TBMM’de bu hafta; Gündem dokunulmazlık

Gündemindeki tartışmaları torba teklifleri yasalaştırarak tepki çeken yeni düzenlemelere imza atan AKP- MHP iktidarı, bu hafta Genel Kurul’da yasama dokunulmazlığını bir kez daha yok etmek için mesai harcayacak. Özellikle KHK ile mesleklerinden ihraç edilenlerin mağduriyetlerini gündeme getirdiği için iktidar cephesinden çok sayıda tepki alan, son olarak çıplak arama skandalını tartışmaya açan HDP’li Ömer Faruk Gergerlioğlu’na verilen 2 yıl 6 ay hapis cezası Yargıtay tarafından onandı. Karar, yerel mahkemeye gönderildikten sonra önce Adalet Bakanlığı’na, oradan da Cumhurbaşkanlığı’na sevk edildi.

Son olarak TBMM Başkanlığı’na sevk edilen kararla ilgili açıklama yapan Meclis Başkanı Mustafa Şentop, “Ne zaman Genel Kurul’a gelecek?” sorusuna, “Ona bakalım, önce bir göreyim ben dosyayı, ondan sonra” yanıtını verdi. Şentop’un, bu dönem milletvekilliği düşürülen Leyla Güven ve Musa Farisoğulları ile Enis Berberoğlu’nda olduğu gibi kararı dönem sonuna bırakmadan hafta ortasında Genel Kurul’a getireceği iddia edildi. HDP Meclis Grup Yönetimi ise kararın dönem sonuna bırakılması gerektiğini dile getirdi.

KOMİSYONLAR MESAİDE

TBMM’de bu hafta komisyonların mesaisi yoğunluk kazanacak. Yarın TBMM Kamu İktisadi Teşebbüsleri Komisyonu’nda, Eti Maden İşletmeleri Genel Müdürlüğü’nün Sayıştay Raporları ve denetim verileri ele alınacak. Komisyon, Çarşamba günü ise Türkiye Petrolleri A.O. Genel Müdürlüğü ve Türkiye Petrolleri Petrol Dağıtım AŞ’yi denetleyecek. Çarşamba günü ayrıca Dilekçe Komisyonu İle İnsan Haklarını İnceleme Karma Alt Komisyonu, “Kamu Denetçiliği Kurumu’nun verdiği tavsiye kararlarına uymayan ya da istediği bilgi ve belge taleplerine olumlu yaklaşmayan kurum temsilcilerini” dinleyecek.

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir