30 Ağustos Zafer Bayramı Kutlamalarına; Eyüpsultan’da CHP’nin tarihsel sorumluluğu damgasını vurdu

Her ne hikmetse her milli bayramlarda hastalanan ülkemizi yöneten siyasi erk yöntem bayatlayınca ” Pandemi olgusuna sığınarak kendini rahatlatmaya çalıştı.”

Türkiye Cumhuriyetinin ve CHP’sinin Kurucu Lideri Essiz insan Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının ülkemizi işgal eden Emperyalist Devletlere karşı başlatmış olduğu Milli mücadelenin 30 Ağustos da gerçeğe dönüşmesi ve düşmanı yenilgiye uğratması içte ve dışta düşmanları bir kez daha hayal kırıklığına uğratarak Genç Türkiye Cumhuriyeti Devletini adeta küllerinden inşa ediyordu.

O gün bu gün bu başarıyı hazmedemeyenler her Milli Bayram kutlamalarında alerjilerini direk yansıtmasalar da dolaylı olarak yansıtmaya çalışmışlardır.

İşte bu sebeplerden dolayıdır ki Kurucu Liderimiz Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk en büyük iki eseri olan Türkiye Cumhuriyeti Devletini ve CHP’sini Yüce Türk Milletine ve Türk Gençliğine emanet etmiştir.

Bu ülkü ve bilinçle yetişen CHP kadroları ve Türk Gençliği bu günde ”ATASININ EMANETİNE GÖZLERİ GİBİ SAHİP ÇIKMAKTADIRLAR”.

Gerek Türkiye genelinde gerekse Eyüpsultan İlçemiz de bu duygu ve düşüncelerle Milli Bayramlar Kutlanmaya başlanmış CHP Kadrolarının ve Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşlarının ve geçliğinin omuzların da yükselmeye devam ediyor.

”Eyüpsultanda 30 Ağustos Zafer Bayramı Kutlamaları”

Her yıl olduğu gibi vatandaşlar siyasi parti temsilcileri ve STK temsilcileri ile birlikte Devlet erkanı Eyüpsultan Kaymakamlığının önünde toplanmaya başladı.

Tören saat 9 da başladı sırasıyla Kaymakamlık Çelengini Eyüpsultan Kaymakamı İhsan Kara sundu arkasından Garnizon Komutanlığının Çelenk sunumunu Eğitimci Albay Özlem Uzun sundu, Eyüpsultan Belediyesi Çelengini Belediye Başkanı Deniz Köken sundu.

Görünüş de her şey normal gibi gitse de durumda bir gariplik olduğu bu aşamada su yüzüne çıktı. Bir gün önceden görüşme yapan CHP İlçe Başkanı Doğan Sarıtaş siyasi partilerin çelenk sunumuna pandemi bahanesiyle kısıtlama getirilmesi sebebiyle ayrı bir programla çelenk sunumunu gerçekleştireceği bilgisi geldi.

Alana Çelenk sunumu için gelen İYİ PARTİ ve MHP, Eyüp Dosları Vakfı, Atatürkçü Düşünce Derneği çelenk sunumu yapılmadan Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla 30 Ağustos Zafer Bayramı töreni sonlandırıldı. AKP çelengi ve temsilcisi ise alana hiç gelmedi.

MHP,İYİ PARTİ ve Eyüp Dostları Vakfı Atatürk anıtına çeleklerini bırakıp resim çektirip giderken Atatürkçü Düşünce Derneği Eyüpsultan Şube Başkanı Yıldıray Eser ve Yöneticileri Üyeleriyle birlikte tören yaparak Saygı duruşu ve istiklal marşını okudu akabinde de Basın açıklaması gerçekleştirdi.

Yapılan törenin ardında ADD Eyüpsultan Şubesi Başkanı Yıldıray Eser ADD Genel Merkezi tarafında gönderilen bildiriyi okuyarak  30 Ağustos Zafer Bayramı kısıtlamaları ve yasaklarını protesto etti.

ADD Eyüpsultan Şubesi Başkanı Yıldıray Eser açıklamasın da şu ifadelere yer verdi;

30 AĞUSTOS… Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde, yoktan var edilen şanlı ordumuzun kazandığı, 30 Ağustos Zafer Bayramımızı, 98. yıldönümünde bir kez daha gururla kutluyoruz…

Ülkemizin ve milletimizin varlığı söz konusu olunca, 30 Ağustos, bu coğrafyanın en haklı, en onurlu, en kutsal savaşı ve zaferidir. Bu nedenle, kısıtlanamaz ve yasaklanamaz…

Atatürk, 30 Ağustos 1922’deki Büyük Zaferi, 1924 yılında Dumlupınar’da konuşmasında şöyle anlatmaktadır: “Ulusal tarihimiz çok büyük, parlak zaferlerle doludur. Ama Türk Ulusu’nun burada kazandığı zafer kadar kesin sonuçlu, yalnız bizim tarihimize değil, dünya tarihine yeni bir akım vermekte kesin etkili bir meydan savaşı hatırlamıyorum. Türk Devleti’nin, genç Türkiye Cumhuriyeti’nin temeli burada sağlamlaştırıldı, ölümsüz yaşayışı burada taçlandırıldı. Bu alanda akan Türk kanları, göklerde uçuşan şehit ruhları, devletimizin, Cumhuriyetimizin ölümsüz koruyucularıdır.”

Gazi Mustafa Kemal Atatürk, 30 Ağustos’tan Lozan’a uzanan süreci özetlerken de: “Türk milletine karşı, yüzyıllardan beri hazırlanmış ve Sevr Antlaşmasıyla tamamlandığı sanılmış büyük bir suikastın sonuçsuz kaldığını bildirir bir belgedir. Osmanlı tarihinde benzeri görülmemiş bir siyasi zaferdir.” İfadeleriyle, 30 Ağustos Zaferi’nin siyasi sonucu olarak, Lozan Barış Antlaşması’nı işaret etmiştir. Bu yönüyle, 30 Ağustos, kazanılan herhangi bir savaşın çok ötesinde bir değere ve öneme sahiptir…

30 Ağustos, kazanılacak siyasi zaferlerin ve tüm dünyaya örnek olacak devrimin temelini oluşturmuştur. Büyük Zafer sonrası, Atatürk: “Asıl savaş bundan sonra başlıyor. En büyük savaş cehalete karşı yapılan savaştır. Gerçek kurtuluş ancak cehaletin ortadan kaldırılmasıyla mümkündür.” sözleriyle, gerçekleştireceği büyük kültür devrimini de müjdelemekteydi. Özümüze dönüş ve özden yola çıkarak, çağdaşlaşmayı öngören bu kültür, aynı zamanda toplumu bir arada tutan, çağa taşıyan, bizi millet yapan Cumhuriyet Devrimidir…

Cumhuriyet kültürüne savaş açan; yerine cemaatleri, tarikatları koyarak Türkiye’yi çağdışına sürükleyen siyasi iktidara uyarılarımızı yinelemekteyiz: 30 Ağustos, sadece Türk Milleti’ni yok olmaktan kurtaran bir zafer değildir. Yarattığı sonuçla, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde; millet egemenliğine dayalı tam bağımsız, çağdaş Türkiye Cumhuriyeti’nin de kuruluş süreci ve başlangıç tarihidir.

Büyük Atatürk: “Tarih yazmak tarih yapmak kadar mühimdir. Yazan, yapana sadık kalmazsa, değişmeyen hakikat insanlığı şaşırtacak bir mahiyet alır.” demektedir. Tarihimizi saptıranları, yerine uydurma tarih yazmaya çalışanları da, tekrar tekrar uyarıyoruz. Başaramayacaksınız…

30 Ağustos ve şanlı tarihimiz halkımızın güvencesindedir. Milli zaferlerimizi ve Atatürk Devrimlerini unutturmaya çalışanlar; Türk Milleti’ni çağdaş dünyaya taşıyan Cumhuriyet Devrimi’nin aydınlığına yenilmeye mahkûmdur.

30 Ağustos Zafer Bayramı’nın yaratıcısı Başkomutan ve Büyük Devrimci Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah ve yol arkadaşlarını, vatan savunmasında canlarını feda eden şehitlerimizi bir kez daha saygıyla anıyoruz…

Atatürkçü Düşünce Derneği; Kurucu Genel Başkanı, Devrim ve Demokrasi Şehidi Prof. Dr. Muammer Aksoy’un ve kurucu kadrolarımızın çizdiği yolda milli mücadeleyi, Büyük Atatürk’ün manevi liderliğinde sürdürmeye ant içmiştir… Tüm yurtta 30 Ağustos 2020 Pazar günü saat 16.00’da Atatürk anıtları önündeyiz diyerek sözlerini bitirdi.

CHP Alternatif Törenle 30 Ağustos Zafer Bayramını Kutladı

CHP İlçe Başkanı Doğan Sarıtaş,Yönetim Kurulu Üyeleri,Belediye Meclis Üyeleri ve CHP Üyesi Vatandaşlar Saat 10.00 da tören alanına gelerek Çelenk sunumunun ardından saygı duruşu ve istiklal marşını okuyup tören alanından ayrıldılar.

CHP ikinci kutlamayı CHP Üyelerinin ve Vatandaşların araçlarıyla birlikte yoğun katılımıyla birlikte Eyüpsultan İlçesinde konvoy düzenleyerek kutladı.

Camlardan ve yollarda bulunan vatandaşlar ise CHP Konvoyuna büyük sevgi gösterisinde bulunarak alkışladı.

Esra Inci Filizkıran paylaştı: 30 Ağustos 2020 Pazar

Esra Inci Filizkıran paylaştı: 30 Ağustos 2020 Pazar
Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir