Tohumdan Çınara Kadın Dayanışma ve yardımlaşma derneği Başkanı Türkmen Erdoğan Celep Kurban Bayramı mesajı

Example HTML page

Tohumdan Çınara Kadın Dayanışma ve yardımlaşma derneği Başkanı Türkmen Erdoğan Celep Kurban Bayramı dolayısıyla kutlama mesajı yayınladı.

Türkmen Erdoğan Celep yayımladığı mesajında şu ifadelere yerverdi;

Sevgi, saygı, hoşgörü ve dayanışma duygularının pekiştiği Kurban Bayramı’nı sizlerle birlikte karşılamanın mutluluğu içindeyim.

Bir yandan Kurban Bayramına kavuşmanın mutluluğunu yaşarken bir yandan da 6 Şubat tarihinde meydana gelen depremin üzüntüsünü yaşıyoruz. Yaşanan deprem’de hayatlarını kaybeden vatandaşlarımıza rahmet, yaralanan vatandaşlarımıza tekrar geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. 

Kurban Bayramı, biz Müslümanlar için bir ibadet olduğu kadar bütün insanlığı huzur ve esenlik iklimine çağıran evrensel bir mesajdır. Bu mesajın özü, sevgi ve paylaşmaktır.

 Bayramlar; gündelik hayatın yoğun koşuşturması içinde yalnızlaşan ve en yakınlarına bile zaman ayırmakta zorlanan günümüz insanının bir nebze olsun durup düşünmesine, kısır çekişmelerden, anlamsız kırgınlıklardan uzaklaşarak çevresindekileri fark etmesine, akrabalık ve komşuluk bağlarını kuvvetlendirmesine imkân sağlayan özel günlerdir.

Sevinmek kadar sevindirmenin de büyük önem taşıdığı bu özel günlerde, nefsimizin ve bencilliğimizin bizi yönlendirmesine fırsat vermeden kırgınlıkları, dargınlıkları zihnimizden ve davranışlarımızdan söküp atmalıyız.

Milletinin en güzel hasletlerinden olan, yardım etmek, kim olursa olsun hiçbir ayrım gözetmeksizin güçsüzün, muhtacın yanında olmak anlayışıyla, sosyal yardımlaşma ve dayanışmanın da gereği olarak yoksul, kimsesiz, hasta ve yaşlıları ziyaret ederek, bitap düşmüş yürekleri onarmalı, yetimlerin, gariplerin, kimsesizlerin tebessümüyle, bayram sevincimize onları da ortak etmeliyiz.

Unutmayalım ki, bayramlar paylaştıkça anlam kazanır.

Paylaşmakta ancak toplumsal eşitliliğin sağlandığı, dostluk ve kardeşlik duygularının güçlendiği demokratik ülkelerde olur.

Ne yazık ki Kadınları ve çocukların cinsel istismara uğramadığı bir güne uyanmak bu günkü yaşadığımız Türkiye de imkansız hale gelmiş durumda.

Ülkemizi yöneten iktidar kalıcı çözümler üretmekten aciz. Birde Toplumsal Eşitlilik açısından önemli bir kilometre taşı olarak gördüğümüz ‘’İstanbul Sözleşmesinin’’ kaldırılması uygulanmaması toplumun büyük bir kesimini umutsuzluğa itse de biz asla umutsuz değiliz yılmadan mücadele ederek ”Toplumsal Cinsiyet Eşitliliği” sağlamakta hiç olmadığı kadar kararlıyız. İnanıyorum ki biz kadınların ve toplumsal eşitliliği savunanların kararlı ve onurlu mücadelesi ile ‘’İstanbul Sözleşmesini’’ geliştirerek yürürlüğe tekrar koyacaktır.

Bu vesile ile özellikle Kadınların ve çocukların kurban edilmediği, cinsel tacize ve şiddete uğramadığı; Toplumsal cinsiyet eşitliliğinin sağlandığı özgürlükçü bir Türkiye’de eşit insanca yaşayacağımız nice kurban bayramlarında buluşmamız dileğiyle, Tüm halkımızın Kurban Bayramını kutlar, sevdikleriyle birlikte huzurlu bir bayram geçirmelerini diler, sevgi ve saygılarımı sunarım dedi.

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir