Ataker“Eyüp'ü Sosyal belediyecilik anlayışıyla tanıştıracağız”

Example HTML page

 

 

 

Ataker“Eyüp’ü sosyal belediyecilik

anlayışıyla tanıştıracağız”

Cahit Ataker 3 Cahit Ataker 1

Cahit Ataker 2

 

 

 

 

 

Cahit Ataker 4

 

 

 

cahitt

 

 

 

 

 

Cahit Ataker: “Eyüp’lüyü sosyal belediyecilik anlayışıyla tanıştıracağız”

 

CHP’den Eyüp Belediye Başkan Aday Adaylığını açıklayan Cahit Ataker, “Yola çıkarken sloganımızı, ‘Eyüp İçin Cahit Ataker Zamanı’ olarak belirledik.

 

peki neden Cahit Ataker?’ sorusuna yanıt olarak da, ‘Sosyal Belediyecilik’ yanıtını verdik. Amacımız, daha mutlu, daha yaşanır ve daha gelişmiş bir Eyüp ortaya çıkarmak. Eyüp’ün reçetesine yeni formüller eklemeye devam ediyoruz” dedi.

Yaklaşık bir asır önce Eyüp’e yerleşen köklü bir ailenin ferdi olan Cahit Ataker, Pierre Loti’de basınla bir araya gelerek aday adaylığı dönemindeki çalışmalarını aktardı.

Yola çıkarken sloganı, ‘Eyüp İçin Cahit Ataker Zamanı’ olarak belirlediklerini açıklayan Ataker, “Neden Cahit Ataker?” sorusuna ise “Sosyal belediyecilik” yanıtını verdiklerini söyledi.

Eyüp’ü daha yaşanır, daha çağdaş, daha aydınlık bir yer yapmak için en büyük dayanaklarının sosyal belediyecilik anlayışı olduğunu belirten Ataker, “Eyüp’ü yönetme iddiamızı ortaya koymak için yaklaşık 3 yıldır durmadan çalışıyoruz. Bu süre zarfında Eyüp’ün MR’ını çektik ve reçetesini yazdık. Aday adaylığı sürecinde, parti politikası gereği, projeleri ve vaatleri olayın merkezine oturtamıyoruz. Bunlar adaylık süreciyle birlikte çekmecemizden çıkacak” dedi.

Eyüp’ün tarihi ve kültürel dokusunun farkında olan, katılımcı, çağdaş, şeffaf, eşitleyen, özgürlükçü, paylaşımcı ve adil bir yönetim vaat ettiklerini anlatan Ataker, bunu mahalle komiteleri aracılığıyla gerçekleştireceklerini belirtti.

İlk kez oy verecek köylere gitti, kadınları dinledi

Ataker, aday adaylık sürecindeki önemli çalışmalarıyla ilgili şunları söyledi:

Hedeflerimizi anlatmak için, zaten hep sokaklarında olduğumuz Eyüp’ü yeniden dolaşmaya başladık. Yol arkadaşlarımla birlikte camide, cemevinde, okulda, lokantada, kahvede ve parktaydık; olmaya da devam edeceğiz. Bizden bekleneni, Eyüp’ün ve Eyüplünün neye ihtiyaç duyduğunu bir kez daha gördük; mesajları aldık Eyüp’ün reçetesine yeni formüller ekledik. Yeni yasa ile ilk kez oy verecek Eyüp’ün yedi köyünde dolaşıp, Eyüplü kadınlarla sabah kahvaltısında bir araya geldik. Eyüp Sultan’daydık sonra da cemevinde. Diğer aday adaylarıyla birlikte kendimizi anlatma fırsatı bulduk. İl örgütü toplantısında il yöneticileriyle Eyüp’ü konuştuk. İlk sayısında kendimizi anlattığımız dergimizin 2. sayısı yolda; bu alanda da oldukça iddialı ve farklı olduğumuzu düşünüyorum.”

“Partili arkadaşlarım ve profesyonel kadrom yanımda”

Bir asra yakın Eyüplü olan bir ailenin ferdi olarak “memleketim” dediği Eyüp’e faydalı olmanın en büyük hayali olduğunu vurgulayan Ataker, “Yaşamın her alanında örgütlü mücadeleye inanan ve bunun için çaba sarf eden biri olarak, bu yolda yalnız yürümüyorum. Bilgi, tecrübe ve sosyal sermayemle çıktığım bu yolculuğu, partili arkadaşlarım ve profesyonellerden oluşan uzman kadromla birlikte sürdürüyoruz. Bu kadroda mühendis, mimar, sosyolog, avukat, eğitimci, iletişimci ve kendi dallarında uzman birçok kişi yer alıyor” diye konuştu.

“Eyüplü bizimle oksijene kavuşacak”

Eyüplü seçmenlerle yollarının 14 Mart 2014’te kesişeceğine inandıklarını ifade eden Cahit Ataker, “Mevcut hükümet ve onun uzantılarına sirayet eden zihniyetin yarattığı atmosfer malum. Demokrasi rafa kaldırılıyor, özgür düşünen; bunun sonucunda kendisini ifade etme ihtiyacı duyan bireyin nefes alması imkansız hale geliyor. Bu atmosferde ihtiyaç duyulan oksijene kavuşmak, önce kendi yaşam alanında harekete geçmekte yatıyor. Biz de hareket halindeyiz” dedi.

Amaçlarının daha mutlu, daha yaşanır ve daha gelişmiş bir Eyüp ortaya çıkarmak olduğuna dikkat çeken Ataker, Eyüplülerden alacakları destekle bunu başaracaklarını söyledi.

Kahvaltı sonrasında gazetecilerle hatıra fotoğrafı çektirildi.

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir