Türkmen Erdoğan Celep: Artık susmak yok eşit temsiliyet kesinlikle olmalı!

Example HTML page

Türkmen Erdoğan Celep, Asırlardır durduramadığımız bir şiddet sarmanın içindeyiz.

 Buradaki sorunun şiddetin kendisi mi şiddeti doğuran bizler mi? Şiddetin sorumlusu devlet mi? şiddetin sorumlusu çocuklarını büyüten Anneler mi? Şiddetin sorumlusu Babalar mı? Şiddetin sorumlusu çevremiz mi? Şiddetin sorumlusu toplumsal bir sorun mu yoksa sistemin bizlere dayattığı bilinmezlik içindeki Şiddet mi şiddetin nereden başladığını irdelemek lazım. Şiddet nasıl oluşuyor nereden başlıyor neden bu kadar şiddete eğilimliyiz acaba bunun daha derin mi bakmak lazım.

Ciddi toplumsal bir sorun tabii bu kadar sorunun içinde siyasi şiddeti hiç saymıyoruz belki de dillendirmiyoruz. Siyasetin içindeki en büyük şiddette kadına karşı yapılan siyasi şiddet eril zihniyetin dayatması, erkek egemen siyaset kadınların siyasette olmaması için ellerinden geleni yapıyor olmaları.

Bizler bunu durdurabilmek için ne yapmalıyız.

‘’KADINLAR EŞİTLİK İÇİN NE YAPMALI?’’

 Neler yapmalıyız sorunu nasıl dillendirmeliyiz. Tabii bu kadar soruların altına eklememiz gereken çok önemli bir şey var bilindiği üzere en büyük devrimlerini içinde başlattığımız devrim topluma yayılır toplumun içinde yarattığımız devrim devleti oluşturur devletin oluşumunda eşit temsiliyeti yakalamış olurduk.

Eğer Bu söylediklerimizi yapmış olsa idik, fakat önce aile içindeki devrimi yapmalıyız ne yapmalıyız çocuklarımızı eşit yetiştirmeliyiz eşit şartlarda eşit haklarda eşit davranışlarla yetiştirmeliyiz. Bizim yetiştirdiğimiz çocuklar toplumu oluşturuyor. Toplumun içindeki alamadığımız o kadına karşı saygı, kadına karşı bakışı acaba aile içindeki eksikliğimizden mi kaynaklanıyor.

Benim şahsi tespitlerime göre şahsi gözlemlerimi ve izlemlerime göre Evet aile içinde eksiklerimiz var tabii bu eksiklerimiz bizlerden kaynaklanmıyor.

Sistemin bizlere dayattığı yoksulluk sefalet çalışmak zorunda olmamız çalıştığımız süre içinde çocuklarınıza gerekli eğitimi veremememiz gerekli ilgiyi gösteremememiz eksikliğin başladığı yerler. Tabii burada eğitim hayatındaki eşitsizlikten de kaynaklanan sorunlarımız var müfredat sorunumuz var bunları aşabilmek için de eşit temsiliyeti bir an önce sağlamamız gerektiğini düşünüyorum eşit temsiliyeti sağlayabilmemiz için de kesinlikle siyasette olmamız gerekiyor.

 Kadınların siyasette karar mekanizmalarında olmaları çıkacak olan yasaların altında onların imzalarının olması yanlışa yanlış diyebilmeleri için kadınların mecliste olması gerekiyor kadınların siyasette siyasetin en önemli yerlerinde en önemli mecralarında olmaları gerekiyor.

Bunun içinde ne yapmamız gerekiyor?

‘’KADINLARIN SİYASETTE YER ALABİLME MÜCADELESİ’’

 Biz Kadınlar mahallemizde ilçemizde ilimizde ve Türkiye genelinde kesinlikle mücadelemizi vermeliyiz ve bunu tek başımıza yapamayız.

 Arkadaşlar bu birlikte olur.

 Ben bir yerde olayım da gerisi önemli değil dediğiniz zaman kaybediyoruz. Lütfen ben değil biz kadınlar bir yerde olmalıyız deyip toplu hareket etmelisiniz. Eksikleri anında tespit etmelisiniz anında tepkinizi koymalısınız. Eğer bir yerde 10 tane kadın arkadaşımız olması gerekiyorsa onumuz da orada olmalıyız. Ben gidiyorum o gelmese de olur dememeliyiz. Bu anlayış bizlere çok şey kaybettiriyor. Arkadaşlar çok şey kaybettiriyor, eksiklerimizi bir türlü kapatamıyoruz.

Her gün bir kadın iki kadın öldürülüyor, biz bunun önüne geçemiyoruz. Eğer bizler 600 milletvekilinin 300 tanesi kadın olsa inanın biz istediğimiz yasaların hepsini çıkartırız olması gerekeni anında tepkimizi koyarız ve inanın sorunun %70’ini çözeriz zaten. Siyasetteki yerimiz tamamlansa eşit temsiliyetinizi alsak, bizler öldürülmeyeceğiz yok sayılmayacağız ‘’eksik etek’’ olmadığınızı anlatacağız.

 Bizler birer bireyiz birey olduğumuzun farkında olalım lütfen arkadaşlar farkında olalım duyarlı olalım siyasi şiddete dur diyelim mücadeledeki yerimizi alalım.

Siyasette kadınlara yapılan siyasi şiddete dur diyelim, Türkiye çapında bunu eşit temsiliyet hakkımızı alana kadar durmadan yılmadan usanmadan korkmadan kesinlikle boyun eğmeden eşit temsiliyeti almanın yollarını denemeliyiz ve mücadelesini vermeliyiz.

Bugün Siyasette bakıyoruz seküler kesimde de eşit temsiliyet yoktur. Muhafazakar kesimde de eşit temsiliyet yoktur. Demokrasinin en çok dillendirildiği yerlerde demokrasinin en çok kullanıldığı yerlerde kadın hakları kadın sorunları sadece söylemde eylemde olabilmesi için bizlerin eşit temsiliyeti elimize almamız ve karar mekanizmalarında olmamız gerekiyor.

 İdeolojiniz ne olursa olsun hangi partiye oy veriyorsanız, hangi partiye mensupsanız, bulunduğunuz ortamda haklarınızı sonuna kadar savununuz, haklarınız mevcut sadece almasını bilmiyoruz. Galiba almak için de harekete geçmemiz gerekiyor.

 Eşit temsiliyet haklarımızı her yerde dillendirmeliyiz ve siyasetteki eşit temsiliyeti kesinlikle almalıyız. Aksi halde tüm söylemlerimiz havada kalacak.  Sadece kadınlar çiçektir, kadınlar harikadır, kadınlar çok iyidir, kadınları severiz kadınları sayarız kelimelerinden öteye geçilmeyecek.

Eğer ki biz kadınlar acil eşin temsiliyet eylem planına geçerek mücadele bayrağını yükseltmezsek.

Acil eşit temsil diyoruz ve susmuyoruz…

[21:06, 12.07.2023]

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir