Akşener’den Erdoğan’a: O gülerken biz kavrulduk

Example HTML page

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener partisinin grup toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Akşener Erdoğan’ın hayatını kaybeden askerlerle ilgili konuşurken gülmesine tepki gösterdi

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener partisinin grup toplantısında konuştu. Grup toplantısında AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın hayatını kaybeden askerlerle ilgili konuşurken gülmesine tepki gösteren Akşener, “O gülerken biz kavrulduk” dedi.

Akşener şu ifadeleri kullandı:

“Adem Akın, Süleyman Şahin, Mehmet Muhammed Akay, Birhan Er, Osman Ak, Mustafa Bayrakar, Muharrem Öğütçü, İbrahim Özel, Recep Bekir, Güven Kurtulmuş, Ahmet Saygılı, Alhmet Arslan, Emre Baysal, Halil Çankaya, Veysel Günay, Muhammed Yılmaz, Şükrü Elibol ve dün son olarak Muzaffer Ak…”

“Devleti yönetenler devlet ciddiyetinden devlet adabından sorumluluk bilincinden ne derece uzak olduğunu yine gösterdiler. Bana da iki çift laf söylemek fark oldu. Erdoğan rakamları çok sever. En acı günde bile sevdiği rakamları sevmemezlik edemez Sayın Erdoğan. Aynı zamanda bazı rakamları da hiç sevmez. Borçlu insanımızın rakamı, işsizlik rakamları. Yüzüne vurulan gerçekliğin rakamlarını sevmez. Kimi zaman gülerek, kimi zaman susarak, kimi zaman kızarak kaçar. Nitekim birkaç tane şehit dedikten sonra 36 rakamını duyduktan sonra da böyle yaptı. Güldü, güldürdü. O gülerken biz kavrulduk. O güldükçe bu ülkeyi yönetme iddiasındakilerin akıllarını, vicdanlarını çoktan rafa kaldırdığını gördük. Sen hâlâ eğleniyor musun Sayın Erdoğan? “

“37 evladımızı toprağa verirken eğlenemezsin, yol köprü tünel edebiyatı yapamazsın sayın Erdoğan. Biz devletimizi sayar, devletimizi biliriz. Bayrağımızı düşürmez, düşürenlerden hesap sorarız. Bizler bu toprağın çocuklarıyız. Acı çekmeyi yokluğu iyi biliriz. Gerekirse bayrak nöbetinde başına yağan bombalardan ölürüz. Bağrımıza taş basar yüce mevladan sabır dileriz. Dileriz ama davul kimin elinde tokmak kimin elinde bilmek isteriz. Şehidimize rakam deyip geçemezsin. Onlar sen rahat uyu diye canını ortaya koyan, Türkiye var olsun diye sönen ateşlerdi. Geride sevgililerini kaybetmiş nişanlılar eşler sevgililer var.”

SURİYE KRİZİ

Erdoğan’ı Suriye politikası ile iilgili olarak da eleştiren Akşener, “Madem Putin’in Suriye’de işi olmadığını düşünüyordun o zaman ortak mutabakatı neden imzaladın” ifadelerini kullandı.

Akşener şöyle konuştu:

“Onlar ağlarken sen gülemezsin sayın Erdoğan. Siyasi programını iptal etmemiş; bir de dostlarıyla yaptığı telefon sohbetlerini. Hani okullarda okutulurdu ya Rusya’nın sıcak denizlere inme politikasını. İşte Rusya’nın üssüdür Suriye. Madem Putin’in Suriye’de işi olmadığını düşünüyordun o zaman ortak mutabakatı neden imzaladın sayın Erdoğan? Herkes bilsin ki İYİ Parti siyasette aklın ve vicadnın sesidir. Biz alınan her kararı milletin vicdanı penceresinden bakarız. Yanı başımızdaki toprakları birkaç teröriste devredilemez. Devredilirken Türkiye sessizce oturup beklesin diyemeyiz. Millet şehidinin yasını tutarken milletin suratına karşı gülenlerden hesap sormaya devam edeceğiz. Bizim önceliğimiz akıldır. Akılsız başların ceremesini millet çeker.”

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir