Meclis fişleme yasası için toplanacak

Cumhuriyet tarihinin en büyük fişlemelerinden birine yol açacak düzenlemeleri içeren Torba Kanun Teklifi, bu hafta TBMM’nin en önemli gündem maddesi olacak. Siyasetin gündeminde ise Ali Babacan’ın kurması beklenen yeni siyasi partisi ve CHP’de kurultay öncesindeki son Parti Meclisi toplantısı yer tutacak.

TBMM Genel Kurulu’nda yarın Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi görüşülecek. TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda önceki hafta kabul edilen 40 maddelik düzenleme ile Dernekler Kanunu’nda önemli değişikliklere imza atılmak isteniyor. Muhalefetin, “Cumhuriyet tarihi boyunca görülmemiş bir fişleme olayı ile karşı karşıya kalınacak” sözleriyle eleştirdiği düzenlemenin kabul edilmesi durumunda dernekler, 6 ay içinde üyeliği devam eden kişilerin adını, soyadını, doğum tarihini ve kimlik numarasını mülki idare amirliğine bildirmek zorunda olacak. Bu bildirimi yerine getirmeyen dernek yöneticileri hakkında idari para cezası uygulanacak.

TBMM Genel Kurulu’nda, Futbol Maçlarında ve Diğer Spor Müsabakalarında Bütüncül Bir Emniyet, Güvenlik ve Hizmet Yaklaşımı Üzerine Avrupa Konseyi Sözleşmesinin Onaylanmasının Uygun Bulunduğuna Dair Kanun Teklifi de görüşülecek.

Bu görüşmelerin hafta içerisinde tamamlanması durumunda ise bir başka tartışmalı düzenleme TBMM’nin gündemine gelecek. Torba Teklif ve Uluslararası Sözleşmenin ardından görüşülmeyi bekleyen bir diğer düzenleme Çarşı ve Mahalle Bekçileri Kanun Teklifi olacak. Bu teklifle ikinci bir kolluk birimi “resmen” oluşturulacak ve bekçilere silah kullanma, üst arama, toplumsal olaylara müdahale etme gibi tartışmalı yetkiler verilecek.

TBMM Dilekçe Komisyonu ile İnsan Haklarını İnceleme Karma Alt Komisyonu da yarın toplanacak. Toplantıda, komisyona başkan seçilecek ve komisyonun çalışma takvimi belirlenecek. Dışişleri Komisyonu, 11 Mart Çarşamba günü toplanarak, Türkiye ile çeşitli ülkeler arasında imzalanan uluslararası anlaşmaların onaylanmasına ilişkin kanun tekliflerini görüşecek. Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu, Perşembe günü bir araya gelecek. Toplantıda, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, kurumun çalışmaları hakkında komisyonu bilgilendirecek.

CHP’DE VEDA PM’Sİ

28 ve 29 Mart tarihlerinde Ankara Arena Kapalı Spor Salonu’nda 37’nci Olağan Kurultayı’nı toplayacak CHP’de son Parti Meclisi (PM) bu hafta gerçekleştirilecek. Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında CHP Genel Merkezi’nde Perşembe günü toplanması beklenen PM’de kurultay hazırlıklarının yanı sıra Meclis’te yaşanan gelişmeler ele alınacak.

‘Demokrasi ve Atılım Partisi’

Bu hafta siyasetin gündeminde eski Başbakan Yardımcısı Ali Babacan’ın kuracağı siyasi partinin de yer alması bekleniyor. Aylardır yeni parti kurma hazırlığında olduğu bildirilen Babacan’ın partisinin kuruluşunu bu hafta içerisinde açıklayacağı öne sürüldü. Yeni partinin adının “Demokrasi ve Atılım Partisi”, kısaltmasının ise ‘DEVA’ olacağı iddia edilirken, Eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün Ali Babacan’ı “dışarıdan” destekleyeceği, ekibin içerisinde ise Beşir Atalay, Nihat Ergün ve Sadullah Ergin gibi eski AKP’lilerin olacağı bildirildi. Babacan’ın ilk aşamada TBMM’de başka partilerin milletvekillerinin istifasıyla bir grup kurması ise beklenmiyor.

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir