Yenişehir Belediyesi’nden sosyal belediyecilik atağı: Birçok proje bir ay içinde hayata geçti!

Example HTML page

Mersin’in dikkat çeken ilçe belediyelerinden Yenişehir Belediyesi’nin öncülüğünde yapılan yatırımlarla vatandaşların ihtiyaç ve taleplerine odaklanmış çalışmalar yürütülüyor. Sosyal demokrat belediyecilik anlayışıyla yurttaşlara hizmet ettiklerini belirten Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, “Seçimden önce sözünü verdiğimiz gibi vatandaşlarımız için durmaksızın çalışmaya devam ediyoruz. Eğitim, sağlık ve istihdam alanında çalışmalarımız son sürat devam ediyor. Yenişehir’de tüm vatandaşlarımızın refahı bize emanet” dedi.

Mersin Yenişehir Belediyesi, son dönemde yaptığı yatırımlar ve sosyal belediyecilik uygulamalarıyla gözleri üzerine çekti. İlçede bir ay içerisinde 320 öğrenci kapasiteli ilkokul ile Mersin’in en büyük kent kütüphanesi ve ilk oyuncak müzesinin temeli atıldı. Belediyenin çalışmaları yalnızca eğitim üzerinde de sınırlı kalmadı. Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit öncülüğünde, Emine – Halil Aydemir Kültür Kompleksi’nin temel atma töreni gerçekleştirildi. Öte yandan “Yenişehir Halk Kart” uygulamasıyla ihtiyacı bulunan vatandaşlara maddi destek sağlandı. Söz konusu atılımların peş peşe gelmesi ise Yenişehir halkında heyecan yarattı.

Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, halk odaklı çalışmaları devam ettireceklerini belirterek sosyal demokrat belediyecilik anlayışının gerekliliklerini hayata geçirdiklerini vurguladı. Özyiğit, “Belediye olarak önceliğimizi eğitime vermiştik. Şimdiye kadar iki Beceri Temelli Eğitim Merkezi açtık, Toplamda 5 BETEM’in açılışını gerçekleştireceğiz. Her mahallemize bir BETEM ve kültür kompleksi kazandırma gayretimiz devam edecek. Diğer yandan ilkokullarımızın temelini de attık. Yenişehir Belediyesi olarak geleceğe güvenle bakan, donanımlı ve bilinçli bireyler yetiştirmek için çalışmalarımıza devam edeceğiz. Çünkü bir toplumun geleceğini şekillendiren en temel unsur eğitimdir, bilimdir” dedi.

“KAMU HİZMETLERİNİ TÜM TOPLUMA ULAŞTIRACAĞIZ”

Başkan Abdullah Özyiğit, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Kamu hizmetlerini toplumun tüm kesimlerine ayrımsız ulaştıracağız. Yaşlılarımızı, kadınları, çocukları… Herkesin ihtiyaçlarını gözetiyoruz. Dezavantajlı grupların lehine politikalar geliştirmek ve sosyal belediyecilik anlayışıyla yolumuza devam etmek en büyük gayemiz. Biz yerel yönetimler adına bir örnek teşkil etmek istiyoruz. Cumhuriyet’in ikinci yüzyılında vatandaşlarımıza yakışır hizmetler üretecek, önümüzdeki 5 yılı Yenişehirlilerin refahı için çalışarak geçireceğiz.”

“YENİŞEHİR HALK KART UYGULAMAMIZ DEVAM EDECEK”

Özyiğit ayrıca, 2020 yılında hayata geçirdikleri ve bugüne kadar dar gelirli binlerce aileye milyonlarca liralık nakdi destek sağlayan Yenişehir Halk Kart uygulamasının devam edeceğini söyledi. Özyiğit, “Yenişehir Belediyesi olarak Halk Kart hizmeti ile her ay yüzlerce ailemize doğrudan nakdi destek sağlıyoruz. Bu da sosyal belediyecilik anlayışımızın bir yansıması aslında. Bu enflasyonist ortamda vatandaşımızın cebini, mutfağını düşünmek zorundayız” dedi.

“BAŞKAN SENSİN” UYGULAMASIYLA TALEPLER DİNLENİYOR

Öte yandan Yenişehir Belediyesi’nin hayata geçirdiği “Başkan Sensin” uygulaması ile mahalle toplantıları gerçekleştirilerek katılımcı belediyecilik anlayışı güçlendiriliyor. Bu sayede vatandaşların talep ve sorunlarını daha şeffaf bir şekilde takip edebildiklerini ifade eden Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, “Biz Yenişehir’imizi birlikte yönetmeyi çok seviyoruz. Yenişehirliler de bu uygulamayı oldukça benimsedi. Katılımcı ve demokratik bir ortamda tüm talepleri dinleme, çözüm önerilerine kulak verme imkanımız oluyor. Dayanışma içerisinde, hep birlikte halledemeyeceğimiz sorun yok. En temel hedefimizden bir an olsun şaşmıyor, hemşehrilerimizin iyilik ve refahını gözeterek çalışmalarımızı sürdürüyoruz” diye konuştu.

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir