Türkmen Erdoğan Celep: ‘’Haklı mücadelemiz hayat bulmaya başladı, eşit temsil mücadelemizi büyüterek sürdüreceğiz’’

Example HTML page

Türkmen Erdoğan Celep: ‘’Haklı mücadelemiz hayat bulmaya başladı, eşit temsil mücadelemizi büyüterek sürdüreceğiz’’

Önceki gün CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Kadın Kalları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka’nın Kadın Kolları Başkanları ile gerçekleştirdikleri toplantıda gündeme gelen eşit temsil kapsamında fermuar sisteminin konuşulduğu toplantının ardından Tohumdan Çınara Kadın Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Türkmen Erdoğan Celep, Gazetemiz Haber Etkin’e yapmış olduğu açıklamada ‘’Haklı mücadelemiz hayat bulmaya başladı, eşit temsil mücadelemizi büyüterek sürdüreceği’’ ifadesinde bulundu. 

”ELBETTE KADIN-ERKEK EŞİT TEMSİL TÜM KURUMLARI VE SİYASİ PARTİLERİ KAPSAMALI”

Ama Türkiye Cumhuriyetinin kurucu partisi her zaman demokratikleşme anlamında ilklere imza atan CHP’nin dillendirmesi elbette bizler için önemli. Buradan başlayan çağdaşlaşma ”Toplumsal Eşitlik ve Toplumsal Barış” sağlanması toplumun iki yakasının bir araya gelmesi mücadelesi dalga, dalga tüm kurumlara ve coğrafyamıza sirayet edeceğine inanıyorum.

Başlatmış olduğumuz eşit temsil mücadelemizin meyvelerini almaya yavaş, yavaş başladık.

CHP Genel Merkezi bazında. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun bunu dile getirmesi, CHP Kadın Kollarını Başkanlarını toplaması eşit temsil ile ilgili fikirlerini alması mücadelemizin doğru olduğunu ve bu haklı mücadelemizde sesimizin duyulması tabii ki bizleri bir nebze olsun ümitlendirdi.

Tüzük değişikliğinin acilen yapılması, yapılacak olan tüzük değişikliğinde eşit temsilin yer alması ve fermuar sistemine geçilmesi kadınların özlük haklarının bir an evvel verilmesi CHP bazında da olsa önem arz etmektedir. Delege seçimlerinde yok sayılan kadınlar ve gençlerin bir an önce haklarının teslim edilmesini ‘’Tohumdan Çınar’a Kadın Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği’’ olarak tüzüğümüzün bize vermiş olduğu hakları kullanarak takipçisi olacağımızın altını çizmek istiyorum.

Sesimizin duyulmasının Haklı gururunu taşımaktayız ve haklı mücadelemizin hakkımız olanı alabilmek için takipçisi olacağımızın altını bir kez daha çizmek isterim.

Bu haklı mücadelemizde tüm kadın ve gençlerin sesimize ses vermesini bekliyoruz örgütlü çıkan ses her zaman karşılığını bulur. Biz artık başkaldırdık, sonuna kadar da gideceğiz.

Eşit temsil mücadelemiz doğrudan demokrasi hayat bulana kadar sürecek. Yaşasın Kadın-Erkek eşitlik mücadelemiz!

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir