Aziz Kocaoğlu açıkladı: Aday değilim

Aziz Kocaoğlu açıkladı: Aday değilim

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, önümüdeki seçimlerde yeniden aday olmayacağını açıkladı.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, 2019 yerel seçimlerine ilişkin Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde düzenlediği basın toplantısında, büyükşehir belediye başkanı aday adayı olmayacağını söyledi.

2014 yılında bu kararı aldığını ancak Binali Yıldırım’ın aday olması üzerine yeniden aday olduğunu açıklayan Yıldırım, “enb üyük amacım bu görevi CHP’li bir arkadaşa teslim etmek” diye konuştu.

CHP’Lİ ÖZEL: BENİM İÇİN DE SÜRPRİZ OLDU

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Aziz Kocaoğlu’nun aday olmama kararını NTV canlı yayınında değerlendirdi.

Özel, şu ifadeleri kullandı: “Aziz Bey, CHP ’nin önemli değerlerinden birisidir. İzmir’de yaptıkları ortadadır. Kendisi CHP ’nin önemli bir marka değerdir. Siyasete ne gün başlayacağı, ne zaman bitireceği herkesin kendi kararıdır. Aziz Bey’in kararına saygılıyız. Siyasette zaman içinde çok şey değişebilir. İzmir’de Büyükşehir Belediye Başkanlığı yapacak çok sayıda arkadaşımız var. Bu, kişisel bir karardır. CHP’nin güç kaybı anlamına gelmez. CHP , İzmir Büyükşehir Belediye Belediye Başkanlığı’nı daha ileriye taşıyacak adaylarla yoluna devam eder. Benim için de sürpriz oldu. Genel merkezimiz bilgilendirilmiş mi henüz bilmiyorum. Aziz Bey’in kendi kararıymış, ilk kez burada gündeme getiriyormuş gibi anladım. CHP’nin gücünde bir değişiklik, türbülans beklememek lazım.”

14 YILDIR BELEDİYE BAŞKANI

Kocaoğlu, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Piriştina’nın vefatının ardından 21 Haziran 2004 tarihinde bu göreve gelmişti. Kocaoğlu, o günden bu yana İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevini yürütüyor.

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir