Telefonu Ne Zaman Şarja Takmalı?

Example HTML page

Telefonu Ne Zaman Şarja Takmalı?

Akıllı telefonlarının pil ömründen daha uzun yararlanmak için telefonu ne zaman şarja takmalı konusu pek çok kişi tarafından merak edilmektedir. Telefonların çabuk bozulmaması için ne zaman şarj edildiği oldukça önemlidir. Batarya problemi özellikle telefonlara yeni özelliklerin eklenmesi, güncellemeler ve ekran boyutlarının büyüklüğü de beraber gelir.

Telefon Nasıl Şarj Edilmeli?

Bilinenin aksine telefon şarj edilmesi zamanı aslında sıklıkla olmalıdır. Yani telefonun pil yüzdesi yarısından fazla boşaldıysa telefonu şarja takmak önemlidir. Bu işlem gün içerisinde birkaç defa tekrarlanmalıdır. Bu durum bataryanın performansını büyük oranda artırır. Akıllı telefonlarının büyük bir çoğunluğunda Li- on batarya kullanılır. Bu batarya özelliklerinin en verimli kullanılabilmesi için şarjının %50 üzerinde kullanılması oldukça önemlidir. Telefon %100 olduğu zaman mutlaka prizden çekilmelidir. Çünkü telefonun sürekli olarak şarjda kalması pil ömrünü oldukça kısaltır. Bu durum güvenlik açısından herhangi bir sorun oluşturmaz. Fakat batarya kısa bir sürede bozulabilir. Kapasitesinin ne olduğu fark etmeksizin batarya ömrü 300 ila 500 tam şarj civarındadır.

Telefonu Ne Zaman Şarja Takmalı?

Telefon Ne Zaman Şarj Edilmeli?

Telefonların ortalama olarak şarj zamanı aslında %40 ila %80 arasında olmalıdır. Düzenli olarak bu şekilde telefonu şarj etmek telefonlarda bulunan bataryaların çok daha uzun ömürlü olmasına yardımcı olur. Bu aralıkta şarj edilirse eğer en ideal batarya performansı sağlanmış olur. Özellikle bataryaların %20 altına düşmemesi gerekir. %20 altına düşerse eğer telefonun bataryası ilerleyen zamanlarda çok daha büyük sorunlara yol açabilir. Aslında günlük olarak akıllı telefonlarda tam şarj önerilmemektedir. Bu nedenle sadece ayda 1 defa telefonun %100 şarj edilmesi yeterli olacaktır. Bu uygulama aslında bataryanın ayarlarını sıfırlıyor. Bu da pilin şarj durumu çok daha sağlıklı bir yerde olacaktır.

Hızlı Şarjda Kullanılabilir Mi?

Akıllı telefonlarının çeşitlenmesiyle batarya çeşitleri de artmıştır. Telefon şarj zamanı da buna göre değişir. Telefonların uzun saatler boyunca şarjda kalması aslında telefon bataryası için oldukça sakıncalıdır. Telefonun pil ömrünün daha uzun olması için şarjda az kalması önemlidir. Bu da aslında %40 ila %80 arasında şarj takmanın nedenlerinden biridir. Hızlı şarj özelliğine sahip olan cihazlar da telefonu çok daha hızlı bir şekilde şarj eder. Bu da telefonun daha kısa sürede şarjda kalmasına yardımcı olur. Bu sayede pil ömrü çok daha uzun olur. Telefonu ne zaman şarja takmalı konusu göz önünde bulundurularak batarya süresi uzatılır.

Telefonunuzu şarj etmek için en iyi zaman şarjın %30 ile %80 arasında olduğu zamandır. Telefonunuzu %100 oranında şarj edip ardından tamamen boşalmasına izin vermek, ömrünü kısaltabilir.

Kısaca Telefonunuzu verimli şarj etme
  • %30 veya altına düştüğünde şarj edin. Bu, pilin çok az biterek ona zarar vermesini önlemeye yardımcı olacaktır.
  • %80 veya üzerine ulaştığında fişini çekin. Bu, pilin aşırı şarj olmasını önlemeye yardımcı olur ve bu da ona zarar verebilir.
  • Bütün gün şarj cihazında kalmasına izin vermeyin. Telefonunuz tamamen şarj olduğunda fişini çekin. Uzun süre şarj cihazında bırakmak da bataryaya zarar verebilir.
  • Telefonunuzu aşırı sıcaklıklarda şarj etmekten kaçının. Çok sıcak veya çok soğuk sıcaklıklar da aküye zarar verebilir.

Telefonunuzu şarj ederken aklınızda bulundurmanız gereken bazı ek bilgiler şunlardır:

  • Telefonunuzla birlikte verilen orijinal şarj cihazını kullanın. Farklı bir şarj cihazının kullanılması pile zarar verebilir.
  • Gerekmedikçe hızlı şarj cihazlarını kullanmaktan kaçının. Hızlı şarj cihazları pili daha hızlı bozabilir.
  • Telefonunuzu şarj olurken kullanmayın. Bu ısı üretebilir ve pile zarar verebilir.
  • Bu ipuçlarını takip ederek telefonunuzun pilinin sağlıklı kalmasına ve ömrünün uzamasına yardımcı olabilirsiniz.

Sıraladığımız bu ipuçlarını takip ederseniz telefonunuzun pil ömrünün uzamasına katkı sağlar.

fuarteknoloji.com teknoloji servisi sundu.

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir