Zeki Yalazay;CHP’nin bayrağını belediyeye dikeceğiz

 

CHP Eyüp belediye başkan Aday adayı Zeki Yalazay

zeki yalazay

CHP’nin bayrağını belediyeye dikeceğiz

 

Dursun KILIÇ

EYÜP-CHP Eyüp belediye başkan Aday adaylığını açıklayan Zeki Yalazay hedeflerinin CHP’yi Eyüp’te iktidar yapmak olduğunu belirterek, CHP bayrağını Eyüp belediyesine dikeceğiz dedi.

Zeki Yalazay Troyka medya grubumuza yaptığı değerlendirmede “Eyüp’te iktidar olmak istiyoruz sosyal demokrat belediyeciliği görsün istiyoruz” dedi.

Bizde birileri kadar Eyüplüyüz.

 

Deneyimli siyasetçi Eyüp’te doğup büyüdüğünü belirterek bizde birileri kadar Eyüplüyüz Eyüp’te doğduk Eyüp’te büyüdük “ dedi

Zeki Yalazay sözlerini şöyle sürdürdü 1959 yılında Eyüp te doğdum silahtar ağa elektrik fabrikası lojmanlarında dünya geldim. “Bizde birileri kadar Eyüplüyüz”. Burda doğdum büyüdüm Eyüplüyüm kabul ederlerse,1978 yılında ilk CHP ‘ye gençlik kolları üyesi olarak girdim,1978 yılında bu yana CHP’nin tüm süreçlerinde var oldum.

CHP’de halkçı parti’de SODEP’te bu süreçlerde bir dönem eğitim hayatı bir dönem çalışma hayatı partide hiç görev almadım hiçbir görev talep etmedim, son 5 yıldır partimde daha etkin görev talep ettim, ilçe başkana adaylığı yine belediye başkan adaylığı ama her zaman partimde aktif parti üyesi olarak görev yaptım, hiçbir zaman kenardan bakan, adam Konumu’nda olmadım üniversite yılları ve üniversite sonrası, üniversitede okurken belediyede çalıştım belediyecilik geçmişim var, belediyenin değişik birimlerinde değişik görevler yaptık, üniversite sonrası 1988 yılında o yıldan bu yana özel sektörde Türkiye de iş yapan ağırlıklı yabancı firmalarda çeşitli görevler yaptık genel müdür yardımcılıkları genel müdürlükler, Türkiye’nin en büyük holdinglerinde üst düzey yöneticilik emekli oldum, şuanda  danışmanlık yapıyorum.

 

Kemikleşmiş yapının adamı olmadım

CHP Eyüp belediye başkan aday adayı zeki Yalazay diğer aday adaylarından ayıran özeliğiniz nedir sorumuza da diğer aday adaylarının hepsi, tecrübeli bu partide aday adayı olmak yürek isteyen bir iştir. Bu partiye hepsi temsil ettiği insanlar var sevenleri var güç vermesi güç katması katkı olur o insanlardan ne farkımız özeliklerimiz var kimi işadamı, kimi eğitimci, ben gençlik kollarından itibaren partiyi bilen biriyim burada kendime öz güvenim fazla partide bugüne kadar hiçbir zaman kemikleşmiş yapının adamı olmadan siyaset yaptık. Hiç bir arkadaşımızla partililerimizle kişisel ilişiklerimizde yıpranma olmadı beğenir yada beğenmez ama kötü söz söylemezler partili kimliğim ön planda şu yada bu şekilde belediye çalışmam var belediyeyi iyi biliyorum, esas etkin kılan dünya şirketlerine yön vermiş insan olarak iyi bir yönetici olduğumu düşünüyorum. Belediyelerin bütçesinde çok büyük bütçeleri yönettim ayanı zamanda 36 ülke gezmiş biri olarak dünyanın nerende belediyecilik nasıl yapılıyor şehircilik nasıl biliyorum, bu konuda ciddi katkı sunacağıma inanıyorum, farklı bir nefes farklı bir ses getireceğime inanıyorum,

Sevdamız ön seçim oldu

 

Ben her zaman hayatım boyunca ön seçimi savundum sevdamız ön seçim oldu bu partiyi hiç terk etmedik. Hayatım boyunca hep seçimi savundum ancak parti adayın belirlenmesi ile ilgili parti ne tür bir karar alırsa ona da saygı duyarım. Şuanda halk dalkavukluğu yapmanın solcu dalkavukluğu yapmanın anlamı yok, bizim yapımızı herkes biliyor, biz ön seçimi savunuyoruz sonuç anlamında bu benim istediğim özlediğim bir şey, biz örgütten geldik partiden geldik, örgütün kararı benim için belirleyicidir. Yapı itibariyle seçime giderken, ne karar alınırsa bunu sorgulamam partinin kararına uyarım, ben yada bir başka arkadaş atamamı olacak ön seçimi yapılacak eğilim yoklamasını yapılacak anket mi yapılacak hepsine hazırlıklıyım ve hepsine MYK alacağa karara saygılıyız. Adayımız kim olursa olsun onu sırtımızda taşırız kendim iddialı bir adayım samimiyetle söylüyorum bu işi iyi yapabileceğine inanıyorum, uygun bir aday olduğumu düşünüyorum.

Tabandan aldığımız güçle yola çıktık

 

Bir başka arkadaşımda adaylaştırılırsa kesinlikle sorgulamamda sırtımda taşımaya hazırım, bu benim samimi düşüncem seçim sürecinde hiçbir şeyi sorgulamam yola çıkaran kafamızda projelerimiz var benimde ciddi olabileceğini düşündüğüm gerçekçiliğe yakın uygun olunabilecek projelerim var, ama projelerimiz açıklamayı şimdilik doğru bulmuyorum. Ben, benim değil de bizim projelerimizden bahsedilmesinden yanayım, proje açıklamak adaylıkla birlikte başlar aday olma süreci daha belirgin değil, nasıl olacağı biz bu doğrultuda çalışmalarımızı yapıyoruz tabandan aldığımız güçle ama kesinlikle genel merkezden abi arayarak değil. Biz Eyüp’te daha iyi şeyler yapabileceğimiz örgütlü güçle gösterebiliriz yoksa birine tabi olarak emrine buyruğuna girerek değil, şuanda ben yukarda edindiğim izlenim yukarıdaki hiçbir MYK üyesinin aşağıda kendisine bir şeylerin hesabında olduğunu düşünmüyorum.  Yukarıdaki MYK üyeleri şimdi seçim kazanmaya odaklanmışlar seçimi kazanmanın arayışında oluyorlar 16 Aday adayının ve 90 belediye meclis üyesi aday adayının olması nedeni bizim ilçemiz siyaseti seven bir bölge seçim kazanmaya yakın bir bölgedeyiz gerçekten iddialıyız biz siyaset yaparken tek derdimiz Eyüp halkına ne verebilirimin derdindeyiz Eyüp’te değişim zamanı diyoruz ve 2014 mart ayında o değişim  gerçekleştireceğiz..

zp8497586rq
Example HTML page