ADEF Genel Başkanı Saim DİKEN’den 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü mesajı

Example HTML page

ADEF Genel Başkanı Saim DİKEN 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar günü dolayısı ile kutlama mesajı yayınladı.

Saim DİKEN yayımlamış olduğu mesajın da ; ‘Kadınların tüm dünyada yaşamın her alanında verdikleri eşitlik, özgürlük ve adalet mücadelesinin ve kadın emeğinin simgesi 8 Mart’ta kadınlar seslerini yükseltiyor. İçinde yaşadığımız dünyaya, topluma ve yaşam alanlarımıza sahip çıkan kadınlar yalnızca siyasal değil toplumsal ve sosyal haklarının ellerinden alınmaması için itirazlarını dile getiriyor. Sistemli saldırıların hedefine konan kadın hareketi; mücadele geçmişinden aldığı gücünü, eşit ve özgür bir geleceği var etmek için büyütüyor dedi. 

Saim DİKEN; Devlet; tarafı olduğumuz uluslararası sözleşmelerin yükümlülüklerini yerine getirmek, 6284 sayılı yasanın etkin uygulanmasını sağlamak, etkin önleme ve izleme ağını kurmak, veri sistemi oluşturarak önleyici mekanizmaları hayata geçirmek zorundadır. Bu yükümlülüklerden kaçmanın mümkün olmadığı, birbiriyle çelişen söylemlerin yetersizliği, yaşanan kadın cinayetleriyle apaçık ortadadır. 8 Mart dolayısıyla bir kez daha hatırlatmak isteriz: İstanbul Sözleşmesi’ni tartışmak değil, Sözleşmeyi etkin uygulamak için gerekli düzenlemelerin yapılmasını sağlamak zorundadır.

Sığınma evlerinin sayısını ve niteliğini arttırmak, cinsel şiddet kriz merkezlerini açmak, her türlü şiddete dair ulusal verileri tutmak ve bu doğrultuda şiddetin önlenmesi mekanizmalarını oluşturmak, kamu politikalarında toplumsal cinsiyet
eşitliğini ana akımlaştırmak, şiddete uğrayanların ulaşabileceği telefon hattını oluşturmak, yargı mensupları başta olmak üzere farkındalık çalışmalarını organize etmek, ısrarlı takibin Türk Ceza Kanunu’nda tanımlanmasını sağlamak, kadın cinayetlerinde haksız tahrik ve iyi hal indirimi uygulamasından vazgeçilmesini hayata geçirmek İstanbul Sözleşmesi’nin izleme heyeti olan GREVİO’nun tavsiyeleri arasında yer almakta, yükümlülük gereği hayata geçirilmeyi beklemektedir dedi.

Saim DİKEN ; ‘’8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar günü vesilesi ile Kadınlarımızın haklı mücadelesini destekliyor tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar gününü kutluyorum’’Mücadele Kadınları Birleştirir,Kadınlar Dünyayı Özgürleştirir dedi.

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir