Yıkık, acil yıkılacak ve ağır hasarlı bina sayısı belli oldu

Example HTML page

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Kahramanmaraş merkezli depremlerle ilgili yaptığı açıklamada “577 bin 689 bina incelendi. 2 milyon 665 bin bağımsız bölüme tekabül ediyor. 56 bin 80 binanın yıkık, acil yıkılacak ve ağır hasarlı olarak tespitini yaptık” dedi.

Kahramanmaraş merkezli depremlerin etkilediği illerde arama-kurtarma ve enkaz kaldırma çalışmaları devam ediyor.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, deprem bölgesiyle ilgili yaptığı açıklamada yıkık, acil yıkılacak ve ağır hasarlı bina sayısını duyurdu.

Kurum, 10 ilde 577 bin 689 bina incelendiğini belirterek, şunları söyledi:

* “2 milyon 665 bin bağımsız bölüme tekabül ediyor. Bunlardan 56 bin 80 binayı acil yıkılacak ve ağır hasarlı olarak tespitini yaptık. Bu da 292 bin 122 bağımsız bölüme denk geliyor.

* Malatya’mızda acil yıkılacak ve ağır hasarlı 194 bin 685 bağımsız bölümden oluşan yine 39 bin 311 binanın tespitini yaptık ve 48 bin 622 bin bağımsız bölüm acil yıkılacak ağır hasarlı ve yıkık olarak tespit edildi.

* Malatya’da 10 bin 233 bina bu kapsamda acil yıkılacak ve ağır hasarlı olarak tespit edildi, yapılan 194 bin 885 bağımsız bölüm incelemesinden sonra.

“MERA VE ORMAN VASFINI YİTİRMİŞ ALANLARDA ETÜT ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR”

* Yeni afet konutların ilişkin TOKİ ile yapmış olduğumuz binalarda 81 şehrimizde bugüne kadar 1 milyon 180 bin konut ürettik. Konutlarımızın hepsi sapasağlam ayaktadır. 1 milyon 180 bin konutumuz sapasağlam ayaktadır. Bu konutların yapımına ilişkin, ilgili tüm bakanlıklarımızla yürütüyoruz.

* Tarım Bakanlığımız bu konuda atıl, sağlam olduğunu tespit ettiğimiz mera arazilerine ilişkin yine orman vasfına olan ama orman olmayan alanlara ilişkin tüm etütleri bakanlığımız ile birlikte uyum içerisinde yürütüyoruz ve şehri en doğru en sağlam yere kurabileceğimizi istişare etmek gerekli zemin etütleri incelemeleri yapmak suretiyle yeni yerleşim alanlarının kararlarını veriyoruz ve inşa edeceğimiz 10 ilimizde eş zamanlı olarak süreci yürütüyoruz.”

KAYSERİ’DE 73 BİNA AĞIR HASARLI

Kayseri’de de hissedilen depremde çok sayıda binada hasara neden oldu. Konuyla ilgili açıklama yapan Vali Vekili Şenol Esmer, “Hasar tespit çalışmalarımız devam ediyor. Deprem bölgesine yakın olduğu için Sarız ilçesinde hasarın fazla olduğu görülüyor. Orada bugüne kadar yapmış olduğumuz çalışmalarımızda 48 konut, 11 ahır, 1 de küçük okul ağır hasar gördü. Bunun ötesinde il genelinde 2 bin 432 hasar tespiti çalışması yapıldı. Bunların içinde 73’ü ağır hasarlı. Bu binaların içinde minarelerimiz de var. İl merkezinde 3 konut için acil yıkım kararı çıktı. Yapmış olduğumuz deprem analizi raporuna göre toplamda 9 okul var. 3 okulu çökme tehlikesi olduğu için boşalttık. Kalan 6 okulla ilgili de süreç devam ediyor” diye konuştu.

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir