Babalar Gününde “ÇEKÜL 7 Ağaç Ormanları” ile Umutları Yeşertin!

Example HTML page

Çevre ve Kültür Değerlerini Koruma ve Tanıtma Vakfı (ÇEKÜL), hediyelerimizin doğal mirası korumasını sağlamak için Babalar Günü’nde 7 Ağaç Ormanlarına fidanlar dikme çağrısı yapıyor.

ÇEKÜL Vakfı, Babalar Günü’nü daha yeşil bir gelecek umuduyla kutlamak isteyenler için anlamlı bir hediye öneriyor. “Doğa ve Kültürle Varız!” sloganı çerçevesinde, insan yaşamı ile doğal yaşamın sürdürülebilirliğini eşdeğerde tutan ÇEKÜL, bu özel gün için sevdiklerine fidan hediye etmek isteyenlere 7 Ağaç Ormanlarını sunuyor. Doğaseverlerin desteğiyle Türkiye’nin dört bir yanında büyüyen ormanlara katkıda bulunmak, babalarımıza duyduğumuz sevgiyi ve doğa için taşıdığımız sorumluluğu simgeliyor.

Bugüne kadar yaklaşık 1 milyon doğaseverin katkılarıyla 4 milyondan fazla fidanın dikildiği 7 Ağaç Ormanları, Türkiye’nin 7 bölgesinde büyümeye devam ediyor. Fıstık çamı, kızılçam, karaçam, akçaağaç, ardıç, meşe, badem gibi türlerin toprakla buluştuğu bu ormanlar sadece bugünü değil, geleceğimizi de yeşertiyor.

Babalar Günü’nde sevdiklerinize fidanlar hediye ederek doğal mirasın korunmasına ve yaşam döngüsünün sürdürülmesine destek olabilirsiniz. ÇEKÜL Vakfı olarak, doğayla uyum içinde yaşadığımız bir dünya için herkesi Babalar Günü’nde fidanlar dikmeye davet ediyoruz.

ÇEKÜL Hakkında

ÇEKÜL (Çevre ve Kültür Değerlerini Koruma ve Tanıtma Vakfı) ülkemizin doğal ve kültürel varlıklarını korumak amacıyla 1990 yılında Prof. Dr. Metin Sözen öncülüğünde, kuruldu.

Kuruluşundan bu yana doğa-kültür-insan arasındaki yaşamsal uyumun savunucusu oldu. ÇEKÜL, “Doğa ve Kültürle Varız” sloganıyla hayata geçirdiği proje ve programlarla, en küçük yerleşmeden ülke bütününe açılan bir koruma yaklaşımı benimsedi.

Kültürel dokunun korunarak geleceğe aktarılması için koruma amaçlı kent planları hazırlanmasını, tarihi mahallelerin, geleneksel çarşıların korunmasını, sivil mimari örneklerinin restore edilerek yeni işlevler kazanmasını, kent meydanlarının yeniden canlanmasını, kent müzeleri ve arşivlerinin kurulmasını sağladı.

Ülkenin dört bir köşesindeki küçüklü büyüklü kentte koruma hareketini, koruma seferberliğine dönüştürerek tarihi dokunun çağdaş kentle ilişkilendirilmesine, kentlere kültür ve doğa öncelikli bir gelecek vizyonu kazandırılmasına öncülük etti.

Doğal doku kaybolmaya başladığında insanın yaşam alanının tükendiği, kültürel mirasını yitirmeye başladığı bilinciyle hareket ederek toprağı, yeşili korumak ve çoğaltmak için İstanbul’da başladığı ağaçlandırma çalışmalarını Anadolu’nun her karışına yaydı.

ÇEKÜL, Anadolu kentlerindeki yerel yöneticilerin, üniversitelerin, sivil toplum kuruluşlarının, girişimcilerin ve halkın; kentlerinin benzersiz doğal ve kültürel birikiminin farkına varması, bu değerli birikime sahip çıkması için yol göstermeye devam ediyor.

Anadolu kentlerinde bıraktığı kalıcı izlerle her zaman danışılan, yol gösteren, güvenilen; gönüllü temsilcileri ve uzman kadrolarıyla doğal ve kültürel mirasın korunması taleplerine yetişmeye çalışan bir sivil toplum kuruluşu.

ÇEKÜL VAKFI hakkında daha fazla bilgi için:https://panel.basinlistem.com/UrlRedirect.ashx?Mail=ramazanyigit1917@gmail.com&MailID=36804314&url=https%3a%2f%2fwww.cekulvakfi.org.tr%2f

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir