Ülke Politikaları Vakfı’nın yeni başkanı Av. Doğan Subaşı oldu

Example HTML page

Türkiye’nin sosyal ve ekonomik potansiyellerini harekete geçirmesi amacıyla 2002 yılında önceki dönem Maliye Bakanlarından Sn. Zekeriya Temizel’in başkanlığında kurulan Ülke Politikaları Vakfı’nın yen başkanı aynı zamanda İBB Meclisi CHP Grup Başkan Vekilliği görevini sürdüren Av. Doğan Subaşı oldu. Subaşı teşekkür konuşmasında vakfın ‘İkinci Yüzyıl’a Çağrı’ ilkeleri doğrultusunda çalışmalarını sürdüreceğini söyledi.

HABER ETKİN / HABER MERKEZİ

Ülke Politikaları Vakfı’nın dün İstanbul Grand Cevahir Otel’de yapılan 18. Mütevelli Heyeti Genel Kurulu’nda vakfın yeni başkanı aynı zamanda İBB Meclisi CHP Grup Başkan Vekilliği görevini sürdüren Av. Doğan Subaşı oldu. Subaşı, teşekkür konuşmasında vakfın “İkinci Yüzyıl’a Çağrı” ilkeleri doğrultusunda çalışmalarını sürdüreceğini söyledi.

ÜLKE POLİTİKALARI VAFKFI’NIN Genel Kurulunda Eski DİSK Genel Başkanı CHP önceki dönem Milletvekili Süleyman Çelebi Divan Başkanlığına oybirliğiyle seçildi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından Vakfın faaliyet ve Hesapları görüşülerek ibrası yapıldı.

SİYASETÇİLER GENEL KURUL’A AKIN ETTİ

Ülke Politikaları Vakfı’nın Genel Kurulu’na CHP İstanbul İl Başkanı Dr. Canan Kaftancıoğlu, CHP Milletvekilleri Akif Hamza Çebi, Turan Aydoğan, Sezgin Tanrıkulu, ve Parti Meclisi Üyeleri, CHP’li İlçe Belediye Başkanları Muammer Keskin, Rıza Akpolat, Murat Çalık CHP İstanbul İlçe Başkanları, CHP’li İBB Meclis Üyeleri, İstanbul’un İYİ Parti ve Demokrat Partili temsilciler ve Vakıf üyeleri katıldı.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu da gönderdiği yazılı mesajla vakfın Genel Kurulu’nu selamladı.

Önceki yönetime yapmış oldukları görev ve başarılı çalışmalar dolayı plaket verildi. Başkan Engin Akman ve yönetim kurulu üyelerine Plaketlerini Aysel Çelikel, Canan Kaftancıoğlu ve Burhan Şenatalar verdi,

“İKİNCİ YÜZYIL’A ÇAĞRI BEYANNAMESİ TEMEL ÇİZGİMİZDİR”

Ülke Politikaları Vakfı’nın Başkanlığını Engin Akman’dan devralan Av. Doğan Subaşı, vakfın parti ayrımı gözetmeksizin birlik içinde Türkiye’yi ayağa kaldıracak politikalar üretmeye devam edeceğini ifade etti. Subaşı, “2023 yılında Türkiye Cumhuriyeti’nin 100’üncü yılını kutlayacağız. Amacımız Türkiye Cumhuriyeti’nin İkinci Yüzyıl’da daha demokratik, daha sosyal, liyakate dayanan, toplumsal barış ve huzuru sağlayan politikalar geçiştirilmesine katkı sunmaktır” dedi.

Prof. Dr. Aysel Çelikel ve Prof. Dr. Burhan Şenatalar vakıf süreciyle ilgili birer konuşma yaptılar.

Subaşı’nın ardından söz alan CHP İl Başkanı Dr. Canan Kaftancıoğlu da Vakfın geçmişten bugüne yaptığı çalışmaların Türkiye için ne kadar önemli olduğuna vurgu yapan bir konuşma gerçekleştirdi.

YÖNETİM KURULU

Genel Kurul’da oy birliğiyle alınan kararla Vakfın Yönetim Kurulu’na Av. Doğan Subaşı, Doç Dr. Yunus Emre, Doç. Dr. Seyhun Şahin, Hamit Tahan, Hasan Mutlu, İnan Güney ve Selim Mataracı seçildi.

Yönetim Kurulu Yedek Üyeleri ise Bilgin Akbal, Mustafa Yazıcı, Özgür Durmuş ve Aysemin Gülmez’den oluştu.
Vakfın Denetim Kurulu üyeleri ise Dr. Hakkı Sağlam, İsmail Yazıcı, Av Ülkü Sakalar, Ruhi Tuncel ve Mehmet Ali Çelikel oldu.

ÜLKE POLİTİKALARI VAKFI

Türkiye’nin sosyal ve ekonomik potansiyellerini harekete geçirerek, güncel ve tarihsel sorunlarına çözüm niteliği taşıyan politikalar için fikri zemin oluşturmak, araştırmalar yapmak ve uygulama projeleri gerçekleştirmek amacıyla kurulan Ülke Politikaları Vakfı, 2012 yılında merkezini Ankara’dan İstanbul’a taşıdı.
Ülke Politikaları Vakfı, Sn. Zekeriya Temizel’den sonra, sırasıyla Avukat Sn. Hüseyin Karataş, Sn. Hasan Mutlu ve Sn. Engin Akman başkanlıklarında çalışmalarını sürdürdü.
Vakıf, amaçları doğrultusunda kamuoyunca da tanınan saygın uzman, bilim ve siyaset insanlarının konuşmacı olarak katıldığı panellerle çalışmalarına aralıksız devam etti.
Danışma Kurulu Başkanı merhum Murtaza Çelikel’in vefatı sonrası, Mütevelli Heyeti’nce Danışma Kurulu Başkanlığına CHP önceki Genel Başkanlarından Sn. Altan Öymen seçildi.
Danışma Kurulu bünyesinde Ülke Politikaları Vakfı’nda Ekonomi, Siyaset, Hukuk, Çevre, Enerji vb. konularda çalışma masaları mevcut. 25 Haziran 2021 Cuma günü gerçekleşecek olan 18. Mütevelli Heyeti Genel Kurulu’nda yapılacak seçimlerle ÜPV, önceki dönemlerden devraldığı birikimi yeni uygulama ve çalışma modelleri ile geliştirerek, Vakıf amacı doğrultusunda etkinliklerine devam edecek.

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir