Eyüpsultan Belediye Meclisi 2020 Şubat ayı 2’nci oturumu yapıldı
Eyüpsultan Belediye Meclisi Meclis Başkanı Mehmet Er Başkanlığın da 06.Şubat 2020 Perşembe günü saat 15.00 da aşağıdaki gündem maddelerini görüşmek üzere toplandı.
GÜNDEM;
CHP Eyüpsultan Belediye Meclisi Grup Sözcüsü Mustafa Tüysüz’ün Gündeme ilişkin Meclis Konuşması
Eyüpsultan Belediye Meclisi 8 seçim 2 toplantı dönemi Şubat ayı 2’nci oturumuna Sayıştay raporu tartışmaları damgasını vururken diğer taraftan 15 Nolu Hukuk Komisyonu raporu olan Kemerburgaz Mahallesi 3106 parsel sayılı taşınmazın 5393 sayılı yasanın 18 maddesine göre Belediye Başkanına yetki verilmesi tartışma yarattı.
15 Nolu Hukuk Komisyonu raporu’na AK-PARTİ ve MHP gurupları evet oyu verirken CHP VE İYİ PARTİ Grupları hayır oyu kullandı.
15 Nolu Hukuk Komisyonu Raporu olan Kemerburgaz Mahallesi 3106 parsel Sayılı taşınmazın 5393 sayılı yasanın 18 maddesine göre AK-PARTİ ve MHP Gruplarının evet oyuna karşın CHP ve İYİ PARTİ Grupları hayır oyları ile Belediye Başkanı Deniz Köken’e oy çokluğuyla yetki verildi.
Gündemin diğer madeleri oy birliğiyle geçti.
Tartışma yaratan Sayıştay raporu hakkın da Millet ittifakının Eyüpsultan Belediye Başkanlığı önün de yapmış olduğu basın açıklaması oldu.
AK-PARTİ Eyüpsultan Belediye Grup Sözcüsü Ahmet Hamdi Gürbüz basın toplatısını eleştirdi.
Basın Toplantısına yapılan eleştiriye CHP Eyüpsultan Meclisi Grup Başkan Vekili Zülfü Çakar yanıt verdi.
Diğer Taraftan Gündemin tartışmalı Hukuk Komisyonunun 15 Nolu raporu hakkında toplantıya katılan Belediye Başkanı Deniz Köken ve Ahmet Hamdi Gürbüz lehte konuşurken evet diyeceklerini, CHP Eyüpsultan Belediye Meclis Üyesi Ali Haydar İşkar ve İyi Parti Eyüpsultan Belediye Meclis Üyesi Nail Balkan Aleyhte söz alarak gruplarının hayır oyu kullanacağını beyan ettiler.
5 Nolu Hukuk Komisyonu Raporu olan Kemerburgaz Mahallesi 3106 parsel Sayılı taşınmazın 5393 sayılı yasanın 18 maddesine göre (a) Kat Karşılığı,(b) Satış,(C)Yap işlet devret modeli,(D) Kiralama değerlendirilmesi hususun da AK-PARTİ ve MHP Gruplarının evet oyuna karşın CHP ve İYİ PARTİ Grupları hayır oyları ile Belediye Başkanı Deniz Köken’e oy çokluğuyla yetki verildi.
AK-PARTİ Eyüpsultan Belediye Meclisi Grup Sözcüsü Ahmet Hamdi Gürbüz’ün Meclis konuşması
Eyüpsultan Belediye Başkanı Deniz Köken’in Meclis Konuşması
CHP Eyüpsultan Belediye Meclis Üyesi Ali Haydar İşkar’ın Meclis Konuşması
İyi Parti Eyüpsultan Belediye Meclis Üyesi Nail Balkan’ın Konuşması
Eyüp Müstiki Vakfı kurucusu Bestekar Nihat İncekara’nın isminin İslambey Mahallesi Dipçik sokağa verilmesi, AK-PARTİ,CHP,İYİ PARTİ,MHP Ortak önergesi olarak İslambey Mahallesi Dipçik Sokak’ın isminin Nihat İncekara Sokak olarak değiştirilmesi önergesi oy birliğiyle geçti.
Nihat İncekara Kimdir?
08.08.1944 tarihinde Kırklareli’nde doğdu. Çok küçük yaşta iken ailesi ile birlikte Eyüp’e yerleşti. İlk ve ortaokulu Eyüp’te, liseyi Beyoğlu Ticaret Lisesi’nde okudu. Öğrenim hayatını İktisâdî ve Ticari İlimler Akademisi’ni bitirerek tamamladı. 25 yıla yakın özel sektörde muhasebe ve malî işler uzmanı olarak çalıştıktan sonra 1984-1987 yılları arasında Eyüp Belediyesi Başkan Yardımcısı olarak görev aldı. Çeşitli dönemlerde Eyüp Spor Kulübü Başkanlığı ve Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim ve Denetim Kurulları üyeliklerinde bulundu. 1994-1998′de 2 dönem Eyüp Belediyesi Meclis Üyeliği’ne seçildi, hâlen bu görevini sürdürmekte ayrıca Eyüp’te bulunan kendi ofisinde malî müşavirlik yapmaktadır.
Rumeli kökenli bir aileye mensup olan Nihat İNCEKARA babasının radyo tamircisi olması hasebiyle küçük yaşlarda evlerinde bulunan plaklardan Türk mûsıkîsi ile tanışma fırsatını buldu.
Orta öğrenimini sürdürdüğü yıllarda kendi özel merakı ile şarkı güftelerini ezberleyerek bu konuda oldukça yüksek sayıda şarkıyı, sözleri, makamı ve bestekârı ile birlikte öğrendi. Daha sonra Avni ANIL’ın kendisine verdiği kanunu öğrenmek için Eyüp’te bulunan kanuni Şeref SUNAY hanımdan kısa bir süre dersler aldı. Bir sürede Dr. Teoman ÖNALDI yönetimindeki İleri Türk mûsıkîsi Konservatuarı Derneği’nden faydalanan Nihat İNCEKARA, Eyüp Belediye Başkan Yardımcısı olduğu 1984 yılında arkadaşları ile birlikte Eyüp mûsıkî Derneği’ni kurdu. O tarihten bu güne 2 dönem dışında derneğin başkanlığını yapmakta ve mûsıkîmizin Eyüp çevresinde eski köklü hüviyetini sürdürmesi ve mûsıkîmize gönül verenlerin bir araya gelmesi yolunda Eyüp’te hizmetler vermeye devam etmektedir.
Kanun çalan ve amatör olarak şiir ve beste çalışmaları da yapan Nihat İNCEKARA’nın “Yıllarca gizledim kalbimde onu” (Aşk Madalyonu), “Böyle sevda olmaz olsun” ve “Unuttum desem de inanma sakın” isimli şarkıları plağa okunmuş bunlardan sonuncusu Mediha ŞEN SANCAKOĞLU tarafından seslendirilmiştir.
CHP Eyüpsultan Belediye Meclis Üyesi Gülsüm Polat’ın Aksemsettin Mahallesin de yapılacak olan yüzme havuzu hakkında ki sözlü soru önergesi
CHP Eyüpsultan Belediye Meclis Üyesi Gülsüm Polat’ın sözlü önergesi;
Sayın Başkan, Değerli Meclis Üyeleri, kıymetli misafirler hepinizi saygıyla selamlıyorum
Sayın Başkan,
Eyüpsultan Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü tarafından Akşemsettin Mahallesinde Olimpik Yüzme Havuzu yapılacağını öğrenmiş bulunmaktayız.
Yine aynı alan üzerinde, kafeterya ve fitness salonu da yapılacağı söylenilmektedir.
Sayın başkan,
Yeşilpınar ve Karadolap Binevler mahallelerimizde hem de yeni yapılması düşünülen olimpik yüzme havuzundan maksimum 300 metre uzaklıkta söz konusu tesisler var olduğu halde bu tesise ihtiyaç duyulmasının sebebi nedir?
Elazığ ve Malatya’da yaşanan deprem ve ardından Manisa’da sürekli yaşanmaya devam eden depremler ve Bilim Uzmanlarla birlikte İçişleri Bakanı tarafınca da uyarılan gelmesi muhtemel İstanbul Depremi gerçeğiyle biliyoruz ki olası bir İstanbul Depremine hazırlık kamu kuruluşları başta olmak üzere vatandaşlarımızın da hazırlıklı olması gerekmektedir.
Deprem gerçeğine hazırlıklardan biride deprem toplanma alanlarının önemini bizlere hatırlatmaktadır.
Akşemsettin Mahallesinin olası bir İstanbul depreminde en önemli deprem toplanma alanı olarak görülen bir alan üzerinde yapılaşmaya gidilmesindeki amacı merak etmekteyiz.
Söz konusu alanın planlarda sağlık alanı olduğunu, mülkiyetinin vakıflara ait olduğunu bilmekteyiz. Üzerinde yapılaşmaya gidilen söz konusu alanın vakıflardan, Eyüpsultan Belediyesine devri yapılmış mı?
Ve ne zaman hangi protokolle yapılmış?
Söz konusu alan Eyüpsultan Belediyesine devri yapılmışsa, üzerinde yapılması düşünülen projeler için herhangi bir plan çalışması yapılmış mı?
Ve son olarak,
Akşemsettin Mahallesine büyük yatırım olarak medyaya sunduğunuz proje için Akşemsettin Mahallesinde ikamet eden vatandaşların görüşüne başvurulmuş mu?
Başvurulmuşsa hangi iletişim araçları kullanılmıştır?
Soru önergeme yazılı olarak cevap verilmesini saygılarımla arz ederim.
–