‘Süleyman Soylu zırhını’ Danıştay bozdu: Hayır’cılara hakaret eden AKP’li başkan yargılanacak

Example HTML page

‘Süleyman Soylu zırhını’ Danıştay bozdu: Hayır’cılara hakaret eden AKP’li başkan yargılanacak

Danıştay, şaibeli referandumda Hayır’cılara “şerefsiz” diyen AKP’li Namlı’ya soruşturma açılmasına izin vermeyen Osmaniye Valiliği’nin kararını bozdu

‘Süleyman Soylu zırhını’ Danıştay bozdu: Hayır’cılara hakaret eden AKP’li başkan yargılanacak

Bir Gün Gazetesinden UĞUR ŞAHİN’in yazısı;

16 Nisan’daki şaibeli anayasa değişikliği referandumu öncesinde ‘Hayır’ oyu kullanacaklara “şerefsiz” diyerek hakaret eden ve ‘Evet’ oyu vermeyecek çalışanlarını işten atmakla tehdit eden Osmaniye’nin Düziçi Belediyesi’nin AKP’li Başkanı Ökkeş Namlı’ya soruşturma açılmasına valiliğin izin vermemesini Danıştay bozdu. Danıştay, AKP’li Ökkeş Namlı hakkındaki kararı, ‘gereği yapılmak üzere’ Osmaniye Başsavcılığı’na gönderdi.

Danıştay’ın kararında, özetle şu ifadelere yer verildi: “Açıklamalarda bulunarak, halkı kin ve düşmanlığa tahrik ettiği iddiasıyla, ilgiliye isnat edilen eylemin bir siyasi partinin ilçe teşkilatının faaliyetleri kapsamında düzenlenen toplantıda kullandığı ifadelere ilişkin olduğu, bu konuşmanın içeriğindeki ifadelerin adı geçen belediye başkanının göreviyle ilgisi bulunmadığı gibi, bu görevi sebebiyle de işlemediği, bu nedenle söz konusu eylemin genel hükümlere göre Osmaniye Cumhuriyet Başsavcılığı’nca doğrudan soruşturulması gerektiği anlaşıldığından itirazların kabulüne, işleme konulmamasına ilişkin kararın kaldırılmasına… karar verildi.”

‘Bakan korudu’
Konuya ilişkin BirGün’e konuşan Namlı hakkında suç duyurusunda bulunan gazeteci Recai Aksu ise, “İçişleri Bakanı korudu, itiraz ettik, Danıştay bizi haklı buldu. Mücadelemiz sürüyor” dedi.

***

Ne demişti?

Ökkeş Namlı, AKP Düziçi İlçe Teşkilatı tarafından düzenlenen ‘Dünden Bugüne Düziçi’ adlı halka açık toplantıda, Hayır oyu verecekleri hedef alarak, “AK Parti döneminde işe giren, İŞKUR’dan çalışan, emekli olan, ‘evet’ vermediğiniz zaman, bu ülkenin vebali, günahı boynunuza olsun. AK Parti’li ilçe başkanını, belediye başkanını, milletvekillerini hiç kimse aldattığını zannetmesin. Aldatan, aldatılan siz olursunuz. Hem ekmeği yiyip, hastaneye gidip, öyle bir kişilik yerde iki kişilik yemek yemek, ondan sonra da ‘Ben hayırcıyım’ demek, bu ülkenin bugünkü durumu, bize olan iç ve dış saldırılara karşı bunu diyen şerefsizdir, şerefsizdir, şerefsizdir. Oy vermiyorsa, AK Parti’nin ekmeğini yiyorsa, haram zehir zıkkım olsun. Seçimden sonra hiç zannetmeyin ki, hayır diyenleri, ilçe başkanımız burada, milletvekillerimiz burada, sizlerin çoluk çocuğu dururken, onları orada koyarsan namerdim” demişti.

***

Valilik, ‘tehdit’ bulamamıştı!

Gazeteci Recai Aksu, referandum öncesinde, AKP’li Namlı hakkında Hacıbektaş Başsavcılığı’nda suç duyurusunda bulunmuştu. Bunun üzerine Osmaniye Valiliği, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun ‘oluru’ ile Namlı hakkında ‘işlem yapılmamasına’ karar vermişti. Valilik, Namlı’nın bu sözlerle “AKP’ye ihanet eden FETÖ elemanlarını kastettiğini” iddia etmişti. Aksu, Valiliğin soruşturmaya izin vermemesi nedeniyle karar itiraz etmişti.

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir