ADD Eyüp Şubesi üyeleri ve dostları ile geleneksel dayanışma kahvaltısında buluştu…

Example HTML page

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) geleneksel kahvaltı programında, Grand Haliç restaurant da düzenlediği kahvaltı etkinliğinde üyeleri ve dostları ile buluştu.

Kahvaltı programının sunumunu Aysun Esina yaptı.

ADD’nin dayanışma kahvaltısı etkinliğine ADD Kağıthane Şube Başkanı Birsen Konak, ADD Gaziosmanpaşa Şube Başkanı Ali Çavuş, ADD Zeytinburnu Şube Başkanı Yavuz Özkorkmaz, ADD Bhçelievler Şube Başkanı Fadime Demir, CHP Eyüpsultan Belediye Başkanı Aday Adayları Emel Bilenoğlu, Veli Güngör, Yeşim Tektaşlı, Mustafa Tüysüz, Ali Haydar İşkar, Talat Atay, Turan Luş, Amasya Dernekler Federasyonu (ADEF) Genel Başkanı Turan Sayar, Amasya Göynücek İlçe Dernekler Federasyonu Genel Başkanı Ufuk Altun, Amasya Çulpara Köyü Derneği Başkanı Musa Mısırlı, Amasya Amasya Sarayözü Köyü Derneği Başkanı Turgay Ünsal, DEVA Partisi İlçe Yönetim Kurulu Üyesi Gülay Öcalan, Memleket Partisi İlçe Belediye Başkanı Aday Adayı Ali Yeditepe, Güzeltepe Mahalle Muhtarı Ulaş Fidan, Çırçır Mahalle Muhtarı Mustafa Çebi, çok sayıda vatandaş katıldı.

Kahvaltı etkinliğinde kısa bir selamlama konuşması yapan ADD Eyüp Şube Başkanı Yıldıray Eser şu ifadelere yer verdi:

Değerli şube başkanlarımız, ADD’nin kıymetli üyeleri, siyasi parti ilçe başkanları ve yöneticileri, belediye meclis üyeleri, değerli mahalle muhtarlarımız,  sivil toplum kuruluşu başkanları ve yöneticileri, yerel basının kıymetli mensupları, Atatürk Cumhuriyeti’nin yılmaz savunucuları değerli konuklarımız, ADD Eyüp şubemizin dayanışma kahvaltısına katılım sağladığınız için yönetim kurulumuz adına teşekkürlerimi sunuyorum, hoş geldiniz.

Öncelikle terör eylemlerinde yitirdiğimiz şehitlerimiz için çok üzgünüz, rahmetler diliyorum, ruhları şad olsun.

En son 29 Mayıs 2022’de yine bu salonda birlikte olmuştuk, uzun bir aradan sonra yeniden bir arada olmanın heyecanını yaşıyoruz.

Şubemizin öğrencilere verdiği eğitim bursu sayısını çoğaltmak için bu kahvaltıyı düzenledik.

Bugün buraya gelerek dayanışma örneği verdiğiniz için ayrı ayrı teşekkürlerimizi sunarım.

‘’GELECEĞİMİZİN TEMİNATI GENÇLERİMİZ’’

Geleceğimizin teminatı gençlerimizin daima yanında olmak Atatürkçü Düşünce Derneğinin ilk görevleri arasındadır. Eğitimin içini boşaltmaya çalışanlara dur diyeceğiz, eğitim ve bilimin ışığında yol yürümeye devam edeceğiz dedi.

Başkan Yıldıray Eser konuşmasına şu ifadelerle devam etti:

29 Ekim’de cumhuriyetimizin 100.yilini görüntülerde izlediğiniz gibi coşku ile kutladık. Buradaki birçoğunuzla beraber yürüdük. 100. yılımızda  ülkemizin bütün caddelerinde, alanlarında o cumhuriyet meşalesini coşku ile  hep beraber taşıyıp 2. Yüzyıla merhaba dedik.

Büyük önderimizin dediği gibi  “benim naçiz vücudum elbet bir gün toprak olacak ama Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır.”

‘’ZORLU SÜRECİ AŞMANIN YOLUNU ATATÜK KURTULUŞ MÜCADELESİNDE ORTAYAKOYDU’’

Ülkemiz zor günlerden geçiyor; yaşadığımız depremlerin, ekonomik zorlukların, Ortadoğu’da süren savaşların ülkemize kötü etkisi her ne kadar bizi zorlasa da durumumuz 1919 ‘da Büyük Önderimiz’in kurtuluş mücadelesine başladığı günlerden kötü değil. Bu Kuvayı Milliye hareketine başlarken Paşam ordu yok diyenlere kurulur!, para yok bulunur! Düşman çok yenilir demişti ve bu cumhuriyet öyle kuruldu. Bir devrim yapıldı, her devrimin bir ideolojisi vardır. Bu devrimin adi da Kemalizm’dir.

3 tarafı denizlerle kaplı, toprakları verimli, hayvancılığa elverişli, yeraltı zenginlikleri olan bir ülkeyiz, bizim ülkemizin tek sorunu iyi yönetilememek, yapmamız gereken tek şey var. O da yeniden Atatürk Cumhuriyeti’ne sahip çıkmak. Atatürk ilke ve devrimlerini güçlendirmek.

Ay yıldızlı bayrağımız altında sevgi, saygı, hoşgörü, birlik ve bütünlük içinde yaşamak, laik, demokratik, sosyal bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti’ni yaşatmak hepimizin ortak görevi olmalıdır.

Kurtuluş mücadelemizde, Kuvayı Milliye hareketi ile gözlerini kırpmadan ölüme giden başta büyük önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm kahramanlarımızı ve derneğimizin kurucularını, Eyüp Şubemizin kurucusu Mevlüt Karaöz’ü ve arkadaşlarını sevgi, saygı, minnet ve rahmetle anarken herkese afiyet olsun dileklerimi sunuyorum.

Atatürk ile kalın, Cumhuriyetle kalın!.. dedi

‘’PLAKET TÖRENİ’’

İhtiyaç sahibi gençlere burs dayanışmasında bulunan gönüllülere plaketlerini öğrenciler verdi.

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir