Baro başkanlarının protesto ettiği Feyzioğlu’ndan ‘istifa’ sorusuna yanıt

Baro başkanlarının protestosuyla karşılaşan TBB Başkanı Metin Feyzioğlu, istifa etmeyeceğini söyledi

Baro başkanlarının protesto ettiği Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, YouTuber Cüneyt Özdemir’in kanalında canlı yayında açıklamalarda bulundu.

Feyzioğlu, “Neden destek vermek yerine Anıtkabir’e gittiniz?” sorusuna, “biz o yürüyüşe katılmak istemedik. O da bizim hakkımız. Her dünya görüşünden insanın gittiği bir yer Anıtkabir. Benim önerdiğim programı bazı baro başkanları tasvip etmedi” diye yanıt verdi.

Feyzioğlu, baro başkanlarının çoklu baroyu da öngören barolar düzenlemesine karşı yaptığı eyleme 36 saat sonra gitmiş, baro başkanları sırtlarını dönerek protestoda bulunmuştu.

Feyzioğlu, “İstifa etmeyi düşünüyor musunuz,” sorusuna “İstifa etmemi gerektiren herhangi bir durum yok. Benle ilgili değil. Ben kanun koyucu değilim.” diyerek yanıt verdi.

Feyzioğlu’nun, “Benim tercih ettiğim yöntem slogan atmak değil” diyerek eylem yapan baro başkanlarını eleştirmesi sonrasında Cüneyt Özdemir’den “Haksızlık etmeyin!” tepkisi geldi.

Feyzioğlu’nun açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

“Hepsi başımın üstüne, onlara tek söz söylenemez. Çünkü çok zor şartlarda sabahı ettiler ve temel hakları ihlal edildi. Silahsız saldırısız yürüyüş hakkı temel haktır.”

“Ben 48 saattir ayaktayım, hiç uyumadım. Dün gece Barolar Birliği’nde sabah 5’e kadar telefon görüşmeleri yapıyordum.”

“Meclis başkanına hem şahsen gittim hem de en az dört kez aramışımdır. Saat 4.5-5. Çözüldü deniyor çözülmüyor. Soğuk yağmur yağıyor. Battaniye göndermek istiyorsunuz, içeri sokmakta sorun yaşıyorsunuz. Soktuk bir şekilde. Bir taraftan İbrahim Kalın’a mesaj atıyorum. Kiev’deymiş. Sayın Süleyman Soylu, sabah 9.30 gibi çözüyoruz. Bana birazcık vakit. Kaymakamların bir yemin töreni var. biter bitmez nasıl çözüleceğine dair sizi arayacağım’ dedi.”

“(Instagram’da fotoğraf paylaştınız. Doğal olarak ikiye bölündü gibi bir düşünce geliyor herkesin aklına) Biz onların itilip kakıldığını bilmiyorduk. Biz arabalara bindiğimizde itiş kakışı öğrendik. Kabul edilemez bir şey. Bunların hepsi çok üzücü bir şey. Ben şunu soruyorum: Ne kazandık? Kanunu ben çıkarmıyorum. Bazı arkadaşların hedefinde ben varım, anlıyorum. Şu anda bizim çok yakın bir sorunumuz var o sorun da ben değiliz. Çoklu baro. “

“(Sizin AK Parti’yi desteklediğiniz yönünde eleştiriler var. Destekliyor musunuz?) Hayır. Yürüyüşe yine gitmedim. Yürümüyorum. Çünkü Meclis’in kapısı açık. Ama bu soruları soracaksak, ki yine arkadaşlarım üzülecek.”

“(İstifa etmeyi düşünüyor musunuz?) İstifa etmemi gerektiren herhangi bir durum yok. Benle ilgili değil. Ben kanun koyucu değilim.”

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir