Zorbalar gidecek, bu düzen değişecek

Example HTML page

Tüm dünyada pandemi koşullarında kutlanan 1 Mayıs’ta meydanlar yerini balkonlara, işyerlerine, tarlalara bıraksa da talep ortaktı: Salgının bedelini biz ödemeyeceğiz

EN YAYGIN KUTLAMA

1 Mayıs ilk kez büyük meydanlarda kutlanmadı. Milyonlar yan yana gelip aynı sloganları atıp aynı şarkıları söylemedi. Ama emekçiler taleplerini haykırmanın bir yolunu yine buldu. Dünyanın her yerinde evlerin balkonları, işyeri önleri, tarlalar, gemiler, hatta yoğun bakım servisleri taleplerin yazıldığı pankartlara dekor oldu. 1 Mayıs 2020 dünyada en yaygın kutlanılan bayram olarak şimdiden tarihe geçti.

ORTAK TALEP, NET MESAJ

Sendikaların, sol partilerin, kitle örgütlerinin pandeminin ilk gününden bu yana ortaklaşarak söyledikleri neyse 1 Mayıs’ta öne çıkan mesajları onlar oldu. Mesajlarda en çok öne çıkan “Salgın ve salgın sonrası yaşananların sorumlusu kapitalist emperyalist sistemdir. Bedeli emekçilere ödetilemez” oldu. İkinci mesaj ise geleceğe dairdi: “Bu çürümüş sistem dünyanın geleceği olamaz. Doğanın ve insanlığın kurtuluşu için bu düzen değişmeli.”

ZORBALAR GİDECEK

Taksim Meydanı’na yürüyerek çelenk bırakmak isteyen DİSK Başkanı Arzu Çerkezoğlu ile 25 sendika başkan ve yöneticisi, polisin sert müdahalesiyle gözaltına alındı. DİSK açıklamasında “Çarklar dönecek diye yüz binlerce işçiyi ölümüne çalıştıranlar, temsilcilerini gözaltına alıyor. Zorbalar kalmaz, gider!” dendi. Parçalanan DİSK çelengi sonunda anıta ulaştırıldı.

İşçiyi ölümüne çalıştıranlar, temsilcilerini gözaltına alıyor. Zorbalar kalmaz, gider!” dendi. Parçalanan DİSK çelengi sonunda anıta ulaştırıldı

HER YER 1 MAYIS

BU yıl tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de 1 Mayıs salgın koşullarında kutlandı. Ancak yurttaşlar bulundukları her yeri adeta Taksim Meydanı’na çevirdi. Pankartlar balkonlara asıldı, sloganlar sosyal medyada paylaşıldı, marşlar evlerden sokaklara yayıldı.

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir