Tetikçilik ve Ahlak Sınırları… Ramazan Yiğit

Example HTML page

                Tetikçilik ve Ahlak Sınırları…

Ramazan Yiğit

Ramazan Yiğit

CHP İstanbul il başkanı Sayın Oğuz Kaan Salıcı’nın, 2.bölge belediye başkan aday adaylarına hitaben yaptığı konuşma, parti içinde fırtınalar kopartırken, beni de geçmişe götürdü! Hal böyle olunca geçmişin kısa bir değerlendirmesini yapmak meramımı anlatma açısından şart oldu.

Ağzı olan konuşuyor, ne yaparsa yapsınlar ezber bozuldu artık CHP’sini iktidar yolundan çevirmeye ne tetikçilerin ne de sahiplerinin gücü yetmeyecek. Öyle ya bu işler olmadı sanki,2009 seçimlerini neden kaybettik ki o zaman .Basına ve kamuoyuna yansıyanlar yalanmıydı yani pazarlıklar yapılmadımı adliye koridorunda neden gezildi ki. Düğün salonlarında takılan rozetler, adaylık için o günkü süreçte eski Genel Başkanımız sayın Deniz Baykal bile yanıltıldığını elleri havaya kaldırılanların, partiyi ne hale soktu bir hatırlayalım. Belleklerimizi bir kontrol edelim ne dersiniz.?

Öyle ya kimler yapmıştı bunu beyin hücrelerini bir çalıştır bakalım.

Eyüp ilçesin de ve sultan gazi ilçelerinde olup bitenleri neyle izah etmeyi düşünüyorsun.?

Peki sormak istiyorum kamuoyuna kapalı adayların örgüt içinde tanıtımı yapıldığı bir toplantıda yapılan konuşmaları, mahrumiyeti kamuoyuna yansıtmak ne kadar etik ne kadar ahlaki.?

Bunu yapanlar AKP ye hizmet etmiyor da ne yapıyorlar.?

Öyle ya infaz timi görevini yapacak sehpa kurulmuş yağlı urgan hazır ama bilmezler ki urganları çürümüş fayda etmez. Aylardır sürdürdükleri kampanyalar nasıl sonuç vermediyse bu da sonuç vermeyecek kelle almak artık öyle kolay değil pabuç pahalı .  Öyle ya onlar CHP’sinin gerçek sahibi, gerisi kiracı görevini iyi yapamıyorsun tetikçi bu söylemlerle bir şey elde edemezsin .

Her ne yaparsan yap varılacak güneşe CHP’si iktidar olacak yerelde ve genelde .

Yürekli ve yiğit bir İl Başkanı var Oguzkan Salıcı AKP ye İstanbul u dar ediyor.

Ezberi bozmuş geçmişte yapılan yanlışları çöpe attım diyor. Seçim kimle alınacaksa onu aday yapacağız diyor neresi yanlış ki bunun, bol sıfırlı çekler sizi aday yapmaz gidin halkla bütünleşin diyor bu söz neresine ihtiraz ediyorsun. Kimse abisine ablasına güvenmesin demenin neresi yanlış, bunu maharetmiş gibi gündemi işgal ediyorsun.

Evet tetikçi yine sınıfta kaldın. CHP’si örgütü ve seçmeni neyin ne olduğunu anladı güneşe yürümeye devam ediyor.

İl başkanı Sayın Oğuz Kaan Salıcı’nın açıklamaları, parti üyeleri arasında genel bir kanaat olup, kanayan yaraya parmak basmasından ibarettir.

 

Bu gerçeğin iyi bilinmesi, parti içi iktidar kavgasına kurban edilmesi ve geçmişe dönüş özlemine meze edilmesine çalışılması, sosyal demokrasi adına kabul edilebilir bir davranış olamaz.

 

Seni yeni komplolarla baş başa bırakıyorum artık bizler bunları yemiyoruz bilesin.

Saygılarımla.

Ramazan Yiğit

09.09.2013

 

 

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir