Trump’ın açıklamaları sonrasında dolar güne nasıl başladı?

Example HTML page

Trump’ın açıklamaları sonrasında dolar güne nasıl başladı?

Trump: Türkiye ile ilişkilerimizi azaltıyoruz Trump: Türkiye ile ilişkilerimizi azaltıyoruz
ABD Hazine Bakanı Steven Mnuchin’in papaz Andrew Brunson’ın serbest bırakılmaması durumunda yeni yaptırımların gelebileceğinin sinyalini vermesi ve ABD Başkanı Donald Trump’ın Twitter’da yaptığı açıklamalar sonrası dolar/TL kuru yükseliş trendine girdi. Dün 5.70 seviyesinde seyreden kur, bugün yeniden 5.85’i gördü.

Dolar fiyatında düşüş trendi haftanın ilk dört gününe damgasını vurdu. BDDK, TCMB, SPK ve bankaların piyasaya yönelik aksiyon ve demeçlerinin yanı sıra Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın dün yabancı yatırımcılarla yaptığı toplantıdaki açıklamalarıyla iyimserlik bir kademe daha artarken TL’nin dün dolar karşısındaki değer kazancı yüzde 4’ü aştı.

Trump daha sonra Twitter’da yaptığı açıklamada, “ABD Brunson’ın serbest bırakılması için hiçbir şey ödeyemeyecek ama biz Türkiye’den kesintiye gidiyoruz!” diyerek, Brunson’ı büyük bir vatansever rehine’ olarak nitelendirdi.

5.80 seviyesindeki kur açıklamalar sonrası sığ piyasa yeniden 5.85 TL üzerine yükseldi.

17 ağustos sabah saat 09:00’da dolar kuru 5.80 — 5.85 bandında dalgalanıyor ve dünkü kazançlarını geri verdi. Euro ise 6.65 — 6.70 bandında

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir