Yeşilpınar Çocuk Etkinlik Merkezi’nin temeli kazılmaya başlandı
Eyüpsultan Belediye Başkanı Dr. Mithat Bülent Özmen’in “Her mahalleye en az bir Çocuk Etkinlik Merkezi” hedefiyle başlattığı çalışmalar kapsamında, Yeşilpınar Çocuk Etkinlik Merkezi’nin temel kazımına başlandı.

Eyüpsultan Belediyesi tarafından, okul öncesi eğitimde kaliteyi artırmak, çalışan ailelerin günlük hayatını kolaylaştırmak ve Eyüpsultan’ın eğitim altyapısını güçlendirmek için ilçenin birçok farklı mahallesinde Çocuk Etkinlik Merkezleri’nin (ÇEM) yapımına başlandı.

ÇOCUK ETKİNLİK MERKEZİ SAYISI 1’DEN 10’A ÇIKIYOR
İlçede yapımı planlanan 9 çocuk etkinlik merkeziyle birlikte ilçede toplam 10 merkez çocukların ve ailelerin hizmetinde olacak. Çocuk Etkinlik Merkezleri’nden 4 tanesinde çalışmalar tamamlanıp ön kayıtlar alınırken, 3 tanesinin de yapımı devam ediyor. Yapılacak merkezler arasında yer alan Yeşilpınar Bölge Parkı’nda inşa edilecek olan Çocuk Etkinlik Merkezi’nin ise temeli kazılmaya başlandı.
Taban alanı 174 metrekare olan Yeşilpınar Çocuk Etkinlik Merkezi, toplamda 776,6 metrekare inşaat alanına sahip.

110 ÖĞRENCİ KAPASİTELİ MERKEZ KISA SÜREDE TAMAMLANACAK
İnşa çalışmaları en kısa sürede tamamlanarak hizmete alınacak merkez; zemin, bodrum kat ve 2 normal kattan oluşacak. Tamamlandığında 370 metrekarelik çocuk oyun ve etkinlik alanı ile 5 dersliğe sahip olacak merkezde 110 öğrenci etkinliklere katılabilecek.