Buğra Kavuncu 3. Oalağan kongrede: Hakkınızı helal edin yeni bir dönem başlıyor

Example HTML page

İYİ Parti 3. Olağan kongresi Haliç Kongre merkezinde toplandı.

İYİ Parti 3. Olağan Kongresine yapıldığı salona Buğra Kavuncu ve Coşkun Yıldırım alkışlar eşliğinde beraber geldiler.

İYİ Parti 3. Olağan kongre Divan Başkanlığına Koray Aydın oy birliğiyle seçildi.

İYİ Parti 3. Olağan Kongresine İYİ Parti Gelen Başkanı Meral Akşener’in yanı sıra CHP Gurup Başkan Vekili Engin Altay, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Siyasi Partiler ve STK’ların temsilcileri İyi Parti Milletvekilleri, İlçe Başkanları ve çok sayıda Teşkilat mensubu katıldı

Yeniden aday olmayarak 3.Olağan kongrede İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığı’nı Coşkun Yıldırım’a devredecek olan İstanbul İl Başkanı Buğra kavuncu kongreye hitaben bir konuşma yaptı.

Buğra Kavuncu yapmış olduğu konuşmasından da: Sayın Genel Başkanım Meral Akşener Hanfendi, CHP Grup Başkan Vekili Engin Altaylı, İBB Başkanımız Ekrem İmamoğlu Saygı değer Milletvekillerimiz İlçe Başkanlarımız, Siyasi Partilerimizin ve STK’larımızın temsilcileri, Basınımızın değerli temsilcileri; Büyük mücadelelerle kurulmuş, büyük mücadelelerle büyümeye devam eden cesur ve iyilerin çatısı, İYİ Parti’mizin İstanbul İl Başkanlığı üçüncü olağan kongresine hoş geldiniz, şeref verdiniz dedi.

Kavuncu konuşmasına şu ifadelerle devam etti;


4 yıl 3 aylık uzun bir dönemin sonu bugün İstanbul il başkanlığımız için…
Yeni bir dönemin de başlangıcı…
Kendim ve yol arkadaşlarım için çok anlamlı, manevi değeri çok yüksek, zorlu ama dolu dolu bir 4 yıl 3 ay…
Sizlere bu süre zarfında gerçekleştirdiğimiz çalışmaları, yaşadıklarımızı, gördüklerimizi, yaptıklarımızı veya yapamadıklarımızı anlatmayacağım.
Bu dönemi ürettiklerimizle, yapılanlarla anlamlı ve değerli hale getirenlere sadece teşekkür etmek istiyorum.
Zira ortada bir başarı varsa bu emek veren binlerce teşkilat mensubumuz sayesindedir. İstanbul il teşkilatı, verilen her vazifeyi gerçekleştirerek, konulan her hedefe ulaşarak yeterliliğini ortaya koymuştur.
Herhangi bir konuda bir eksiklik ya da hata varsa bu, bunu göremeyen veya ihmal eden bana aittir.
O nedenle en sonda söyleyeceğimi en başta söyleyeyim. Taşıdığım sorumluluk döneminde, bilerek ya da bilmeyerek eksik bıraktığım, ihmal ettiğim bir konu, kalbini kırdığım kişi veya kişiler varsa haklarını helal etsinler.

Hakkınızı helal ediniz.

İlk teşekkürümü bizlerden önceki dönemde görev alan tüm kurucularımıza sunuyorum. Zira onlar en zorlu şartlarda ilk adımı atan, en büyük zorluklara göğüs gerenlerdir. Onların attığı temeller üzerine çalışmalarımızı inşa ettik.
31 Mart ve 23 Haziran seçimleri Türk siyasi tarihi için bir dönüm noktası olmuştur. Yıllar geçtikçe önemi çok daha fazla anlaşılacak ve hissedilecektir.
Bu seçim sonuçları, aynı zamanda 2023 Genel Seçimlerinin de müjdecisidir. Kazanılacak zaferin kapısını aralayan seçimlerdir.
Bu seçimlerde sandık güvenliğinde görev alarak, atı alanın Üsküdar’ı geçemeyeceğini gösteren, seçmenin oyuna ve dolayısıyla halkın iradesine sahip çıkan tüm teşkilat mensuplarımıza sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum.
2019 seçimleri, Millet İttifakı’nın bir başarısıdır. Millet İttifakı’na onay verilmiş, birlikteliği takdir etmiş ve bunu 805 bin farkla tescillemiştir.
Seçmenin Millet İttifakı’nı onaylaması ve takdir etmesinde, İBB Başkanımız Sayın Ekrem İmamoğlu’nun payı büyüktür.
Sayın İmamoğlu, Millet İttifakı adayı olduğunu hissettirecek bir duruşla seçim döneminde olağanüstü bir kampanya performansı sergilemiştir.
İlk görüşmemiz sanırım 2018 Aralık sonu ya da 2019 Ocak başıydı. Elindeki anketleri paylaştı ve rakibinden gerideydi. Ancak azimle ve doğru bir metotla, ittifak ruhuna uygun bir şekilde koordineli çalışmayla sonuç elde edildi. Kendisine bu günlerde yapılan hukuksuzluğa ki bu aslında bizlere yapılan bir hukuksuzluk ve bizim irademize vurulmaya çalışılan bir prangadır, bu konuda hiçbir zaman yalnız olmayacağını, dün olduğu gibi yarın da desteğimizin kendisiyle ama kendisinden çok ülkemizdeki demokrasi ve millet iradesinin muhafazası için her daim devam edeceğini belirtmek isterim. Genel Başkanımızın da söylediği gibi; sizi verirsek, Ankara’yı, Antalya’yı da vermiş olacağız. Sayın İmamoğlu’na, bu mücadele için hem teşekkür ediyorum hem de millet iradesine sonuna kadar birlikte sahip çıkacağımızı tekrar hatırlatmak istiyorum.

Bağımsızlıklarının 30. Yılında, Türk dünyasının hür ve müstakil mensupları Kazakistan, Özbekistan, Kırgızistan, Türkmenistan ve Azerbaycan’ın hürriyetlerini beraberce kutladık. Türkçenin büyük üstadı Ali Şir Nevai’yi, en güzel aşk romanı Cemile’nin yazarı Cengiz Aytmatov’u andık, dünyanın en uzun destanı, kültür hazinemiz Manas’ı konuştuk.
Şekspir’den önce Ali Şir Nevai’yi bilmeyen, İlyada’dan önce Manas’ı kavramayan dünyayı okuyamaz, bunu biliyorduk. Bağımsızlarının 30.yılını, Türk Dünyasının kıymetli başkonsoloslarıyla, ki Kazakistan ve Özbekistan başkonsolosu aramızda, tüm teşkilatlarımızla birlikte kutladık. Emeği geçen herkese, ev sahipliği yapan İBB’ye, tüm katkı sağlayanlara teşekkür ediyorum. Türk dünyası her zaman kalbimizde olacak. Türk dünyası, aynı zamanda bugün esaret ve zulüm altında bulunan, insanlık onurları ve hakları çiğnenen Doğu Türkistanlıların sesini her zaman duyurmaya gayret edeceğiz.

39 ilçede, 963 mahallede yüz binlerce vatandaşımızla görüşerek, her kesimden insana dokunan, halkın önceliklerini tespit eden, talepleri alıp, bunları büyük bir titizlikle takip eden, tüm bu çalışmaları yaparken yine teşkilatımızın kendisinin geliştirdiği dijital yazılımı kullanan, “Anlat İstanbul” ve “İki Yaka İstanbul” projelerini hayata geçiren teşkilatımıza, “Anlat İstanbul” projesi kapsamında bizlere destek olan milletvekillerimiz, GİK ve kurucular kuruluna teşekkürlerimi sunuyorum. Bu çalışmalarla İstanbul’un ana meselelerinin ekonomi, sığınmacı ve kayıt dışı göç, eğitim ve uyuşturucu olduğu tespit edilmiş gereksiz yere, suni yaratılan gündemden kopulmuştur. Ayrıca İstanbul’da sayıları milyonu bulan insana dokunulmuş, İYİ Parti’nin varlığı doğrudan hissettirilmiştir.

İl ve ilçe teşkilatlarının en önemli vazifesi oy oranını arttırmaktır. Bu da ancak etkili propagandayla olur. Etkili propaganda gönüllere girmekle mümkündür bunun da en büyük göstergesi partiye kazandırılan üyelerdir. Pandemiye rağmen, yüz binlerce vatandaşımızın gönlüne girerek, Genel Merkezimiz tarafından verilen yüz bin üye hedefini tutturan tüm İstanbul teşkilatımıza teşekkürlerimi sunuyorum.

Farklı ilçelerde, provokasyonlar sonucu ya da organize bir şekilde saldırıya uğrayan kıymetli partililerimizi yalnız bırakmayan, tüm bu vandallığa, hukuksuzluğa, mafyalaşmış gruplara vicdanları ve kalpleri körelmiş alçaklara rağmen faaliyetlerini daha da arttıran cesur yürekli partililerimize teşekkürlerimi sunuyorum.

Geçtiğimiz aylarda yapılan ilçe kongrelerimizde, 39 ilçemizin neredeyse yarısında, birden fazla aday yarıştı. Aday olan, kazanan kazanamayan, gösterdiği çabayla parti içi demokrasimizin gelişmesine katkı veren tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum.

4 yıl 3 aylık süre zarfında, Türk siyasetine dair ciddi pratik yapma imkânım oldu. Maalesef teoride düşünülenle pratik çok ciddi farklar gösteriyor. Fakat en çok da Siyasi Partiler Kanunu’nun yarattığı sorunları gözlemleme fırsatım oldu. Dünya değişir ve gelişirken, bu dijitalleşme sürecine de ayak uydurmanın gerekliliği daha fazla ortaya çıkıyor. Teşkilâtımıza daha hızlı ulaşabileceğimiz, üyeliklerde katılımcılığı arttırabildiğimiz, niteliği de ön plana çıkarabildiğimiz bir sistemi getirmek aslında hiç zor değil.

Bağımsız ve özgür basınımızın değerli mensuplarına da bir teşekkür boynumuzun borcudur. Bir büyük teşekkürü de şahsen sizlere sunmak istiyorum. Yaptığımız çalışmaları duyurmadığımız sürece bu çalışmaların hiçbir faydası yok. Sesimiz oldunuz. Birçok iftirayı siz vicdanlı ve özgür medya mensupları sayesinde savurduk. Sizler, bu ülkenin onurlu ve cesur fertleri olarak, gazetecileri olarak iyi ki varsınız.

Bu süre zarfında, bizlerle beraber mücadele ederken hayatlarını kaybeden arkadaşlarımız, ağabeylerimiz de oldu. Hepsi de bizi derinden etkiledi. En başta aklıma gelenler, İSTAÇ AŞ Genel Müdürü Mustafa Canlı, İl başkanlığındaki emekçimiz Mahmut ağabeyimiz, Ümraniye ilçemizden Aliye Hanım’ın oğlu Burhan…
Hepsine Allah’tan rahmet ve yakınlarına bir kez daha sabırlar diliyorum.
Mekânları cennet olsun diyerek, onları bir kez daha saygı ve rahmetle anıyoruz.

Tüm bu mücadeleyi verirken, onların zamanından çaldım. Gösterdikleri sabırla her daim yanımda olan kıymetli eşime ve gözümün nuru çocuklarıma, bu kutlu mücadeleyi sonuna kadar götürmem konusunda beni cesaretlendiren aileme, tüm teşkilat mensuplarımızın ailelerine, gösterdikleri fedakarlıktan dolayı sonsuz minnet ve şükranlarımı sunuyorum.

Bu ülkenin tarihinde sayısız kahramanlar vardır.


Mayasında kahramanlık olan bu aziz milletin evlatlarını, verdikleri ilhamla, gösterdikleri azim, kararlılık ve cesaretle harekete geçirebilen nadir liderler vardır. Değişilmez denileni değiştirirler, en zor anlarda ortaya çıkarlar.
Puslu ve karanlık bir ormanda ortaya çıkan Ceylan gibi… Maral gibi…. Sayın Genel Başkanımız Meral Akşener gibi…
Bizlere bu kutlu mücadelede var olmanın gururunu yaşatan, Türkiye’de arzu edilen ve beklenen değişimin mimarı olan Sayın Genel Başkanımıza bizleri bir araya getirdiği ve Türkiye’nin geleceği olan İYİ Parti’yi kurduğu ve bizleri buluşturduğu için her zaman minnettar kalacağız.

İstanbul, iktidar yürüyüşüne tüm teşkilatlarıyla hazırdır Sayın Genel Başkanım.

Lütfen şundan emin olun;

31 Mart ve 23 Haziran seçim zaferi bizlere nasip oldu ve size İstanbul’un anahtarını verdik, 2023’de de Türkiye’nin anahtarını yeni seçilecek İl başkanı ve yönetimi teslim edecek!

Cumhuriyetimizin yüzüncü yılı… Yani o sene bu sene.
Değişimin başlayacağı sene.

Türkiye’nin şahlanışa kalkacağı, demokrasinin, hukukun, refahın filizleneceği sene.

Ve bizlere nasip olacak.

Hepimize.

Muhtaç olduğunuz kudretin nerde olduğunu hepiniz biliyorsunuz…

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir