Ali Babacan: Kuruluş dilekçesini bugün veriyoruz

Example HTML page

AKP’den istifa ederek yeni parti kuracağını açıklayan Ali Babacan, gündeme dair değerlendirmelerde bulundu. Partinin kuruluş dilekçesini bugün İçişleri Bakanlığı’na vereceklerini söyleyen Babacan, “Partinin ismi çarşamba günkü lansman programında teyit edeceğiz. Bu çıkan isim olabilir de başka bir isim de olabilir,” dedi

AKP’den istifa eden eski Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, FOX Tv’de İsmail Küçükkaya’nın sunduğu Çalar Saat programına katıldı.

Babacan, “İçişleri Bakanlığı’na dilekçe veriliyor, 90 kişilik kurucular kurulu bugün dilekçemizi veriyor. Partimizin tüzüğü ve programının son halini verdik. Bu sabah da heyetimiz resmi başvrumuzu yapacak” dedi.

Babacan, “Erdoğan ile siz mücadele edebilir misiniz” sorusuna ise “Bizim hedefimiz Türkiye’nin sorunlarıyla biz kişilerle uğraşmayacağız. Biz ülkenin meseleleriyle uğraşacağız. Rakip olacağız doğru ama biz mevcut siyasi partilerin hepsine de rakip olarak çıkıyoruz,” yanıtını verdi.

Ali Babacan’ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

>>Üretim ile ilgili anlaşmazlık var. O bol arz, düşen talep fiyatın düşmesini kaçınılmaz kılar. Bu Türkiye için iyi haber. Türkiye petrol ve gaz ithal ediyor. Böyle 30 dolarlarda kalması Türkiye için iyi haber. Virüs daha çok etkin olursa, daha fazla insan maruz kalırsa bu fiyat kolay kolay yükselmez. Yaz aylarının gelmesiyle salgının trendi tersine dönerse o zaman farklı gelişmeler olabilir.

>>Altın fiyatları istikrarsızlık olduğunda yükselir, her şey karmakarışık olduğunda insanlar sağlam bir limana park etmek ister yatırımlarını, o da çoğu zaman altın oldu.

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir