Bölgemizin sevilen İş ve Siyaset İnsanı Ali Turan CHP Eyüpsultan Belediye Başkanı Aday Adayı oldu.

Example HTML page

Bölgemizin sevilen iş ve siyaset insanı, Önceki dönem CHP Eyüpsultan İlçe Başkanı Ali Turan, yapmış olduğu açıklama ile CHP Eyüpsultan Belediye Başkanlığına aday adaylığını ilen etti.

Ali Tura açıklamasında; ”karamsarlığı ve karanlığı dağıtmaya ve umudu Eyüpsultan’da iktidar yapmaya geliyoruz” dedi.

Başkan Doğan Sarıtaş’da yapmış olduğu selamlama konuşmasında; 31 Marta 2024 yerel seçimlerine giderken aday adayı arkadaşlarımız adaylık açıklaması yapıyorlar. Partimize rağbet oldukça fazla buda bizleri fazlasıyla memnun ediyor. görüyorum ki bu ağır ekonomik koşullarda yine halkımızın umudu partimiz Cumhuriyet Halk Partisi. Değerli Aday Adayımız Ali Turan başkanla bizim buluşmamız 2011-2012 yıllarına dayanıyor. O gün birlikte çalışma fırsatımız olmuştu güzel işler de yaptık birlikte. İnanıyorum ki bu süreçteki motivasyon sahada da daha güçlü bir şekilde devam edecek biz kazanacağız. Ben Ali Turan Başkanıma çıktığı bu yolda başarılar diliyorum dedi.

Turan konuşmasına şu ifadelerle devam etti;

Sayın Başkan, sevgili İlçe yöneticisi arkadaşlarım, değerli mahalle temsilcilerimiz, kıymetli Kadın Kolu Başkanım ve yöneticileri, Gençlik Kolu Başkanım ve yöneticileri, çok değerli cefakar CHP Eyüpsultan İlçe Örgütümüz, Sivil Toplum Kuruluşlarımızın değerli Başkanları ve yöneticileri, Spor Kulüplerimizin değerli Başkanı ve yöneticileri sevgili Eyüpsultanlı komşularımız hepiniz hoş geldiniz sizleri sevgi ve saygılarımla selamlıyorum.

Değerli arkadaşlar be 1974 Erzurum-Hınıs doğumluyum.

1990 Yılından bu yana ikamet etmeye başladığım Eyüpsultan ilçesi Karadolap Mahallesinde sizlerle birlikte havasını soluyor, suyunu içip, yolarında yürüyorum. Yani gençliğimi, siyasi kimliğimi, aşkımı, evliliğimi ve babalığımı bu güne kadar yapmış olduğum sosyal sorumluluk projelerimin hepsini Eyüpsultan’da yaptım.

Tam 33 yıldır Eyüpsultanlıyım.

Bunu neden söylüyorum çünkü Eyüpsultanlı, Eyüpsultanlıların halinden anlar anlayışıyla siyaseti yerelleştirerek demokrasi güçlerini güçlendirmemiz gerekiyor.

Bunun yanında kardeşlerimle birlikte 1998 yılında kurduğumuz tekstil firmasında 150 kişinin çalıştığı ve 1000 kişiye de istihdam sağlamaktadır. Ürettiğimiz ürünleri yurt dışına Avrupa, Rusya, ve Arap Ülkelerine ihraç ederek ülkemize döviz kazandırıyoruz. Katma değer yaratıyoruz.

Neden söylüyorum bunları? Önemsiyorum bunu. Çünkü Belediye Başkanlığı yapma, bütçe yönetme becerisi tecrübesi gerektiriyor. Aynı zaman da kadro yönetme tecrübesi gerektiriyor.

Sosyal sorumluluk projelerinde görev almış mı bunlar çok önemli.

Değerli arkadaşlar sosyal sorumluluk projesi olarak şöyle söyleyeyim. Sivil Toplum Örgütlerinde bu güne kadar başkanlıklar yaptım. Grup kurdum. Dernek kurdum. Spor kulüplerinde ve çeşitli inanç kurumlarında üyeliklerim var.

Ama çok önemsediğim bir projeyi Çağdaş Erzurumlular Federasyonu Başkanlığı dönemimde faaliyete geçirdim bu aynı zamanda küçük bir belediyecilik örneğidir de. Bir sosyal tesis yaptım iktidar nimetlerinden faydalanamayan tüm demokrasi kesimlerinin faydalanacağı ve faaliyet yürüttüğü merkez oluşturduk.

Bunu sıfır bütçeyle yaptık.

Bundan faydalanan sadece CHP’liler ve Erzurumlular değil soldaki tüm partilerin demokratik, sosyalist partilerin de geldiği bir merkez oldu. Bu benim çok önemsediğim sosyal sorumluluk projesiydi.

Bunun yanında Kadınlarımıza, Gençlerimize ve öğrencilerimize dokunacak çalışmalar gerçekleştirdim. Bir tane dershane yaptı ki bu çok güzel bir çalışmaydı. Bunu sıfır bütçeyle gerçekleştirdik. Birde Eyüpsultan Belediyesinin 4,5 milyar bütçesiyle neler yapacağımızı düşünün.

Benim siyaset ile tanışmam Alibeyköy lisesinde okuduğum dönemde gençlik enerjisiyle CHP’sinin daha solunda siyaset yaptım. Ama Sıldız Köyü Derneğinin deneyimi ile 2002 yılında Partimiz CHP’de siyaset yapmaya başladım.  2004 Yılında yapılan yerel seçimlerde de Adayımız Dr. Ahmet Kartalkanat ile birlikte girdiğimiz seçimde iyi bir kampanya yaparak daha önce 2 olan Belediye Meclis Üyesi sayımızı 2004 yerel seçimlerinde 9’a çıkararak bende arkadaşlarımla birlikte CHP Eyüpsultan Belediye Meclis Üyeliğine seçildim. Seçimleri kazanamamıştık ama partimizin oyunu 4-5 kat artırmıştık bu da çok önemli bir konu. O günkü adayımız sayın Dr. Ahmet Kartalkanat’a emekleri için sonsuz teşekkür ediyorum. O günden başlayarak CHP’mizin tüm saha çalışmalarında aktif kesintisiz görev aldım. Danışma Kurulu Üyeliğinde bulundum, partimin görünen yüzü oldum.  Sevgili Doğan Sarıtaş Başkanımın da dediği gibi 2011 yılında İlçe Başkanlı Görevi yerine getirdim. Partimiz o günlerde kongrelerde mahallelere sandık koyma geleneğini ve kültürünü unutmuştu benim ilçe başkanlığı yaptığım döneminde tekrar mahallelerimizde sandıkları kurduk demokratik olarak eksik bir yanımızı daha tamamlamış olduk.

O kongreyi kaybetmeme rağmen 2015 yılında Milletvekilliği için yapılan ön seçimde örgütümüzün %80’inin desteğini aldım. Yani sandığa giden her 10 kişiden 8’i bana destek verdi. Bu demokrasiyi sandığı örgütün önüne getirmenin bir ödülüydü ve ben o ödülü aldım dedi

Başkan Ali turan sözlerine şu ifadelerle devam etti:

‘’YENİ BİR SÜREÇTEN GEÇİYORUZ’’

Dolayısıyla şimdi yeni bir süreçten geçiyoruz.

Geçtiğimiz günlerde yaptığımız İlçe, İl Kongrelerinde ve Büyük Kurultayımızda bu aynı sözler ön seçim sözleri verildi.

Bizde eğer ki önseçim ve temayül varsa biz varız dedik. Ve çıktık bu kutsal görevle Eyüpsultanda CHP’mizi iktidar yapmak için çıktık yola.

2023 Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden sonra toplumun bütün değişim istek ve potansiyeli geçirdiğimiz seçim dönemlerinde heba edilip, eritildikten sonra geriye umutsuz, karamsar ve inançsız bir ruh hali bırakıldı.

Seçim evveli tanık olduğumuz o iddialı siyasi söylemlerin sahipleri şimdilerde ya bir kenarda seyirci pozisyonunda ya da ” dur bakalım ne olacak” umursamazlığındalar.

Tam da bu suskun ve yenilgiyi kabullenmiş ruh haline itiraz ederek belki en baştan ama daha kararlı ve ilkeli bir çıkışın olması gerekiyor. Bunu da yaşadığımız sokaktan, mahalleden ilçeden  yola çıkarak başlatıyoruz arkadaşlar.

‘’BU YOLU BİRLİKTE YÜRÜYECEĞİZ BİRLİKTE BAŞARACAĞIZ’’

Çağın gerisinde kalmayan, üretimden ve hizmetlerden eşit faydalandıran, şeffaf ve hesap sorulabilen bir belediyecilik anlayışına ek olarak kamu kaynaklarını bir lütuf olarak değil bir vatandaşlık hakkı olarak ulaştırılması…

Yerel yönetim anlayışının, demokratik siyasetin tam merkezini hedeflemesi, kamu hizmetlerinin tabana eşit şartlarda  yayılabilmesi için vatandaşların pasif aktörler değil, karar alma ve uygulama mekanizmasının asli unsuru haline getirilmesi, atandaş için vatandaşla birlikte toplumun farklı dinamiklerini gözeterek değişik mahallelerde yaşayan insanların sorunlarını, ihtiyaç ve taleplerinin tespitinin ve analizinin yapılması, kadınların sosyal ve ekonomik hayat içerisinde daha görünür kılınabilmesi için projeleri hayata geçireceğiz.

Gelecekleri için büyük bir karamsarlık ve umutsuzluk içinde olan gençlerin üretimin her alanına dahil edilebilmesi… Kendilerini ifade edebilecekleri kültürel, sosyal, sanatsal ve sportif alanların açılması ve yaygınlaştırılması.

Bilişim ve teknoloji merkezlerinin açılıp gerekli eğitimin ve imkanların gençlerimize sunulması…

Kültür sanat ve eğitim atölyeleri kurularak  her öğrenci için ulaşılabilir bir fırsat eşitliği oluşturulması.

Nitelikli ve liyakat sahibi kadrolarla bir hizmet ağı örülebilmesi gerekiyor.

Benimle bu yolu yürümeye sokak, sokak, Mahalle Mahalle Eyüpsultanlı komşularımızı birlikte ikna etmeye varmışınız. Eyüpsultan’da CHP’mizi iktidar yapmaya ve altı oku Eyüpsultan meydanına dikmeye varmışınız sözleriyle konuşmasını alkışlar eşliğinde sonlandıran CHP Eyüpsultan Belediye Başkanı Aday, Adayı Ali Turan davetime katılarak beni onurlandırdığınız için hepinize ayrı, ayrı çok teşekkür ederim dedi.

ALİ TURAN KİMDİR?

1974 Erzurum Hınıs doğumlu olan ALİ Turan İlk ve Ortaokulu Tekman YİBO’da okudu. Lise eğitimini Alibeyköy Lisesinde gerçekleştirdi.

 Turan 1990 yılında Eyüp ilçesi Karadolap Mahallesi’ne yerleşti ve 33 yıldır İstanbul Eyüpsultan’da ikamet etmektedir.

Ali Turan 1998 yılında aile işletmesi olarak başladığı, 150 çalışanı olan, 1000’e yakın kişiye istihdam sağlayan ve dünyanın çeşitli ülkelerine ihracat yapan bir tekstil firmasının yönetim kurulu başkanıdır. Ayrıca inşaat ve turizm sektörlerinde faaliyet yürüten bir şirketin de Yönetim Kurulu Başkanlığını yapmaktadır.

Ağırlığı Eyüpsultan’da bulunan Erzurum yöre derneklerinde kurucu başkanlıklar, yönetim kurulu başkanı; bu yöre derneklerinin çatı örgütü olan Çağdaş Erzurum Dernekleri Federasyonu’nun (ÇEDF) 2 dönem Genel Başkanlığı yapan Ali Turan, bu dönem içerisinde bölgeye, bölge kadın ve gençliğine dokunan çok sayıda sosyal sorumluluk projeleri üretti.

Hali hazırda görev yaptığı kurum ÇEDEF’de öncülük ettiği ihtiyaç sahibi öğrencilere eğitim desteği ve sosyal projeler devam etmektedir. Bunun yanında çeşitli sivil toplum ve meslek örgütlerinde aktif üyelikleri ve faaliyetleri devam etmektedir.

‘’ALİ TURAN’IN SİYASİ HAYATI’’

CHP’de üye olarak başladığı siyasi Hayatında Ali Turan 2004-2009 CHP Eyüp Belediye Meclis Üyeliği ve

2007 yılında yapılan kongrede İlçe yöneticiliğine seçildi, 2009’a kadar CHP Eyüp İlçe Yönetim Kurulu üyeliği görevi yaptı

CHP Üst kurulları tarafından 2010 Eyüp İlçe Başkanlığına görevine getirilen Ali Turan 2011 yılına kadar İlçe Başkanlığı görevinde bulundu.

CHP 2. Bölge Milletvekili Aday adayı olan Ali Turan, 2015 Milletvekilliği ön seçiminde, katılım sağlayan Eyüp örgütünün %70 desteğiyle yerel siyasetçiler içinde birinci oldu.

Partisinin dahil olduğu bütün yerel ve genel seçimlerde Danışma Kurulunda görev alan Ali turan sahada bütün çalışmalarda aktif olarak görev yaptı.

Ali turan evli ve iki kız evladına sahip.

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir