AKP’li Elitaş’tan OHAL açıklaması

AKP’li Elitaş’tan OHAL açıklaması

AKP Grup Başkanvekili Elitaş, OHALin kaldırılması ve MHP’li Aycan’ın ihracıyla ilgili açıklamada bulundu

AKP Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, Habertürk TV’de Sibel Erdem’in sunduğu programda OHAL’in kaldırılması ve MHP Genel Başkan Yardımcısı Aycan’ın ihracı hakkında açıklamalarda bulundu.

Elitaş, OHAL’in ne zaman kaldırılacağına ilişkin soruyu şöyle yanıtladı:

“OHAL’in kalkması TBMM’nin doğrudan iradesi değil. Hükümet teklif etmez ve ya teklif TBMM’de reddedilirse OHAL 18 Temmuz’da kalkacak. Sayın Bahçeli bir süre devam etmesi gerekir demişti. Sayın cumhurbaşkanımızın görüşü OHAL’in kalkması yönünde. Bugünkü görüşmede OHAL de gündeme gelebilir.”

AKP Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, seçim öncesi kaldırılacaklarını belirttikleri OHAL’e ilişkin, “OHAL sanırım uzamayacak gibi. Bugünkü görüşmede bu konu da gündeme gelebilir” dedi.

Elitaş, “18 temmuz tarihine kadar hükümet OHAL’in uzatılması yönünde herhangi bir tavsiye içinde bulunmadığı takdirde OHAL’in zaten kendinden uzaması mümkün değil” ifadelerini kullandı.

“BAHÇELİ, İTTİFAK KONUSUNDA NE KADAR KARARLI OLDUĞUNU GÖSTERDİ”

AKP Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, “Meclis’te bundan sonra biz ne dersek o olacak, Recep Tayyip Erdoğan’ı kurtardık” diyen MHP Genel Başkan Yardımcısı Sefer Aycan’ın görevden alınmasına ilişkin “Amaç dışı bir şey söyledi. Sayın Devlet Bahçeli de ittifak konusunda ne kadar kararlı olduğunu göstererek bu kararı vermiştir diye düşünüyorum” dedi.

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir