünya salgınla boğuşuyor. Bizler de Ülkemiz de boğuşuyoruz hep birlikte. Ama biz her tarafı cennet olan, imkanı ve kaynakları herkese yetecek olan ülkemiz de bir de yokluk ve yoksullukla boğuşuyoruz.

Biraz önce bir pazardan geldim pazarın çıkışın da kadınların gözlerinin içine baktığım da o pazara gelen cebinde olmayan kuruşuyla evine nasıl sebzesini meyvesini götüremediğini gördüm.

”Esnafın Sorununu Biz çözeceğiz”

Sizlere bakıyorum, esnafımızı görüyorum zaten zor durum da olan dükkanını açan, tezgahından hiçbir şey satamayan satsa bile evinin hiçbir ihtiyacını karşılayamayan esnafımızın kaygısını üzüntüsünü hissediyorum.

”Siyasetçi Halka Yalan Söylememeli”

Değerli kardeşlerim: Siyasetçinin görevi hangi partide ve hangi partili olursa olsun halkının, vatandaşının derdini sorununu çözmek için çalışmaktır.

Vatandaşın kim olduğuna, kimliğine, düşüncesine nasıl giyindiğine bakmaksızın vatandaşın, halkın derdini çözmekle sorumludur.

Ve siyasetçinin bir görevi daha vardır, hangi partide olursa olsun vatandaşa karşı yalan söylememelidir siyasetçi.

‘’Ve halkın da en büyük gücü o gün geldiğin de sandıkta vereceği oyla, sen beni düşünmek yerine, benim hakkım olanı bana vermek yerine, gittin kendine yakın üç beş müteahhitti zengin ettin diye hesap sormaktır.

”Halk Sorununu Çömek İçin Siyaset yapıyoruz”

Değerli kardeşlerim: sesimizin ulaştığı herkes, biz CHP olarak halkın partisi olarak niye siyaset yapıyoruz biliyor musunuz?

‘’Kendimiz için değil, akrabalarımız için değil, eşimiz dostumuz için değil, üç beş müteahhit için hiç değil, sizin yani halkın İstanbul’da ki 16 milyonun, Türkiye’de ki 83 milyonun ne düşünürse düşünsün, kimliği ne olursa olsun eşit, adil, hakkaniyetli yaşayabilmesi için yapıyoruz’’.

İnanın ki bunu hep birlikte başaracağız Çünkü biz her zaman halkın yanındayız ve halkın dertlerini nasıl çözeceğimizi biliyoruz.

Sizlerin iki kuruş kazandığınız parayla değil bir ay, bir gün bile evinizin masrafını karşılayamayacağınızı biliyoruz.

Ama asla ve asla umutsuz olmayın, çünkü bu ülkenin sorunlarının çözümü o kadar kolay ki, ve CHP’si bunu emin olun ki yapacak. Çünkü biz zengin olmak için siyaset yapmadığımız için bu zengin güzel ülkemizin, memleketimizin bütün kaynaklarını ‘yandaşa değil, vatandaşa aktaracağız. O yüzden sorunların çözümü kolay. Biz öyle sırça köşklerde, saraylarda adını bile bilmediğimiz sofralarda oturmayacağız. Üç beş müteahhitti zengin etmek gibi bir derdimiz olmayacak.

Biz Vatandaşın hakkı olanı vatandaşa vereceğiz. Vatandaştan topladığımız vergileri üç beş müteahhitte hem de döner üzerinden kurgulamayacağız.

”Asgari Ücret En Az 3100 TL Olmalı”

Değerli kardeşlerim Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu asgari ücret görüşmeleri yapılırken, bu gün yarın asgari ücret belirlenecekken asgari ücret en az 3.100 TL olmalı dedi.

3.100 TL’nin de senin derdini sorununu çözmeyeceğini biliyoruz. Açlık sınırı 2.500 TL’yi aşmışken Yoksulluk sınırı 8.000 TL iken, 3.100 TL de derdini çözmeyecek.

Ama senin 2.317 TL ile de evini geçindirmediğinizi çok iyi biliyoruz. İktidara da bu günün koşullarında en az 3.100 TL ver diyoruz. 4 bin TL veya fazlasını verirse başımızın üstün de yeri var.

Bir şey daha söylüyor Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu; Evet bizim esnafımız da küçük işletmecimiz de zor durum da o yüzden asgari ücretten doğan yük asla esnafımıza yüklenmemeli, vergi alınmamalı ya da iktidar sosyal devlet anlayışıyla vergiyi de kendi karşılamalı.

Türkiye’ye nefes aldıracağız

Canan Kaftancıoğlu sözlerini; Değerli kardeşlerim göreceksiniz bu zor günleri, bu zorlukları ahlaklı, ilkeli, dürüst ve namuslu insan olarak ve hep beraber insan kalarak, birbirimize yalan söyleyerek değil, imkanlarımızı yandaşa aktararak değil, hepinizin hakkı için mücadele ederek, ilk fırsatta bu güzelim memleketimizin, bu güzel insanlarımızın hak ettiği gibi eşit, özgür yaşamasını sağlayacağız.

Yani hep beraber sizlerle birlikte ‘ Türkiye’ye nefes aldıracağız.

Ve ben burada Eyüpsultan da sizlerin gerçekliliğini nasıl çözeceğimizi ve hep beraber nasıl çözeceğini anlatan Eyüpsultan İlçe Örgütümüze sevgili Başkanımız Doğan Sarıtaş’ın Başkanlığın da herkese teşekkür ediyorum.

Asla umutsuz olmadan bu zor günleri hep beraber aşacağımız inancıyla hepinize saygılar sevgiler ve en önemlisi sağlık diliyorum diyerek sözlerini bitirdi.

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir